kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Memurun Seyahat Kart Ücreti 2020 Ne Kadar?

Memurun Seyahat Kart Ücreti 2020 Ne Kadar? Seyahat Kart Nedir? Ne Demek? Seyahat Kartı Kimlere Verilir? Ne Zaman ve Nasıl Kullanılır? Memurun Seyahat Kartı Ücreti 2020 Ne Kadar?

A+
A-

Türkiye’de milyonlarca devlet memuru görev yapmaktadır. Ülkenin farklı bölge ve illerinde, farklı kurumlarda görev yapan kamu personelleriyle ilgili pek çok konu merak edilmektedir. Özellikle de ülkede bu kadar çok memur olmak isteyen kişi varken memurların maaşları, sosyal hakları, avantajlarıyla ilgili soruların sorulması son derece doğaldır. Bu kapsamda memurların yemek ücreti, maaşları, personellere verilen cezalar ve memurların seyahat kart ücretleri en popüler konular arasındadır.

Seyahat Kart Nedir? Ne Demek?

Bazı kamu çalışanlarının seyahat etmek için kullandığı kartlara ‘seyahat kart’ denilmektedir. Memurlar görevleri kapsamında seyyar olarak görev yapabilir. Bu nedenle de sık sık seyahat ettikleri için belediye ya da diğer kurum taşıtlarında geçerli olacak ve yol masraflarını karşılayacak kartlara ihtiyaç duyarlar. Bu nedenle devlet tarafından, kamu kurumları tarafından personellere seyahat sırasında kullanmaları, ücretlerini karşılamaları üzerine seyahat kart verilir. Bu kartın ücreti ise her yıl yapılan fiyat değişikliklerinden etkilenmektedir.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından kartın kullanım esasları, ücretleri belirlenmektedir. 6245 sayılı Harcırah Kanunun 48. maddesinden sorumlu olan memurlara taşıtlarda kullanması için verilen kartlara ilişkin bilgiler de bakanlık tarafından belirlenmektedir.

Seyahat Kartı Kimlere Verilir? Ne Zaman ve Nasıl Kullanılır?

Kartın verilmesine ilişkin taleplere 2019’daki görüş yazısı, eki onaylı kart form örneği eklenmesi gerekecek. Taleplerin hazırlanmasında 2019’daki sayıların üstüne çıkılmayacak. Fakar kart sahiplerinin isimleri ve unvanlarında değişiklik yapılabilecek.

Bu kartları hafta tatili ve resmi tatil günleri dışındaki iş günlerinde sabah 07.00 ile akşam 19.00 arasında kullanmak mümkün olacak. Ayrıca su, elektrik ve doğalgaz arızalarında görevlilere ise tatil günleri dahil her gün faydalanmaları konusunda izin verilecek.

Seyahat ücretinden mevzuatla muaf tutulanlara kart verilmeyecek. Yani ücretsiz seyahat etmesi mümkün olan kişilere kart verilmeyecek.

Kartlarda sahiplerinin fotoğrafları, isim ve soyisimleri, kurum ve unvan bilgileri yer alacak. Kartların şekli, rengi, taşıtı işleten kuruluş veya kurum tarafından belirlenecek. Örneğin İBB için kart rengi X şeklinde Y renginde olacak.

Kişinin emeklilik, istifa vb. gibi durumlarında yani kartın iadesini gerektiren durumlarda geri kartın kalan kullanım süresine ait ücret iade edilir. Bu durumda kart başka personele tahsis edilmek üzree gereken değişikliklere maruz kalır.

Memurun Seyahat Kartı Ücreti 2020 Ne Kadar?

Bu kartla ilgili en merak edilen konu kartı almak için memurların ne kadar ücret ödediği ile ilgilidir. Bu kapsamda maaşlara yapılan zamlar gibi bazı harcama kalemlerinin ücretleri de her yıl artmaktadır. Seyahat kart ücreti de 2020 yılında artmıştır.

Ankara, İstanbul ve İzmir Büyükşehir Belediye sınırları içinde seyahat kart ücreti aylık 107 lira 50 kuruş olarak belirlendi.

Diğer büyükşehir belediye sınırları içinde kart için aylık 80 lira 10 kuruş ödenmesi gerekiyor.

Büyükşehir olmayan şehirlerde ise kartın aylık ücreti 60 lira olarak belirlendi.

Bu bedellerin yanı sıra kurum bütçesinden veya kartı alacak kişilerden vize, kart basım bedeli gibi farklı ücretler alınmayacak. Kamu Haber

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.