kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Starbucks Personel Maaşları 2023 Ne Kadar?

Starbucks Personel Maaşları 2023 Ne Kadar? Starbucks nedir? Ne demek? Starbucks çalışma şartları ve çalışma saatleri 2023 nasıl? Starbucks iş ilanları, iş başvurusu ve personel alımı 2023 nasıl yapılır?

A+
A-

Günümüzde iki tür insan bulunmaktadır. Starbucks’a gidenler ve sevenler ile Starbucks’a gitmeyen ve sevmeyenler… Pek çoğumuz farklı görüşlerdeki bu insanlarla arkadaşlık etmişizdir. Aslında bu görüşlerden birine ait bile olabilirsiniz. Ancak kabul etmeliyiz ki ne olursa olsun dünyanın en büyük kahve hizmeti veren markalarından birinden bahsediyoruz. Genç nüfusun yoğunlukla tercih ettiği Starbucks şubeleri günümüzde en yoğun mekanların başında gelmektedir. İnsanlar kahvelerini alıp arkadaşlarıyla oturmak için, ders çalışmak için, yalnız kalmak için Starbucks şubelerine giderler. Türkiye’de oldukça fazla şubesi bulunan Starbucks bir anlamda istihdama da büyük katkı sağlamaktadır. Türkiye’nin farklı şehirlerinde şubesi bulunan marka bünyesinde binlerce personel çalışmaktadır. Bu nedenle iş arayanlar için önemli bir iş kapısı haline gelmiştir. İşte tam da bu noktada dünyaca ünlü kahve markası ile ilgili pek çok soru sorulmaktadır. Starbucks nedir? Ne demek? Starbucks çalışma şartları ve saatleri 2023 nasıl? Starbucks personel maaşları 2023 ne kadar? Starbucks ilanları, iş başvurusu ve personel alımı 2023 nasıl yapılır? Personeller ne kadar maaş alıyor?

Kahve Dünyası Personel Maaşları 2023 Ne Kadar?

Starbucks Nedir? Ne Demek?

Dünyanın en büyük kahve şirketlerinden biri olarak gösterilen Starbucks dünyanın her bölgesinde faaliyet göstermektedir. 70’e yakın ülkede 25 bine yakın mağazasıyla hizmet veren marka bünyesinde binlerce personel çalışmaktadır. Firmanın ilk şubesi 1971 yılında açılmıştır. ABD merkezli olan firma kısa sürede dünyanın her yerine yayılmıştır. Marka ABD’de Seattle Washington merkezli faaliyet göstermeye başlamıştır. Starbucks adı ise ünlü roman Moby Dick’ten almıştır. Romandaki Starbuck adlı karakterin adı dünyanın en büyük kahve zincirlerinden birine ilham vermiştir. Markanın simgesi ise bir deniz kızıdır. Firma İtalyan kahve kültürünün ABD’ye getirilmesi ile faaliyetlerine başlamış ve ardından da başarılı olarak tüm dünyada şubelerini açmıştır.

 

starbucks nedir calisma saatleri

Starbucks Çalışma Şartları ve Saatleri 2023

Marka bünyesinde dünyanın her yerinde faaliyet gösteren şubeler her gün milyonlarca kişiyi ağırlamaktadır. Markanın şubeleri dünyadaki en yoğun mağazaların başında gelmektedir. Gıda perakendeciliği sektöründe faaliyet gösteren firma ülkemizde Arap sermayeli bir şirket tarafından idare edilmektedir. Şubelerde batılı tarzda bir hizmet anlayışı vardır. Öncelik şubelerde hizmet self servis olarak verilmektedir. Yani müşteriler kasaya gelerek ödemelerini yapmakta ardından sipariş ettikleri ürünü alarak masalara geçmekte ya da işletmeden ayrılmaktadırlar. Bu nedenle şubelerde garson pozisyonunda çalışan personeller bulunmamaktadır. Personeller günde 8 saat çalışırlar. Yani Starbucks günlük çalışma saati en az 8 saattir. Bu sürenin içerisinde yemek molası, sigara molası, çay molası, ihtiyaç molası gibi süreler de bulunmaktadır. Personeller haftada 6 gün çalışırlar ve 1 gün haftalık izin kullanırlar. Ayrıca 1 yıl boyunca çalışan personeller 14+2 gün yıllık izin kullanmaya hak kazanırlar. Firma sabah erken saatlerde açılıp akşam geç saatlere kadar faaliyet gösterir. Bu nedenle vardiya usulüyle çok sayıda personel çalışır. Ayrıca firmada part-time olarak çalışan üniversite öğrencileri de iş fırsatı bulmaktadır. Firmada genellikle belirli süre dilimlerinde üniversite öğrencileri çalışmaktadır. Bu nedenle şirketi bir kariyer fırsatı olarak gören insanların önü açıktır. Firmada yükselmek oldukça kolaydır. Ayrıca firma personellerine büyük önem vermektedir. Şirket ve personel arasında müşteri memnuniyet, geri dönüşler, hizmet gibi değişkenlere bağlı olarak bir ilişki kurulur. Performansından memnun kalınmayan personeller ya ayrılır ya da başka şubeye gönderilir.

 

Starbucks Personel Maaşları 2023

Firmanın maaş politikası asgari ücret temellidir. Firmada ödenen en düşük maaş asgari ücret tutarında yani 2023 ylı için 8506 TL civarındadır. Ancak personeller asgari ücretin bir miktar daha üstünde maaş alırlar. Starbucks personel maaşları 2023 9250 TL civarındadır. Ayrıca personeller maaşlarının yanı sıra yemek kartı/yemek ücreti, prim gibi avantajlardan da faydalanabilirler. Ayrıca akşamcı olarak çalışan personellerin servisle eve bırakılması da mümkündür. Firmada deneyimi 5 yıla ulaşan, başarılı olan, yöneticilerinin takdirini kazanan personeller üst pozisyonlara geçerek maaşlarını yükseltebilirler. Bu durumda rütbesi artan personellerin maaşları 10 bin TL’ye kadar yükselebilmektedir.

 

Starbucks İş İlanları, İş Başvurusu ve Personel Alımı 2023

Müşterilerin en çok tercih ettiği firmalardan biri olan Starbucks’ta çalışmak binlerce kişinin hayalidir. Ek gelire ihtiyaç duyan üniversite öğrencileri başta olmak üzere binlerce kişi firmada çalışmak istemektedir. Bu nedenle insanlar internette araştırma yapmaktadır. Starbucks iş ilanlarını görmek ve iş başvurusunda bulunmak için birden fazla yolunuz bulunmaktadır. Firmanın resmi internet sitesi üzerinden kariyer sayfasına giderek iş ilanlarını takip edebilir ve başvuruda bulunabilirsiniz. Ayrıca kariyer sitesi olarak faaliyet gösteren internet sitelerinde de firma iş ilanlarını paylaşmaktadır. Son olarak da bulunduğunuz şehirdeki şubelere giderek iş başvurusunda bulunabilirsiniz. Başvurunuz iletildikten sonra değerlendirilmeye alınacak ve şirketin insan kaynaklarında görevli personeller size geri dönüş yapacaktır. Yapılan mülakatların ardından başarılı bulunan adaylar işe alınacaktır.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Starbucks personel indirimi ne kadar?

Personelin %30 indirim hakkı var.

Yorumlar

  1. Çalışan Avatar Çalışan dedi ki:

    Şirket birazda çalışanlarına değer verse insan daha çok yürür bunlarn yolunda