kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Sürücü Belgesi Dosyası Nedir?

Ehliyet veya sürücü belgesi dosyası almak isteyen sürücü adaylarının bazı prosedürleri yerine getirmesi gerekmektedir. Ehliyet için gerekli olan evraklar arasında sürücü belgesi dosyası da gelmektedir. Peki sürücü belgesi dosyası nedir? Sürücü belgesi dosyası hangi evraklardan oluşur?

A+
A-

Türkiye’de araba aşkı adeta aileden çocuklara geçen bir gelenektir. Pek çok kişi reşit olmadan araba sürmeyi öğrenmektedir. Her yıl binlerce kişi sıfır veya ikinci el araba alım-satım işlemi yapmaktadır. Türkiye de otomotiv sektörü en büyük sektörler arasındadır. Ancak resmi olarak sürücü olabilmek için vatandaşın ehliyet sahibi olması gerekmektedir. Ehliyet almak için de bazı prosedürlerin yerine getirilmesi gerekmektedir. İşte ehliyet almadan önce yapılması gereken işlemlerin arasında sürücü belgesi dosyasına sahip olmak da vardır. Sürücü belgesi dosyası sürücülerin ihtiyacı olan kritik bir belgedir. kamu haber

Sürücü Belgesi Dosyasına sahip olmak isteyen sürücülerin belirli bir ücret ödemesi gerekmektedir. Ödenecek ücretin miktarı ise korkutucu düzeyde değildir. 0-10 Türk Lirası civarında bir meblağ ödeyerek sürücü belgesi dosyası alınabilir.

Sürücü Kursu Direksiyon Hocası Maaşları Ne Kadar?

Sürücü Belgesi Dosyası almak isteyen kişiler Şoförler Odasına müracaat etmelidir. Sürücü Belgesi Dosyasını temin eden sürücü adayları direksiyon sınavına girmektedir.

Sürücü Belgesi Dosyası Ne İşe Yarar?

Sürücü adayları ehliyet almak için gidilen kurslarda ve ehliyet/sürücü belgesi işlemlerinde sürücü belgesi dosyasına ihtiyaç duymaktadır. Sürücü Belgesi Dosyası bu işlemler için kullanılır. Adayların ehliyet alabilmek için Sürücü Belgesi Dosyasını temin etmesi zorunludur. Daha önceki dönemde Emniyet Genel Müdürlüğüne şimdi de Nüfus Müdürlüklerine ehliyet almak için gittiğinizde Sürücü Belgesi Dosyası getirmek zorundasınız.

Sürücü Belgesi Dosyasının İçindeki Evraklar Nelerdir?

Sürücü Belgesi Dosyası tek bir belgeyi ifade etmemektedir. Sürücü Belgesi Dosyasının içinde pek çok belge bulunmaktadır. İşte sürücü belgesi dosyasının içindeki evraklar..

Sürücü Belgesi Dosyası

Sürücü Kursuna Başvuru Formu

Direksiyon Sınavı Değerlendirme Formu

sürücü Sertifikası

Nüfus Cüzdanı ve Fotokopisi

Sürücü Sağlık Raporu

2 Adet Biyometrik Vesikalık Fotoğraf

Kan Grubu Belgesi

Ehliyet Harç Yatırma Belgesi

Adli Sicil Belgesi (Sabıka Kaydı) Nereden Alınır?

Sürücü belgesi dosyası nereye verilir?

Sürücü kursu tarafından hazırlanan başarı sertifikasına sahip olmak. İl ve İlçe Nüfus Müdürlüğüne gerekli evrakları teslim etmek.

Yorumlar

  1. sürücüadayi Avatar sürücüadayi dedi ki:

    Sürücü belgesi dosyasını nereden alacağız?