kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Hukuk Fakültesi 2017 Taban Puanları

Hukuk fakültesi 2017 taban puanları kaçla kapandı,hukuk bölümü taban puanları kaçtır, hukuk fakültesi kontenjanları ne kadar sorularının cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

YKS
A+
A-

Hukuk fakültesi 2017 taban puanları kaçla kapandı,hukuk bölümü taban puanları kaçtır, hukuk fakültesi kontenjanları ne kadar, hukuk fakültesi en yüksek kaç puanla kapandı, hukuk fakültesi okumak için kaç puan gerekir? gibi soruların cevaplarına yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Her yıl olduğu gibi bu sene de büyük bir maraton sona erdi. Öğrenciler üniversite sınavları olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) gibi iki sınava girerek en az 4 yıllık eğitim veren lisans programlarına başvurabilmek için puanlar aldılar. Bu puanları istedikleri bölümleri tercih etmek amacıyla kullandılar ve tercihlerden sonra puanlar oluştu. Biz de birçok konuda yaptığımız gibi tercih etmeyi düşündüğünüz bölümlerin taban puanlarını ve bu konudaki bilgileri tercihlerden önce bir fikir oluşturması için sizin için derledik.

YKS

HUKUK FAKÜLTESİ 2017 TABAN PUANLARI

Hukuk bölümü 2017 yılında Türkiye genelinde toplam 15.509 kontenjana sahipti. Bu kontenjanların bir kısmı özel üniversitelere ait iken bir kısmı da devlet okullarına aitti.

Hukuk fakültesine girebilmek için alınması gereken en düşük puan 330.99418 ile Girne Amerikan Üniversitesi’ne (KKTC-GİRNE) aittir.Hukuk fakültesine yerleşmede kullanılan en yüksek puan 558, 36800 ile Koç Üniversitesi Tam Burslu programa ait iken yine aynı üniversite en yüksek taban puan olan 526,92445 ile kapatmıştır.

Hukuk fakültesi kazanabilmek için TM3 puan türünden yararlanılmaktadır.

Türkiye genelindeki tüm hukuk fakültelerinin hukuk fakültesi 2017 2017 dönemine ait taban puanları listesi aşağıdaki gibidir.

*Veriler ÖSYM’nin sitesinden alınmıştır.

3192 1 dcc6a07c904eefa742edfd2ad8cd34b0 scaled

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.