kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

TBMM Stenografi Kursiyeri Sözlü Sınav Puanları Açıklandı

TBMM Stenografi Kursiyeri sözlü sınavına katılmaya hak kazanan 200 kişilik liste açıklandı. Sınav ilan metninde belirtilen puan türlerine göre 200 aday sözlü sınava girmeye hak kazandı. TBMM Stenografi Kursiyeri sınavına katılacak adaylardan en yüksek ve en düşük puanla katılacakların puanları kaçtır? Yazımız devamında görebilirsiniz.

A+
A-

TBMM Stenografi Kursiyeri için 40 kişilik ilan yayımlamıştı. İlgili kpss puan türlerinden 200 adayın sözlü sınava davet edildiği ilan metninde sözlü sınava katılmaya hak kazanan aday listesi açıklandı. Listede yer alan adaylar içerisinde yüksek puanlı adaylarında bu kadroyu talep etmesi beklenmiyordu. Stenografi kursiyeri ilan metninde sınava başvuru yapabilecek adaylar için yer alan detaylar aşağıdaki gibiydi.

TBMM Stenografi Kursiyeri İlan Metni Detayları

  •  Hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak.
  • 01.01.2018 tarihi itibarıyla 30 yaşını doldurmamış olmak.
  • KPSS lisans sınavları sonucunda, KPSS P1, KPSS P2, KPSS P3, KPSS P4, KPSS P18, KPSS P23, KPSS P28, KPSS P29, KPSS P38 ve KPSS P43 puan türlerinin herhangi birinden en az yetmiş puan almış olmak.

TBMM Stenografi Kursiyeri Taban Puanları

İlan metnine göre Stenografi Kursiyeri alımları için atama yapılacak aday sayısının 5 katı kadar aday sözlü sınava katılmaya hak kazandı. Yukarıda yer alan puan kpss puan türlerinin birinden sınava başvuru yapan adaylar içerisinde 200. sırada sınava katılmaya hak kazanan adayın puanı 85,55695 puanda kalmıştır. Sınava en yüksek puan ile başvuru yapmaya hak kazanan adayın puanı ise 95,65672 puandır. 30 adayın puanı ise 90 puan ve üzerindedir. Adayların 23 Şubat 2018 tarihine kadar Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması formunu TBMM İnsan Kaynakları Başkanlığı 06543 Bakanlıklar/ANKARA adresine göndermeleri gerekmektedir. Kamu Haber

Sözlü sınavın yapılacağı tarih ve saatler TBMM internet adresinde ilerleyen günlerde yayımlanacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.