kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

KYK Kredi ve Bursu Hafta Sonu Hesaplara Yatar Mı?

KYK Kredi ve Bursu Hafta Sonu Hesaplara Yatar Mı? Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) kredi ve bursları hafta sonu hesaplara yatar mı? KYK burs ve kredileri hangi bankalara yatar? KYK burs ve kredileri ne zaman yatar? Güncel kredi ve burs miktarları ne kadar?

A+
A-

Türkiye’de üniversite eğitimi alan yüz binlerce öğrenci bulunmaktadır. Türkiye’nin 81 ilinde bulunan yükseköğretim kurumlarında önlisans ve lisans eğitimi alan üniversitelilerin hepsinin maddi durumu yeterli seviyede değildir. Bu nedenle binlerce kişi üniversite eğitimini tamamlamak için maddi desteğe ihtiyaç duymaktadır. Maddi desteğe ihtiyaç duyan öğrencilerin önünde ise birden fazla seçenek bulunmaktadır. Öğrenciler üniversitelerde kısmi zamanlı olarak çalışabilir, bir işe girerek tam zamanlı veya part-time çalışabilir. Farklı kurum ve kişilerden burs isteyebilir. Son olarak da devlet kurumu olan Kredi ve Yurtlar Kurumuna burs ve kredi almak için başvuru yapabilir. En çok tercih edilen yol ise KYK burs ve kredi başvurusudur. Çünkü öğrenciler devlete güvenerek mağdur olmamayı ve zararlı kişilerden ve kurumlardan uzak durmayı tercih etmektedir. Devlet de sosyal devlet anlayışını vatandaşlarına göstermektedir. KYK’dan burs ve kredi alan binlerce kişinin aklında ise pek çok soru bulunmaktadır. Özellikle de KYK burs ve kredilerinin ne zaman yatacağı merak konusu olmaktadır. Peki KYK kredi ve bursu hafta sonu yatar mı?

KYK Kredi ve Bursu Hafta Sonu Yatar Mı?

KYK, Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde hizmet veren Kredi ve yurtlar Kurumunun kısaltılmış halidir. Kredi ve Yurtlar Kurumunun en önemli görevleri ise binlerce öğrenciye burs, kredi ve yurt imkanı sağlamaktır. Türkiye’de milyonlarca kişi KYK’nın hizmetlerinden faydalanmıştır. Hatta binlercesi bu hizmetler sayesinde üniversite eğitimini tamamlayabilmiştir. KYK bursu verilen kişiler borçsuz bir şekilde üniversiteden sonra hayatına devam ederken kredi alan kişiler üniversite sonrasında borcunu ödemektedir. KYK burs ve kredileriyle ilgili en çok merak edilen konuların başında ise ödemelerin ne zaman yapıldığı gelmektedir. Binlerce kişi ‘KYK burs ve kredisi ne zaman yatar 2020?’ ve ‘KYK kredisi ve bursu hafta sonu yatar mı?’ sorularına cevap aramaktadır. KYK burs ve kredisinin yatacağı tarihler hafta içi veya hafta sonu şeklinde değil ayın günlerine ve kişilerin T.C. kimlik numaralarına göre belirlenmektedir. Bu kapsamda ödemeler hafta sonu da öğrencilerin hesaplarına yatabilir. kamu haber

KYK Kredi ve Bursu Ne Zaman Yatar 2020?

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs ve kredileri üniversitelilerin T.C. kimlik numaralarına göre hesaplara yatırılmaktadır. Adayların T.C. kimlik numaralarına göre ayın belirli günlerinde ödemeler yapılır.

T.C. kimlik numarası 0 ile biten üniversitelilere ayın 6’sında burs ve kredi ödemesi yapılır.

Kimlik numarası 2 ile bitenlere her ayın 7’sinde ödeme yapılır.

Kimlik numarası 4 ile biten üniversitelilere her ayın 8’inde kredi ve burs ödemesi yapılır.

T.C. kimlik numarası 6 ile biten kişilere her ayın 9’unda kredi ve burs verilir.

Kimlik numarası 8 ile bitenlere her ayın 10’unda kredi ve burs ödemesi yapılır.

KYK Burs ve Kredileri Hangi Banka Hesabına Yatar?

Kredi ve burs başvurusunu yaptıktan sonra başvurunuz sonuçlanır. Başvurunuz sonuçlandıktan sonra burs ve kredilerden faydalanmak için KYK Tarafından belirlenen bankada hesap açmanız istenir. KYK burs ve kredi ödemelerinde yıllardır Ziraat Bankası ile çalışmaktadır. Bu kapsamda ilgili bankanın ilgili şubesinde hesap açmanız gerekmektedir. Daha sonra size gelen kartla kolaylıkla doğru tarihlerde banka kartınızla ATM’lerden para çekebilirsiniz. T.C. kimlik numaranıza göre belirlenen tarihlerde kredi veya burs ödemeniz hesabınıza yatar. Bu tarihler hafta sonuna denk gelebilir dolayısıyla ödemeler hafta sonu da yapılabilir. Genellikle ödemeler gece yarısı yapılmaktadır. Adaylar doğru tarihlerde gece 00:00-01:00 saatlerinde banka hesaplarını kontrol ederek paranın yatıp yatmadığını öğrenebilir.

KYK Kredi ve Burs Miktarı 2020

2020 yılında üniversitelilere verilecek burs ve kredi miktarı belli oldu. Her yıl zamlanan burs miktarları 2020 yılında da büyük ölçüde arttı.

Üniversite: 550 TL

Yüksek lisans: 1100 TL

Doktora: 1650 TL

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.