kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Polislik Mülakat Puanları Nasıl Hesaplanır?

Polislik Mülakat Puanları Nasıl Hesaplanır?

A+
A-

Polislik Mülakat Puanları Nasıl Hesaplanır? Polislik Mülakat 2023 Polislik Mülakatları Nasıl Olur? Polislik Mülakatı Nasıl Olur? Polislik Mülakatı Nasıl Geçilir? Polislik Mülakatı Nasıl Yapılır? Polislik Mülakatları Nasıl Oluyor 2023? Polis olmak isteyen binlerce aday için mülakat sürecini, mülakatların nasıl gerçekleştiğini ve adayların nasıl değerlendirildiğini sizin için inceledik.

Son yıllarda ülkemizin en gözde mesleklerinden biri de polislik mesleğidir. Binlerce kişi vatanının güvenliğine ve emniyetine katkı sağlamak amacı ile bu özel üniformayı giymek istemektedir. Ülkemizin son yıllarda yaşadığı güvenlik sorunları nedeni ile de emniyet güçleri önemli sayıda alımlar yapmaktadır. Bu nedenle polislik yazı dizimize polislik mülakat puanları nasıl hesaplanır ve mülakat süreci nasıl gerçekleşir sorularına yanıt arayarak devam ediyoruz.

Polislik Diş Şartları

Mülakat aşaması polis olmak isteyen binlerce aday için en önemli aşamalardan bir tanesidir. Puanlamanın nasıl yapılacağı, puanlama yapılırken nelere dikkat edileceği adaylar tarafından cevabı merak edilen sorulardandır. Öncelikle belirtilmelidir ki mülakat aşaması polis olmak isteyen adayların genel puanl hesaplamalarının %40’lık bölümünü oluşturmaktadır. Oldukça büyük bir yüzdelik dilim olan mülakat aşaması polis olma yolundaki adaylar için çok önemlidir. kamu haber

Polislik Mülakat Puanları Nasıl Hesaplanır?

Mülakat aşamasında mülakat komisyonu tarafından aday pek çok açıdan değerlendirilir. Adayların psikolojik durumu, duygusal durumu, uyumluluk bilinci, sorumluluk bilinci, adayın neden polis olmak istediği, istekli olup olmadığı gibi kıstaslar göz önünde bulundurularak değerlendirilme yapılır. Komisyon tarafından adaylara bir kart çektirilerek kart üzerindeki sorular ile alakalı düşünmesi ve cevap vermesi istenir. Ayrıca komisyon tarafından adaylara sorular sorulabilir.

Komisyon tarafından adaylar hakkında dikkat edilen hususlar şu şekildedir:

Adayların konu hakkındaki bilgi düzeyi değerlendirilir.

Adayların kendisinden istenilen konuyu anlayıp anlamadığı değerlendirilir.

Adayların özgüveni değerlendirilir.

Adayların kendilerini ifade etme yetenekleri değerlendirilir.

Adayların beden dilini kullanma becerisi değerlendirilir.

Değerlendirilen aşamaların her biri 20 puanlık aşamalardır. Adaylar değerlendirildiği 5 aşamadan 100 tam pan üzerinden 70 puan ve üstünde bir puan alması gerekmektedir. Başarılı olan polis meslek yüksekokulu öğrenci adayı olur onayı alırken, başarısız olan adaylar polis meslek yüksek okulu adayı olamaz onayını komisyon tarafından alır ve onaylar karar formuna işlenerek mülakat süreci adaylar için sona ermiş olur. 

Polislik Boy Şartı 

PMYO mülakat puanı kaç olmalı?

Adayın mülakat sınavından başarılı olabilmesi için toplam 70 puan veya üzerinde alması gerekiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.