kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Kaymakam Adaylığı Sınavı Hakkında Her şey

ÖSYM tarafından düzenlenen Kaymakam Adaylığı Sınavı kaç soru? Kaymakamlık sınavı kaç soru kaç dakika? Detaylar haberimizde.

A+
A-

Kaymakam Adaylığı Sınavı Hakkında Her şey

Kaymakam adaylığı zorlu bir sürecin parçasıdır. Ama sonucu güzel olan ve ilçe idaresinde en büyük mülki amir olma pozisyonuna sahip bir adaylıktır. Kaymakam olma şartları ve sınavı hakkında bilgilere yazımızın devamında yer verdik.

İçişleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Kaymakam Adaylığı alımlarının ilk aşaması olan Kaymakam Adaylığı sınavı nedir? Kaymakam Adaylığı sınavı kaç yılda bir yapılır?

Kaymakam Adaylığı sınavının konuları nedir? Kaymakam Adaylığı sınavı soru dağılımı nasıldır? Kaymakam Adaylığı sınavı kaç sorudan oluşmaktadır? Kaymakam Adaylığı sınavı kaç soru ve kaç dakikadır? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı (Kaymakamlık) Sınavı Nedir?

Kaymakam Adaylığı alımı İçişleri Bakanlığı tarafından ilçelerde mülki idare amiri olarak görev yapacak olan meslek mensuplarının seçimi için gerçekleştirilmektedir. Bu seçim süreci Kaymakam Adaylığı yazılı yarışma sınavı ve Kaymakam Adaylığı sözlü mülakatları olmak üzere iki aşamadır. İlk aşama olan Kaymakam Adaylığı yazılı yarışma sınavları Bakanlık tarafından bizzat yapılmamakta, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ile yapılan sınav protokolü esaslarınca ÖSYM tarafından düzenlenmektedir. Kaymakam Adaylığı yazılı sınavında başarılı olan adaylar içinse bizzat İçişleri Bakanlığı tarafından sözlü mülakat düzenlenmektedir.

İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı

Kaymakam Adaylığı yazılı sınavları Bakanlık ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM arasında yapılan protokol ile belirlenmiş olan esaslara uygun biçimde düzenlenmektedir. Bu esaslara uygun olarak gerçekleştirilen Kaymakam Adaylığı yazılı sınavına her isteyen adayın başvuru yapma olanağı bulunmamaktadır. Adayların belli başlı bazı başvuru koşullarını karşılayabiliyor olmaları lazımdır ki Kaymakam Adaylığı yazılı sınavına katılabilsinler. Bu koşulları detaylı bir şekilde aşağıda yönlendirmesine yer verdiğimiz çalışmamızda inceleyebilirsiniz;

İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı yazılı yarışma sınavın başvuru hakkı bulunan tüm adaylar sınava girebilmektedir. İçişleri Bakanlığı bu noktada adaylardan herhangi bir KPSS puan türünden belirli bir düzeyde puan almalarını talep etmemektedir. Adayların İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı sınavına başvuru için belirlenmiş olan şartları sağlıyor olmaları Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan yazılı sınava katılabilmeleri için kâfidir.

İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylğı Alımı ve Sınavı Her Yıl Oluyor Mu?

İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı alımı Bakanlığın ihtiyaç durumuna göre farklı yıl aralıklarında yapılabildiği gibi, üst üste her sene de gerçekleştirilebilmektedir. Bu konuda belirli bir rutin bulunmazken Bakanlık ihtiyaç duyduğu her dönemde beklemeksizin alıma çıkmış Kaymakam Adaylığı sınavlarını düzenlemiştir.

İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı sınavlarının son on senede nasıl bir rutinle açıldığını sınav tarihleri ile birlikte görmek ve bu alımların sayılarını, taban puanlarını ve diğer detaylarını incelemek için aşağıda yönlendirmesini verdiğimiz çalışmamızı inceleyebilirsiniz;

İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı Sınavı Kaç Soru Kaç Dakika?

İçişleri Bakanlığı’nın yürüttüğü Kaymakam Adaylığı alım sürecinin ilk aşaması Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından düzenlenen yazılı sınav aşamasıdır. Bu aşamada adaylara 66 tanesi Alan Bilgisi konularından, 34 tanesi ise Genel Yetenek / Genel Kültür konularından olmak üzere toplam 100 adet çoktan seçmeli soru sorulmaktadır. Bu 100 adet alan bilgisi ve genel yetenek / genel kültür sorusunun yanıtlanması için ÖSYM’nin Kaymakam Adaylığı sınavına katılan adaylara vermiş olduğu süre 2 saat 30 dakikadır. Adaylar 100 adet çoktan seçmeli test usulündeki soruyu 150 dakikada tamamlamak zorundadır.

100 sorudan oluşan İçişleri Kaymakam Adaylığı yazılı sınavı aşağıda yer alan konulardan oluşmaktadır;

kaymakamlyk konu 3

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.