kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Sağlık Eğitimcisi Nedir? Nasıl Tıbbi Teknolog Olunur?

​​​​​​​Sağlık eğitimcisi kimdir, sağlık eğitimcisi ne iş yapar, sağlık eğitimcisi görevleri nedir, nasıl sağlık eğitimcisi olunur, kimler sağlık eğitimcisi olarak çalışabilir, sağlık eğitimcisi mesleğinde çalışma şartları ve çalışma saatleri nasıldır sorularının cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

A+
A-

Sağlık Eğitimcisi Nedir? Nasıl Tıbbi Teknolog Olunur?

Sağlık sektörü özellikle pandeminin olumsuz etkisiyle beraber daha çok ön planda olmaktadır. Bu nedenle gençler özellikle alımların çok olduğu sağlık alanı ile ilgili tercihler yapmaktadırlar.

Bir aday bir mesleği yapmaya başlamadan veya o mesleği yapmasını sağlayacak bir üniversite bölümünü tercih etmeden önce o meslek ile ilgili araştırmalar yapar, yapmalıdır. Bu araştırmaları yapmak bireyin doğru bölümü, doğru mesleği seçmesine yardımcı olacaktır.

Bu yardımcı olma konusunda bizler de sitemizde sizlere fikir versin diye meslekler hakkında bilgiler derlemeye çalışarak yazılar hazırlıyoruz. Yazımızda sağlık eğitimcisi mesleğine dair bilgiler bulabileceksiniz.

SAĞLIK EĞİTİMCİ NEDİR?

Bireylerin hastalıklardan korunmasını sağlamak, sağlıklarını geliştirmek ve bu konularda halka bilgi vererek toplumdaki sağlıklı yaşam bilincinin artmasını sağlamak amacıyla görev yapan kişilere sağlık eğitimcisi denir.

SAĞLIK EĞİTİMCİSİ NE İŞ YAPAR? SAĞLIK EĞİTİMCİSİNİN GÖREVLERİ NELERDİR?

Sağlık eğitimcisi tanımında görüldüğü üzere halkı sağlık konusunda bilinçlendirmek için mesleğini yürütür. Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan yönetmelikte tıbbi teknolog görevleri şu şekilde sıralanmıştır:

  • Sağlık bilincinin arttırılması çalışmaları kapsamında; birey ve toplumun sağlığının korunması, sağlık seviyesinin yükseltilmesine yönelik davranış değişikliği oluşturulması ve bunun sürdürülmesi maksadıyla sağlık eğitimi programları hazırlamak ve uygulamak
  • Eğitim faaliyetleri ile paralel olarak ölçme ve değerlendirme faaliyetlerini yürütmek
  • Alanı ile ilgili politikaların geliştirilmesinde ve farkındalık yaratma konularında rol oynamak

saglik egitimcisi ne is yapar

NASIL SAĞLIK EĞİTİMCİSİ OLUNUR? KİMLER TIBBİ TEKNOLOG OLARAK ÇALIŞABİLİRLER?

Türkiye’de sağlık eğitimcisi olarak meslek yapmak için ne yazık ki bugün verilen bir eğitim bulunmuyor. Aslına bakacak olursanız sağlık eğitimcisinin yaptığı işleri farklı sağlık meslek grupları üstlenmiş durumda bu yüzden de mesleğe ihtiyaç olmadığı düşünülüyor olabilir. Özetle sağlık eğitimcisi unvanı ile çalışmak için ne yazık ki bugün öğrenim görülecek bir bölüm bulunmamakta.

İDEAL BİR SAĞLIK EĞİTİMCİSİ NASIL OLMALI?

Her ne kadar bugün sağlık eğitimcisi, tıbbi teknolog yetiştiren bir kurum bulunmasa da belki önümüzdeki süreçte bu programların tekrar aktif edilebileceği düşünülerek veya unvan ile olmasa da halka sağlık eğitimi veren sağlık meslek gruplarına fikir vermek için bu bölüme yazmak gerekirse; ideal bir sağlık eğitimcisi her şeyden önce insan sağlığına herkes fazla değer vermelidir.

Bu konuda eğitim verecek bir bireyin kendisi de yaşamı ile insanlara örnek olmalıdır. Buna ek olarak kendisini bir doktor kadar ve farklı alanlarda yetiştirmiş olmalıdır ve sağlık alanında gerçekleşen her türlü yeniliği, çalışmayı takip etmelidir ki halkı doğru bir biçimde bilinçlendirebilsin.

Bu mesleğe, diğer mesleklere veya eğitim ve kariyer planlaması ile ilgili olarak aklınıza takılan soruları forum sayfalarımıza gelerek sorabilirsiniz. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.