kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

İstanbul Ramazan Pidesi Fiyatı 2021 Ne Kadar?

İstanbul ramazan pidesi fiyatı 2021’de ne kadar oldu? İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek ramazan pidesi fiyatı 2021 ne kadar? İstanbul’daki pide fiyatları 2021 ne kadar?

A+
A-

Mübarek ramazan ayı geldi ve tüm islam alemini bir huzur ve sevinç kapladı. Her ne kadar iki senedir pandemi nedeniyle yeterli coşku ile karşılayamasak da ramazanın yarattığı duygular ile keyifler biraz da olsa yerine geldi.

Ramazan deyince de insanların aklında bir çok imge ve simge oluşuyor. Güllaç, Hacivat ve Karagöz, ramazan çadırları, börekler, dolmalar, iftar sofraları ve iftar sofralarının vazgeçilmezi ramazan pideleri. Yumurtalı, sade, susamlı her çeşidi ile insanların severek yedikleri ramazan pideleri ile ilgili olarak halkımız ramazan pidesinin fiyatını merak ediyor. İşte İstanbul’daki ramazan pidelerinin fiyatları…

İSTANBUL RAMAZAN PİDESİ FİYATLARI 2021

İstanbul’da bulunan fırıncılar tarafından açıklanan fiyatlara göre ramazan pideleri genel itibariyle 365 gram olarak satılacak. 365 gramlık bu ramazan pidesinin fiyatı İstanbul için 4 Lira olarak belirlendi. Geçen sene 3 TL’den satılan pideye bu sene % 35 zam yapılarak 4 TL’ye yükseltildi. Bu fiyat sadece pide için geçerli, yumurtalı olarak satılan 365 gram ramazan pidesi ise fırınlar, bakkallar ve marketlerde 5 TL’ye satışa çıkarılacak.

istanbul ramazan pidesi fiyatlari 2021

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HALK EKMEK RAMAZAN PİDESİ FİYATLARI 2021

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek bayilerinde sade olarak satışa sunulan ramazan pidesinin fiyatını da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu duyurdu. Fırıncılar tarafından 4 TL’ye satılması uygun görülen 365 gramlık ramazan pidesi İBB halk ekmek bayilerindeki satış fiyatı ise 1.5 Türk Lirası olacak.

Başkan Ekrem İmamoğlu fiyatı “İBB olarak ülkemizin yaşadığı ekonomik zorlukta İstanbullulara en sağlıklı ve ucuz ekmeği sunmaya devam edeceğiz” sözleriyle duyurdu. 2018 yılından beri 1 TL’ye satılan ramazan pidesi bu sene artık enflasyona yenik düşerek 1.5 TL’ye yükseldi. Yine de fırıncıların belirlediği fiyatın oldukça altında kalan fiyat halk tarafından da memnuniyet ile karşılandı.

Diğer şehirlerde genel olarak 250 ila 300 gram arasında üretilen pide İstanbul’da da satışa sunulduğunda 3 TL’den alıcı bulması bekleniyor.

DİĞER ŞEHİRLERDE RAMAZAN PİDESİ FİYATLARI 2021

Ankara’da 275 gram olarak satılan ramazan pidesi 2021 yılında 3 TL’ye satılacak. İzmir’de ise yine 3 TL olarak belirlenen ramazan pidesinin gramajı ise 250 gram olacak. Anadolu şehirlerinin çoğunda 250 ila 300 gram arasında satılacak olan ramazan pidesi yine Ankara ve İzmir’de olduğu gibi 3 Lira olarak satışa sunulacakken Edirne, Sakarya ve Kocaeli gibi Marmara bölgesindeki şehirlerde 350-370 gram civarında üretilecek olan ramazan pidesi 4 Türk Lirasından satışa sunulacak. Trabzon’da da 500 gram olarak satılacak olan pide 5 TL’ye satılacak. Yumurtalı pidelerde ise bu fiyatların her birine 1 TL eklenecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.