kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Kumar Oynamak Suç Mu? Kumar Oynama Cezası Ne Kadar?

Kumar Oynamak Suç Mu? Kumar Oynama Cezası Ne Kadar? Kumar Nedir? Ne Demek? Kumar Oynamak Suç Mu? Kumar Oynamanın Cezası Var Mı? Kumar Oynamanın Cezası Nedir? Ne Kadar?

A+
A-

İddiaya girmek insanlık tarihi kadar eski bir etkinliktir. İnsanlar sosyal ortamda buluştuklarında birbiriyle çatışmakta, görüşlerini ifade etmekte ve iddiaya girmektedir. Bu nedenle yüzlerce yıl önce ve kumar oynama etkinliği başlamıştır. Günümüze kadar gelen bu gelenek artık daha da profesyonel hale gelmiştir. Kağıt oyunları, makine oyunları, spor oyunları ile ilgili oynanmaktadır. Dünyanın tüm bölgelerinde kumarhaneler, merkezleri bulunmaktadır. Ancak oynamak, kumar oynamak toplum içinde kabul görmemektedir. Kumar faaliyetleri pek çok devlet tarafından yasa dışı olarak kabul edilmiş ve yasaklanmıştır. Bu nedenle kumar oynanabilen dünyada az sayıda ülke veya bölge bulunmaktadır. Ancak dünyadaki milyonlarca kişi de oyunlarının, kumar oynamanın tutkunudur. Bu nedenle kumar oynamanın suç olup olmadığı, cezasının olup olmadığı merak konusudur. Peki kumar oynamanın cezası nedir? Ne kadar?

Kurpiyer Maaşları Ne Kadar? Kurpiyer Olmak Kazançlı Mı?

Kumar Nedir? Ne Demek?

Maddi kazanç elde etmek amacıyla oynanan şans oyunlarına ‘kumar’ denilir. Farklı araçlarla, farklı oyunlarla ve farklı lerle oynanabilir. Para, eşya, ziynet eşya, yapı, mal mülk üzerine kumar oynanabilir. Aklınıza gelen her türlü spor, kağıt oyunu, zar oyunu, hatta yaşamak için bile kumar oynanabilir. Ortaya para veya değerli kabul edilen bir şey koyan kişiler şans üzerine oyun oynarlar. Ancak kumarda kazananlardan ziyade kaybedenler gündeme gelmektedir. Çok sayıda kişinin çevresinde bu konuda mağdur alan kişiler bulunur. Kumar oynayan kişilere ise kumarbaz denmektedir. kamu haber

kumar oynamak

Kumar Oynamak Suç Mu?

Kumar oynamak Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde suçtur. Kumar oynayan ve kumar oynatan suç işlemektedir. Bu nedenle bu suçu işleyenler tespit edildiğinde ceza uygulanır. Kumar oynamak suçtur ancak cezası hapis veya adli para cezası verilmez. Bunun yani idari pera cezası işlemi uygulanır. Kabahatler Kanunu madde 34’e göre kumar oynayan kişilere ve oynatan kişilere para cezası verilir.

Kumar Oynamanın Cezası Var Mı?

Kumar oynamak suçtur. Bu nedenle cezası da bulunur. Yasa dışı olarak oynayan, suç işleyen kişilere idari para cezası verilir. Haberlerde sık sık yasa dışı oynayan, kumar oynayan kişilere yönelik operasyonlar görürüz. Emniyet teşkilatı yasa dışı olarak bu faaliyetleri yürüten kişi ve gruplara operasyon düzenlemektedir. Peki kumar oynamanın cezası ne kadar?

Kumar Oynamanın Cezası Nedir? Ne Kadar?

Kumar oynayan kişilere idari para cezası verilmektedir. 2017 yılında bu suçun cezası 227 lira, 2018 yılında ise 259 liraydı. 2019 yılında bu rakam 320 Türk Lirasına yükseltildi. 2020 yılında ve sonrasında bu cezanın daha artırılması için çalışmalar başladı. Türkiye Büyük Millet Meclisine getirilen kanun teklifine göre kumar oynamanın cezasının 320 TL’den 1000 TL’ye yükseltilmesi istendi. Kanun teklifi kabul edilirse kumar oynayan kişi 1000 Türk Lirası idari para cezası ödeyecek.

Kumar oynama cezası 2017 227 TL, 2018 yılında ise bu ceza 259 TL olarak belirlendi.

Kumar oynama cezası 2019 320 TL olarak tespit edildi.

Yeni kumar oynamanın cezasının 1000 TL olması isteniyor.

Kurpiyer Nedir? Nasıl Olunur?

kumar

Türkiyede kumar oynamak yasal mı?

Türkiye, kumarhaneleri 1998’de yasakladı ve 2006’da devlet dışı çevrimiçi kumarları yasakladı.

Yorumlar

  1. Derya toprak Avatar Derya toprak dedi ki:

    Merhaba ankara hukuk için kaç mat gerikir ayt tyt için