kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Moda Tasarımı 2019 Taban Puanları ve Başarı Sıralaması

Moda tasarımı başarı sıralamaları 2019 yılında kaç binlere gelmiştir, moda tasarımı taban puanları 2019 nasıldır gibi soruların cevaplarına buradan erişebilirsiniz.

Moda tasarımı taban puanları 2019 nasıldır, moda tasarımı bölümüne girmek için YKS’nin hangi puan türü kullanılır, moda tasarımı başarı sıralamaları 2019 kaç binlere gelmiştir, moda tasarımı sıralama sayıları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak, moda tasarımı puanları içinde yer alan en küçük ve en büyük puanlar kaçtır ve hangi üniversitelere aittir gibi soruların cevaplarını sizin için derlemeye çalıştık.

Lise mezunları üniversiteye yerleşebilmek için bir sınava girerler ve bu sınava verilen ad Yükseköğretim Kurumları Sınavı’dır (YKS). YKS’yi ÖSYM yani ölçme, seçme ve yerleştirme merkezi düzenlemektedir ve adayların bu sınav aracılığıyla aldıkları puanlar sonucu yaptıkları tercihlerden sonra yerleştirmelerini de yine ÖSYM yapmaktadır.

Adayların hayalini kurdukları bölüme yerleşebilmeleri için dediğimiz gibi yeterli bir puan almaları gerekmektedir, bu puanlar kesin değildir fakat her yıl yapılan yerleştirmelerden sonra ortaya çıkan taban puanlar ilgili bölümlerin bir sonraki yıl tercihlerinde fikir vermesi amacıyla tercih kılavuzlarını konulur. Bizler de bu şekilde 2019 yılında tercih kılavuzlarına konulacak olan, 2018 yerleştirmeleri sonrasında ortaya çıkan puanlar ve başarı sıralamaları listelerini bütün bölümler için hazırlamaya devam ediyoruz.

MODA TASARIMI TABAN PUANLARI VE BAŞARI SIRALAMALARI 2019

ÖSYM üzerinden tercih yapılabilecek moda tasarımı kontenjanları 2018 yılında 237 olarak karşımıza çıkmıştı. 2019 moda tasarımı kontenjanları da artan kontenjan sayıları, açılan yeni üniversiteler göz önünde bulundurulduğunda bundan daha aşağıda olmayacaktır diyebiliriz.

2018 yılında açılan bu kontenjanlara yerleştirmeler sonucu oluşan moda tasarımı puanları içindeki en küçük ve en büyük taban puanlara baktığımızda, bilinen en küçük puan ile yerleştirmenin Giresun Üniversitesi’ne olduğunu görüyoruz. Bu puan 203,73454 olarak karşımıza çıkmaktadır. En büyük taban puan ile yerleştirmenin ise Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’ne olduğu görülmektedir. Bu puan da 243,64683 olarak karşımıza çıkmaktadır. Adaylar YKS puan türlerinden EA yani eşit ağırlık puan türünden bu iki puan arasında bir puan alarak moda tasarımı bölümüne bir üniversitede yerleşmeye hak kazanabilir demek yanlış olmayacaktır.

Yukarıdaki paragraftan da anlayabileceğimiz gibi moda tasarımı bölümüne yerleşebilmek için eşit ağırlık puan türünden yeterli puanı almak gerekmektedir.

Moda tasarımı başarı sıralamaları verilerine geldiğimizde ise bugün için şöyle bir problem ile karşılaşmaktayız. Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) bağlı YÖK Atlas ve ÖSYM henüz sıralama verilerini girmediği için moda tasarımı sıralama sayılarını henüz yazımıza ekleyemedik. Bu kurumlar önümüzdeki birkaç ay içinde sistemlerine yükledikleri anda moda tasarımı başarı sıralaması verilerine yine bu yazımız içinden ulaşabileceksiniz. (SIRALAMA EKLENDİ)

Moda tasarımı 2019 taban puanları listesine dair görsellerimiz yazımızın alt kısmında yer almaktadır.

Üniversite bölümleri, üniversite tercihleri, taban puanlar, sınavlar gibi üniversiteyi ilgilendiren her konuda destek alabileceğiniz, merak ettiklerinizi sorabileceğiniz TERCİHİNİ YAP FORUM sayfaları tecrübeli üyeleri ve yöneticileri ile sizleri bekliyor.

*Yazımızda geçen bilgiler ve moda tasarımı taban puanları verileri ÖSYM’nin resmi internet sitesi ile kılavuzlarından derlenmiştir. Yapılacak bir değişiklikte ÖSYM’nin yapacağı son duyuru esas olacağı için ÖSYM web sitesindeki duyuruları düzenli olarak takip etmek sizin yararınıza olacaktır.

MODA TASARIMI BÖLÜMÜ BAŞARI SIRALAMALARI
ÜNİVERSİTE TÜR FAKÜLTE BÖLÜM BURS/DİL PUAN TÜR. SIRA TABAN PUAN
ANKARA HACI BAYRAM VELİ ÜNİV. DEVLET ÜNİV. Sanat ve Tas. Fak. Moda Tasarımı      EA 500542 243,64683
SELÇUK ÜNİV.  DEVLET ÜNİV. Sanat ve Tas. Fak. Moda Tasarımı      EA 632009 229,83535
ANKARA HACI BAYRAM VELİ ÜNİV. DEVLET ÜNİV. Sanat ve Tas. Fak. Moda Tasarımı  M.T.O.K.     EA 664879 226,16488
GİRESUN ÜNİV. DEVLET ÜNİV. Şebinkarahisar Uy Bil. Y.O. Moda Tasarımı  İÖ     EA
GİRESUN ÜNİV. DEVLET ÜNİV. Şebinkarahisar Uy Bil. Y.O. Moda Tasarımı      EA Dolmadı Dolmadı
SELÇUK ÜNİV.  DEVLET ÜNİV. Sanat ve Tas. Fak. Moda Tasarımı  İÖ     EA Dolmadı Dolmadı

5628 1 fc33980595694a92f34f632c8e9401a9

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.