kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Hukuk Fakültesi Hakkında Her Şey

Hukuk fakültesi tercih etmeyi düşünen tüm arkadaşlarımızın yoluna ışık tutmak için hazırlanmış bir yazıdır. Hukuk fakültesi okumak sadece bir eğitim almak değil hayata bir bakış tarzı da edinmektir.

Hukuk fakültesi dersleri nelerdir? Hukuk okumak zor mudur? En iyi hukuk fakültesi hangisi?  Hukuk fakültesi kaç yıl?

Hukuk fakültesi okumayı düşünen veya kendine bunu hedef koyan arkadaşlarımız tamı tamına ne ile karşılaşacak ve onları bekleyen zorluklar nelerdir? Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki yalnızca hukuk fakültesi mezunu olmak 2023 itibariyle herhangi bir  maddi değer maalesef taşımamaktadır. Ülkemizde onlarca hukuk mezunu üniversite yıllarında kendini geliştiremediği için bugün asgari ücretten hallice bir maaş ile istihdam edilmektedir.

2023 Hukuk Müşaviri Maaşları Ne Kadar?

Hukuk Fakültesinde Okutulan Başlıca Dersler:

  • Roma hukuku
  • Medeni hukuk
  • Anayasa hukuku
  • Borçlar hukuku
  • İdare hukuku
  • Ceza hukuku
  • Eşya hukuku
  • Medeni usul hukuku
  • İcra iflas hukuku
  • Kıymetli evrak hukuku
  • Milletlerarası özel hukuk

Hangi Hukuk Fakültesi En Başarılı ?

En başarılı hukuk fakültesi hangisi sorusunun cevabı  oldukça görecelidir. Daha doğrusu hukuk fakültesini bitirdiğinizde ne olmayı istediğinizle ilgilidir. Örneğin hukuk fakültesini bitirip hakim savcı olmak isteyen bir öğrenci için hangi üniversiteye gittiğinin hiçbir değeri yoktur. Hakimlik ve savcılık mesleği için yapılan sınavlar ve okulda aldığınız eğitim arasında dağlar kadar fark vardır. Tıpkı lisede verilen eğitim ve ygs-lys aşamasında karşılaştığınız sorular gibi.

Kimler Hukuk Fakültesi Okumamalı ?

Hukuk fakültesi genel itibariyle zor bir fakültedir ve eğer gerçek anlamda çalışmayı sevmiyorsanız, sabırlı biri değilseniz, bitirir bitirmez iş sahibi olmak istiyorum diyorsanız hukuk fakültesi okumamalısınız. Kağıt üzerinde hukuk fakültesi 4 yıldır ancak normal süresinde mezun olsanız dahi  avukat olmak için bir yıl avukatlık stajı, hakim veya savcı olmak için en az 6 ay sınava hazırlık ve 15 ay meslek içi eğitim söz konusudur.

Hangi Hukuk Fakültesini Tercih Etmeliyiz ?

Puan aralıklarına göre konuşmak gerekirse zirvedeki arkadaşlara tavsiyemiz Bilkent Üniversitesi Tam Burslu, bir miktar daha alt düzeyde puan almış arkadaşlara tavsiyemiz ise Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Tam Burslu yazmalarıdır. Mümkün olduğunca devlet üniversitelerini burslu özel hukuk fakülteleri ile ikame etmek mantıklı olacaktır. Özel üniversitelerde hem ders geçmek daha kolaydır hem kendinizi geliştirmek için daha fazla para ve zaman sahibi olunacaktır.

İdare Hukuku Soruları ve Cevapları 3

Hangi Hukuk Fakültesi En Başarılı ?

En başarılı hukuk fakültesi hangisi sorusunun cevabı  oldukça görecelidir. Daha doğrusu hukuk fakültesini bitirdiğinizde ne olmayı istediğinizle ilgilidir.

Yorumlar

  1. nur yıl Avatar nur yıl dedi ki:

    hukuk fakültesi gelecekte iyi bir meslekmi olarak kalacak ve yks de çok mu matematik sorusu yapmak gerekiyormu