kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

KPSSP121 Puan Türü Nedir?

ÖSYM tarafından hesaplanan KPSS puan türü sayısı çok fazladır ve adaylar bir çok puan türü ve nasıl hesaplandığı konusunda yeterli bilgi birikimine sahip değildir. KPSSP121 puan türü de en çok sorulanlardan biridir.

A+
A-

KPSSP121 Puan Türü Nedir,  Nasıl Hesaplanır?

Eğitim fakültesi mezunlarının veya formasyon alan adayların sözleşmeli öğretmenlik mülakatına başvuruda kullandıkları puan türü KPSSP121 puan türü olarak isimlendirilir. ÖSYM tarafından belirlenen ve açıklanan puanlandırma sistemine göre 2013 yılından bugüne uygulanmaya devam etmektedir.

KPSSP121 puan hesaplama formülü için kullanılan katsayılar şu şekildedir:

  • Genel Kültür Testi * 0,15
  • Genel Yetenek Testi *0,15
  • Eğitim Bilimleri Testi * 0,2
  • Alan Bilgisi Testi  * 0,5

Yukarıdaki katsayılar ÖSYM tarafından açıklanmaktadır ve her sene uygulanan sistem aynıdır. KPSS netlerinizi yukarıdaki puan hesaplama formülü ile hesapladığınız takdirde alacağınız minimum puanı bulursunuz çünkü standart sapma her sınavda yeniden belirlendiği için standart bir formülle hesaplama olanağı mevcut değildir. Bu yüzden puan hesaplama robotları da bir önceki sene veya daha önceki senelerin standart sapmasını kullanmaktan fazlasını yapamamaktadır.

KPSSP121 Yüzdelik Etkisi
Genel Kültür %15
Genel Yetenek %15
Alan Bilgisi %20
Eğitim Bilimler %50

KPSSP121 Puanı Kaç Yıl Geçerli

Yalnızca bir yıl geçerlidir, kılavuza göre 2 yıl geçerli olan KPSS puan türleri mevcuttur ancak bunların hiçbiri öğretmen adaylarının girdiği sınavlara ilişkin puan türleri değildir. Öğretmen adaylarının toplamda üç farklı puan türü hesaplanmaktadır, bunlardan birincisi KPSSP3 puan türüdür, ikincisi KPSSP10 puan türüdür, sonuncusu ise KPSSP121 puan türüdür. İki yıl geçerli olan ise yalnızca çift yıllarda yapılan KPSSP3 sonucudur. Düz memurluk diye tabir edilen, resmi adıyla 4001 kadrolarına başvurularda kullanılabilmektedir.

KPSSP121 Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakatında Etkili Mi?

Adayların tercihiniyap.net ekibine çok sık sorduğu bir soru‘‘ sözleşmeli  öğretmenlik mülakatlarında KPSS puanı etkili mi’’ sorusudur? Mülakat için yapılan başvurularının sonuçlandırılması yani kimlerin mülakata gireceğini belirlemede etkilidir. Ancak atanma noktasında yalnızca mülakat puanına bakılarak atama yapılmaktadır. Yaygın olarak sanılanın aksine mülakat puanı ile KPSSP121 puanı arasında ise hiçbir bağlantı mevcut değildir. KPSS

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.