kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Memurlar Sınavsız Unvan Değiştirebilir Mi? Nasıl Değiştirebilir?

Memurlar Sınavsız Unvan Değiştirebilir Mi? Nasıl Değiştirebilir? Unvan Değişikliği Sınavına Girmeden Unvan Değiştirilir Mi? Unvan Değişikliği İçin Aranan Kurum Personeli Olma Şartı Nedir?

A+
A-

Türkiye’deki binlerce devlet memuru zaman zaman kadrolarını, unvanlarını ve kurumlarını değiştirebilmektedir. Özellikle de memurların unvan değişimi ile ilgili pek çok soru sorulmaktadır. Unvan değişikliği yapan, yapmak isteyen kişiler bu konuda araştırma yapmaktadır.

İnfaz Koruma Memurları Neden Genel İdare Hizmetleri Sınıfında?

Memurlar Sınavsız Unvan Değiştirebilir Mi?

Kamu personelinin en az ortaöğretim düzeyinde mesleki veya teknik eğitim sonucunda kazandıkları unvanlar doğrultusunda kadrolara atanabilmesi, istisnai haller haricinde uncan değişikliği sınavıyla gerçekleşir. Yani unvan değişikliği sınavına girerek eğitim sonucu kazandıkları unvanlara atanabilirler.

Bu konudaki yönetmelik “Kamu kurum ve kuruluşlarında görevde yükselme ve unvan değişikliği esaslarına dair genel yönetmeliği”dir. Memurluğa girenlerin en az ortaöğretim düzeyinde mesleki veya teknik eğitim sonucu kazanılan unvanlarla bağlantılı kadrolara atanmalarını unvan değişikliği sınava girme şartına bağlar. Sınav şartı aranmadan unvan değişikliği yapılabilecek hususlar da düzenlenmiştir. kamu haber

Unvan Değişikliği Sınavına Girmeden Unvan Değiştirilir Mi?

Memuların unvan değişikliği içindeki kadrolar atanması, unvan değişikliği içindeki kadrolar arası geçişleri, unvan değişikliği snav sonucuna göre olabilir. Fakat kamu personeli kendi kurumunda veya diğer kurumlarda daha önce bulundukarı unvanlara, unvan değişikliğe sınavına girmeden atanmaları mümkün olabilir.

Bir örnekle durumu açıklayalım. Bilgisayar işletmeni kadrosundaki personel, daha önce tekniker olarak görev yapmışsa unvan değişikliği sınavına girmeksizin bir kez daha tekniker kadrosuna ataması yapılabilir.

Doktora yaparlarsa şart koşulan öprenim şartını taşımaları durumunda eğitimle kazanılan unvalarla ilgili kadrolara, sınava girmeden atanmaları mümkündür.

Bir örnekle de bu durumu açıklayalım.Teknisyen olarak görev yapmakta olan personel, mühendislik fakültesinden mezun olmuş ve herhangi bir alanda doktora yaptıysa unvan değişikliği sınavına girmeden mühendis kadrosuna atanabilmektedir.

Unvan Değişikliği İçin Aranan Kurum Personeli Olma Şartı Nedir?

Unvan değişikliği yapmak için sınav kapsamında olan kadrolara açılan sınavlara yalnızca ilgili kurumda çalışan kurumun kendi personeli başvuru yapabilir. Fakat unvan değişikliği sınavına girilecekse sınav yapılan kurumda belli bir sürede hizmet etmeleri gerekir. Öğrenim durumlarıyla ilgili olmaan kadrolarda belli sürede görev yapma şartı aranmaz.

Memurlar Aralık Ayı Enflasyon Rakamlarının Açıklanmasını Bekliyor

Sınavsız unvan değişikliği nasıl yapılır?

Resmi Gazetenin yayınlandığı tarihi itibari ile öğrenim durumu uygun olanlar ( ortaöğretim (lise), ön lisans ve Lisans mezunu) olanlar sınavsız unvan değişikliğine başvuru yapabilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.