kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı MHUY Sınavı 2020 Ne Zaman Yapılacak?

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın alım sürecini gerçekleştirdiği Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı için 2020 sınavı ne zaman yapılacak? 2020 yılında Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı için alım planı var mı? Güncel gelişmeler neler? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın alımını gerçekleştirdiği ve sonrasında yapılan tercihler neticesinde farklı kurumlara dağıtımı gerçekleştirilen kariyer meslek grubu Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı için 2020 sınavı ne zaman yapılacak? 2020 MHUY sınavı ne zaman gerçekleştirilecek? MHUY nasıl olunur? MHUY sınavı nasıl? Detayları haberimizde bulabilirsiniz. Kamu Haber

Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı MHUY Mesleği Nedir?

Mali hizmetler uzman yardımcılığı mesleği Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından alım süreci gerçekleştirildikten sonra, tercih aşamasında hak kazanan adayların ilgili kurumların Strateji Geliştirme birimlerinde görev aldığı kariyer meslek grubudur. Mali hizmetler uzman yardımcılarının asli görev alanı bütçedir. Mali hizmetler uzman yardımcıları görev aldıkları kurumlarda bütçe süreci ile alakalı olarak yalnızca bu işle alakalı birimlerde görevlendirilebilmektedirler. Kendilerine başka herhangi bir birimde görev verilmesi mümkün değildir.

Mali Hizmetler Uzman Yardımcısı Nasıl Olunur? MHUY Sınavı Nasıl Yapılıyor?

Mali hizmetler uzman yardımcısı olarak atanmak isteyen adayların tıpkı diğer kariyer mesleklere girişte olduğu gibi -istisnalar olmakla birlikte- Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS’nin A grubu oturumlarına katılmaları ve Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ilanda belirteceği puan türünde / türlerinde yeterli puanı almış olmaları gerekmektedir. Genel başvuru şartlarını da sağlayan adaylar yapmış oldukları başvuru neticesinde mesleğe alınacağı ilan edilen aday sayısının toplam 20 katı kadarı arasında yer alabilirse Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı sınav aşamalarının ilki olan yazılı sınava katılmak hakkı elde edecektir.

Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı alımı toplam üç aşamadan oluşmaktadır. Bu aşamalardan ilki Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin Hazine ve Maliye Bakanlığı ile gerçekleştirdiği sınav protokolü ekseninde yapılan yazılı sınav, ikincisi yazılı sınavda başarılı olan adaylar için Bakanlığın yaptığı sözlü mülakatlar ve üçüncüsü ise sözlü mülakatlarda başarı elde etmiş olan adayların yine ÖSYM kanalıyla gerçekleştirdikleri Kurum tercihleridir.

Adayların tercih edecekleri Kurumlar alımın başlangıcında ilan edilmektedir. Hangi Kurumda kaç adet Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı kadrosu olduğu ilan edilmektedir ve son aşamada adaylar bu kontenjanlara göre tercihlerini gerçekleştirmektedirler. Tercihler neticesinde bir Kuruma yerleştirilen adaylar mali hizmetler uzman yardımcısı olarak görevlerine başlamaya hak kazanmaktadırlar.

Bugüne dek gerçekleştirilen tüm Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı alımlarına dair kontenjan, taban puan ve diğer bilgileri aşağıda yönlendirmesine yer verdiğimiz çalışmamızda erişebilirsiniz;

Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı Görevi ve Özlük Hakları

Mali hizmetler uzman yardımcılığı sınav ve tercih aşamaları neticesinde mesleğe atanmaya hak kazanan adaylar, atanma hakkı elde ettikleri Kurumların merkezinde görevlendirilmektedirler. Bu statüleri gereği sorumlulukları da tıpkı bir merkez uzmanının sorumlulukları gibidir. Ancak buna rağmen mali hizmetler uzman yardımcılarının özlük hakları taşra teşkilatında görev yapan uzman yardımcılarına denktir. Bu yönüyle ara statüde bir meslek olarak niteleyebileceğimiz mali hizmetler uzman yardımcılığı mesleği mensupları 2200 ek gösterge ile görev yapmaktadırlar.

Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı 2020 Sınavı Ne Zaman Yapılacak? 2020’de MHUY Sınavı Olacak Mı?

Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı mesleği için normal şartlarda 2019 yılında bir alım planlanmıştı. Bu plan dahilinde eğitim ve yetiştirme programı dahi belirlenmiş olmasına rağmen özellikle Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen yapılanma süreci bir çok alımı etkilediği gibi mali hizmetler uzman yardımcılığı alımını da olumsuz yönde etkilemiştir. Uzun süredir alım gerçekleştirilmeyen meslek için 2020 yılında alım yapılması beklentisi mevcuttu lakin yıla koronavirüs kovid 19 salgını ile girilmesi kurumların alım ve sınav süreçlerini yeniden sekteye uğrattı.

2020 yılının sonuna doğru Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın gerçekleştirmeyi planladığı alımların duyurusunda da mali hizmetler uzman yardımcılığı alımına yer verilmedi. O nedenle henüz bu konuda netleşmiş bir takvim söz konusu değil. Meslek için ihtiyaçlar vaki. Uzun süredir de alım yapılmaması sebebiyle, kurumun düzene girmesinin ardından alım sürecinin başlatılmasını bekliyoruz. Bu konuda güncel ve doğru bilgileri yazımızı da güncelleyerek sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz

2020 Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı alım sürecine dair merak ettiklerinizi öğrenmek ve sınava dair sorularınızı yöneltmek için FORUM sayfamızı ziyaret etmeyi Unutmayın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.