kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

PTT Personel Maaşları 2018

PTT personel maaşları 2018 yılında ne kadardır? PTT personeline ilişkin güncel maaş kaç TL'dir? PTT personeli çalışma şartları nasıldır? 2018 yılı PTT gişe ve büro görevlisi maaşı ne kadardır? PTT dağıtıcı personeli aylık ne kadar almaktadır? Posta Telgraf Teşkilatı A.Ş. personeli güncel maaşları ne kadardır? Konuya ilişkin soruların cevabını yazımız devamında bulabilirsiniz.

A+
A-

PTT son bir kaç yıldır yoğun şekilde personel almaya devam ediyor. Önceki alımlarda kpss puan şartı sağlayan adaylar arasında mülakat sınavı ile atama yapan kurumda, yeni dönemde kendi kurum mülakatı ile atama yapmaya deva etmektedir. 2017 yılında gişe ve büro görevlisi alımlarında: İstanbul Avrupa yakası için en düşük puan 81,15528 iken, İstanbul Anadolu yakası için en düşük puan 81,51962 olarak gerçekleşti. Dağıtıcı alımlarında: İstanbul Avrupa yakası için en düşük puan 71,69272 iken, İstanbul Anadolu yakası için en düşük puan 73,1399 olarak belirlenmiştir. PTT A.Ş. personelinin çalışma şartları nasıldır? PTT personeli 2018 yılı için ne kadar maaş almaktadır? Mesleğe yeni başlayacak olan adaylar, başlangıç maaşı olarak ne kadar olacaktır?

PTT Personeli Çalışma Şartları

PTT A.Ş. olarak özelleştirilmiş kamu kurumlarından biridir. Bu nedenle, çalışma şartları diğer devlet kurumlarına göre biraz daha farklı ve yoğundur. Çalışma saatleri sabah 8:30-17:30 olarak belirlenmiş olsa da, bazı merkezlerde 18:30’a kadar çalışma yapılırken, Cumartesi günleri de çalışma yapan merkezler olduğu bilinmektedir. İşe yeni başlayanlar yoğunluktan dolayı şikayet edecek olsalar da, her işte olduğu gibi düzenin oturması ve pratik kazanılmasıyla durum kolaylaşacaktır. Gişe ve büro personellerinin kasada açık vermemek adına dikkatli çalışmaları en önemli konudur. Verilen hizmetin vatandaşı ilgilendirmesi nedeniyle hızlı ve yoğun çalışma temposuna ayak uydurmak gerekmektedir.

PTT Personel Maaşları 2018

PTT personeli de diğer kamu çalışanlarında olduğu gibi aylık maaşını ayın 15. gününde almaktadır. “PTT GİŞE VE BÜRÜ PERSONELİ 2018 yılı maaşı: 3.300 ile 3.700 TL arasında değişmektedir.” Burada değişikliğe sebep olan en temel unsur performans sistemidir. Performans odaklı kazanç PTT maaşlarının belirleyici unsurudur. Bu maaşın yanı sıra günlük 10 TL yemek ücreti verilmektedir. “PTT DAĞITICI 2018 yılı maaşı: 3.100 TL ile 3.500 arasında değişmektedir.” 

Bununla birlikte PTT, çalışanlarına servis hizmeti sağlamaktadır, çalıştığınız yerle eviniz arasında servis güzergahı yoksa yol parası verilmektedir. PTT de sağlık sandığı bulunmaktadır. Anlaşmalı hastaneler mevcut olup, bunlardan ücretsiz olarak yararlanılmaktadır. GÜNDEM

Yorumlar

  1. rtnwr Avatar rtnwr dedi ki:

    kamuda çalışmak artık özelde çalışmaktan daha kötü.