kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

(Matematik) LYS 1 Nedir?

LYS 1 nedir, LYS 1 hangi derslerden oluşmaktadır, LYS 1 matematik sınavı kaç soru, LYS matematik sınavı kaç dakika gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

YKS
A+
A-

LYS 1 nedir, LYS 1 hangi derslerden oluşmaktadır, LYS 1 matematik sınavı kaç soru, LYS matematik sınavı kaç dakika, LYS 1 hangi puan türlerinde kullanılmaktadır, LYS nedir, LYS 1 matematik sınavına kimler girmelidir? sorularının cevaplarını yazımızda bulabilirsiniz.

LYS NEDİR?

Lisans Yerleştirme Sınavı yani LYS Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen ve Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) üzerinden barajı geçmiş olmak şartını yerine getirme sonrasında girilen,en az dört yıllık eğitim veren lisans programlarına yerleşmede kullanılacak puan türlerini almak amacıyla girilen üniversiteye giriş sınavlarının ikinci basamağıdır.

Matematik Sıfırdan Nasıl Öğrenilir?

LYS 1 NEDİR?

LYS 1 diye adlandırılan sınav Lisans Yerleştirme Sınavlarının ilki olan ve matematik ile geometri sorularından oluşan sınavdır.Matematik sınavının LYS 1 olmasında ilk yapılan sınav olması gibi bir durum yoktur. Sınav tarihleri genelde farklı şekilde düzenlenmektedir.

LYS 1 MATEMATİK SINAVI KAÇ SORU VE KAÇ DAKİKA?

LYS 1 matematik sınavı toplamda 80 sorudan oluşmaktadır. Bunun ortalama 50 tanesi matematik 1 ve matematik 2 diye tanımlanan matematik konularından ortalama 30 tanesi de tüm geometri konularından çıkabilmektedir. ÖSYM 80 soruya karşılık 135 dakika sınav süresi vermektedir.

LYS 1 HANGİ PUAN TÜRLERİNDE KULLANILMAKTADIR?

Lisans Yerleştirme Sınavı sonrasında toplamda 4 farklı kategoride 12 puan türü hesaplanmaktadır. Bunlar MF, TM, TS ve DİL kategorileri olup buradan da 4 MF, 3 TM, 2 TS ve 3 DİL puan türü hesaplanmaktadır. LYS 1 matematik sınavı bu puanlar arasından MF ve TM puan türlerinin hesaplanmasında katkı sağlamaktadır. LYS 1 matematik sınavının bu puan türleri üzerindeki yüzdelik değeri ise şu şekildedir.

MF 1 puan türünün % 39’u LYS 1’den gelmektedir.

MF 2 puan türünün % 23’ü LYS 1’den gelmektedir.

MF 3 puan türünün % 18’i LYS 1’den gelmektedir.

MF 4 puan türünün % 33’ü LYS 1’den gelmektedir.

TM 1 puan türünün % 33’ü LYS 1’den gelmektedir.

TM 2 puan türünün % 28’i LYS 1’den gelmektedir.

TM 3 puan türünün % 23’ü LYS 1’den gelmektedir.

AYT Matematik Soruları ve Cevapları

LYS 1 MATEMATİK SINAVINA KİMLER GİRMELİDİR?

LYS 1 matematik sınavının yukarıdaki puan türlerinin hesaplanmasında etkili olduğu göz önünde bulundurulursa LYS 1’e yükseköğrenim kurumlarının sayısal ve eşit ağırlık programlarından tercih yapmak isteyen adayların girmeleri uygun olacaktır.

Yukarıda yer alan yüzdelik dağılımlar ve puan türleri ile ilgili bilgiler “2023-ÖSYS : Kılavuz ve Başvuru Bilgileri” içinden alınmıştır. Yapılacak herhangi bir değişiklikte ÖSYM’nin resmi web sitesinden yapacağı bir duyuru esas olacaktır.

 

2764 1 0dc053d6e6de84f4db4e00e0d8cdf6e8

LYS 1 MATEMATİK SINAVINA KİMLER GİRMELİDİR?

LYS 1 matematik sınavının yukarıdaki puan türlerinin hesaplanmasında etkili olduğu göz önünde bulundurulursa LYS 1’e yükseköğrenim kurumlarının sayısal ve eşit ağırlık programlarından tercih yapmak isteyen adayların girmeleri uygun olacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.