kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Selfitis Nedir? Selfitis Kime Denir?

Dünyanın en popüler akımı olan selfie çekmek beraberinde bazı sorunları getirdi. Selfie çekme alışkanlığının takıntıya dönüşmesiyle birlikte bu durumun psikolojik rahatsızlık olduğuna karar verildi. Peki bu rahatsızlığın adı nedir? Selfitis nedir? Selfitis kime denir?

A+
A-

Akıllı telefonlar artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası. Bir kere aldığı telefonu 5 yıl kullanan da var her yeni modelle telefon değiştiren de.. Üstelik teknolojinin gelişmesiyle birlikte akıllı telefonlarda birden fazla fonksiyonu sunabilen bir hale geldi. 5-10 yıl kadar önce kamera ve fotoğraf makinesi furyası başlamıştı. Herkes kendine uygun bir kamera ve fotoğraf makinesi arıyordu. Fotoğraf çekmek, “o an”ı kaydetmek çok önemliydi. Ancak artık en iyi kameraların, fotoğraf makinelin sunduğu hizmeti cep telefonları sunabiliyor. Bu nedenle akıllı telefonlar artık bir telefondan daha fazlası haline geldi. Akıllı telefonların hayatımızın merkezine gelmesiyle birlikte de hem hayatımız değişti hem de dilimize yeni kelimeler girdi. Gerek sosyal medya terimleri gerek telefonla ilgili terimler dilimizden düşmemeye başladı. Bunların başında da “selfie” kelimesi geliyor. kamu haber

Akıllı Telefonla Nasıl Daha İyi Fotoğraf Çekilir?

Selfie Nedir?

Sosyal medya kullanıcılarının, fotoğraf aşıklarının dilinden düşmeyen “selfie” kelimesi nedir? Selfie kelimesinin anlamı nedir? İşte bu soruların cevabını bilmeyen pek yoktur diye tahmin etksek de yine de sizler için cevaplandırdık..

Selfie kelimesi 2010 yılından sonra yaygınlaştı. aslında net bir tarih vermek gerekirse 2013 yılında Oxford üniversitesindeki bir kişinin kendi fotoğrafını kendi kendine çekmesi ve sosyal medyada paylaşmasıyla selfie akımı doğdu. Selfie kelimesinin Türkçe karşılığı “özçekim”dir. Selfie kişinin akıllı telefonu, cep telefonu ile kendi kendisinin fotoğrafını çekmesidir.

Selfitis Nedir? Selfitis Kime Denir?

Selfie akımının dünyada ışık hızıyla yayılması ve popüler olmasıyla birlikte herkes bu akımın içine girdi. Üstelik selfie akımı hala popüler. Ancak her popüler şey gibi selfie akımı da beraberinde pek çok yeni durumu beraberinde getirdi. Selfie hastaları olur da selfie akımının hastalığı olmaz mı? İşte sürekli selfie çeken kişileri tanımlamak için 2014 yılında kullanılan selfitis terimi de bu takıntılı durumu ifade ediyor.

Akıllı telefonların, selfie akımının yaygınlaşmasıyla herkes selfie çeker oldu. 7 yaşındaki çocuktan 70 yaşındaki dedeye kadar herkes bu akımın bir parçası. Ancak bu durum beraberinde bazı sorunları getirdi. Selfie akımının rahatsız edici bir boyutta yaygınlaşması bazı psikolojik rahatsızlıklara sebep oldu.

Selfitis terimi “selfie” çekme hastalığı nedeniyle oluşan psikolojik rahatsızlığı ifade etmektedir. Artık selfie çekmek hastalık boyutuna ulaşmıştır. Dünyanın pek çok üniversitesinde selfie çekmenin bir hastalığa dönüşüp dönüşmediği araştırıldı. O araştırmalar sonucunda da selfitis’in bir ruhsal bozukluk, psikolojik rahatsızlık olduğuna karar verildi.

Özgüven eksikliği yaşayan, dikkat çekmeyi seven, toplumda konum elde etmek isteyen, bir grubun parçası olmak isteyen kişilerin sahip olduğu tespit edilen selfitis günümüzdeki en ciddi rahatsızlıkların başında geliyor.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Fotoğrafçılık ve Kameramanlık 2022 Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

5357 1 353bc9c56f0ab40b8b6b21ffd78ef6ff

Selfie psikolojik bozukluk mu?

Sürekli selfie fotoğraf çekme alışkanlığı ‘Selfitis’ adı altında ruhsal bozukluk olarak tanımlandı. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.