kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi 2017 Taban Puanları

Kamu yönetimi bölümü 2017 taban puanları kaçla kapandı, siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümü taban puanları kaçtır gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

YKS
A+
A-

Kamu yönetimi bölümü 2017 taban puanları kaçla kapandı, siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümü taban puanları kaçtır, kamu yönetimi bölümü kontenjanları ne kadar, siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümü en yüksek kaç puanla kapandı, siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümü okumak için kaç puan gerekir? gibi soruların cevaplarına yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Her yıl olduğu gibi bu sene de büyük bir maraton sona erdi. Öğrenciler üniversite sınavları olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) gibi iki sınava girerek en az 4 yıllık eğitim veren lisans programlarına başvurabilmek için puanlar aldılar. Bu puanları istedikleri bölümleri tercih etmek amacıyla kullandılar ve tercihlerden sonra puanlar oluştu. Biz de birçok konuda yaptığımız gibi tercih etmeyi düşündüğünüz bölümlerin taban puanlarını ve bu konudaki bilgileri tercihlerden önce bir fikir oluşturması için sizin için derledik.

SİYASET BİLİMİ VE KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ 2017 TABAN PUANLARI

Siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümü 2017 yılında Türkiye genelinde toplam 18.658 kontenjana sahipti. Bu kontenjanların bir kısmı özel üniversitelere ait iken bir kısmı da devlet okullarına aitti.

Kamu yönetimi bölümü girebilmek için alınması gereken en düşük puan 196.69271 ile Anadolu Üniversitesi’ne (Açıköğretim) aittir. Siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümü yerleşmede kullanılan en yüksek puan 460,62502 ile İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi’ne ait iken yine aynı üniversite en yüksek taban puan olan 441,76820 ile kapatmıştır.

Siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümü kazanabilmek için TM 3 puan türünden yararlanılmaktadır.

Türkiye genelindeki tüm siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümlerinin kamu yönetimi bölümü 2017 2018 dönemine ait taban puanları listesi aşağıdaki gibidir.

*Veriler ÖSYM’nin sitesinden alınmıştır.

YKS

3194 1 f556ad91b2273cb3fedd189b76dc0380 scaled

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.