kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Toplum Bilimleri Kurulu Görevleri Neler? Üyeleri Kim? Kimlerden Oluşur?

A+
A-

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin KOCA tarafından açıklanan ve ikincil bir kurul olarak görev yapacağını belirttiği Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Kovid 19 Toplum Bilimleri Kurulu nedir? Koronavirüs Toplum Bilimleri Kurulu kimlerden oluşur? Üyeleri kimler? Toplum Bilimleri Kurulu’nun görevleri nelerdir? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Toplum Bilimleri Kurulu Görevleri Neler? 

Toplum Bilimleri Kurulu Nedir? Ne İş Yapar? Görevleri Nelerdir?

Aralık 2019’dan beri tüm dünyanın mücadele ettiği ve 11 Mart 2020 tarihinden itibaren ülkemizde de ortaya çıkan ilk vaka ile sıkı bir mücadele başlatılan korona tipi kovid 19 virüsü salgınına dair öncelikli olarak Sağlık Bakanlığı bünyesinde Koronavirüs Sağlık Bilim Kurulu oluşturulmuş ve kovid 19 salgınına dair alınacak tüm tedbirlere bu kurulun toplantılarında alınan kararlar ile karar verilmişti. Kurul belirli periyotlarla toplanarak varmış olduğu tavsiye niteliğinde kararları devletin yetkili birimlerine iletmekte ve oluşturulan politikalara göre hareket edilmesini sağlamaya çalışmaktaydı.
Bugüne dek gerek virüsün tıbbi yönüne dair gerekse toplumu alakadar eden hususlarda çalışmalar yapan ve kararlar alan Koronavirüs Sağlık Bilim Kurulu’nun yalnızca virüsün tıbbi yönüne eğilebilmesi gayesiyle yeni bir kurul oluşturulmasına karar verildi. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin KOCA tarafından Koronavirüs Toplum Bilimleri Kurulu olarak ismi açıklanan bu kurul sağlık ve tıp alanına dair hususları tamamen Sağlık Bilimleri Kurulu’na bırakacak ve işin sosyolojik, psikolojik ve istatistiksel yönlerinde çalışmalar yapacak ve kararlar alacak. kamu haber

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu ise asli çalışma alanına odaklanarak tamamen tıbbi çözümler ve salgının yayılmasını önleme konuları üzerine odaklanarak bu konularda çalışmalar yapmaya ve öneriler sunmaya devam edecek. Bugüne dek alınan bir çok kararın yalnızca tıp alanında uzman kişilerin yer aldığı Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından verilmesi ve her hususta açıklamaların Kurulun üyelerinden gelmesi üzerine Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ikili bir yapıya dönmenin daha faydalı olacağını belirtmiş ve Toplum Bilimleri Kurulu’nun sinyallerini vermişti.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilim Kurulu’na, görevlerine ve üyelerine dair daha detaylı bilgileri aşağıda yönlendirmesine yer verdiğimiz çalışmamız yardımıyla erişebilirsiniz;

corona virusu 1

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Toplum Bilimleri Kurulu koronavirüs kovid 19 salgınının önlenmesi gayesiyle alınan sokağa çıkma yasağı, seyahat yasağı, bölgesel karantinalar vb. uygulamaların neticelerine ve gerek bireyse gerekse sosyal etkilerine dair çalışmalar dışında Sağlık Bilim Kurulu tarafından verilebilecek ek tedbir kararlarının yeni sonuçlarına ve uygulanabilirliğine dair çalışmalar yürütecek. Bu yönüyle psikoloji, sosyoloji, istatistik gibi alanlarda uzman kişilerin yer alacağı Toplum Bilimleri Kurulu devletin meseleyi iki yönüyle birden ele almasını sağlamak noktasında çalışmalar yürütecek.

Toplum Bilimleri Kurulu Kimlerden Oluşuyor? Toplum Bilimleri Kurulu Üyeleri Kimler?

Sağlık Bakanlığı’nın uhdesinde oluşturulacak olan ve bizzat Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin KOCA’nın başkanlık edeceği Koronavirüs Toplum Bilimleri Kurulu’nda; istatistik uzmanları, sosyoloji, psikoloji uzmanları, din sosyolojisi, din psikolojisi, halk sağlığı alanlarında uzman kişiler yer almaktadır. Bu bağlamda işin tıbbi ve pozitif bilim kısmından tamamen ayrıksı bir yapı oluşturulmuş ve sosyal bilim alanında bizatihi çalışmalar yapması hedeflenmiştir. Toplum bilimleri kurulunda yer alacak olan isimler henüz belirlenmiş değil. Kurul oluştuğunda isimlere tek tek haberimizde yer vereceğiz.

Toplum Bilimleri Kurulu üyeleri özellikle koronavirüs kovid 19’un sağlık ve tıbbi yönü dışında kalan etkileri ve bunların yol açabileceği sorunları tespit ve tanzim amaçlı konularda toplanacak ve tavsiye kararları alacak. Bu hususların başında elbette karantina, tedbirler ve yasakların toplum üzerinde yarattığı ve yaratacağı menfi etkilerin neler olduğu ve bunların etkilerinin minimize edilmesi üzerine çalışmalar gelecek. Din sosyolojisi, din psikolojisi gibi alanların uzmanları da özellikle sosyal hayattan tamamen kopmuş olan ve özellikle ibadethanelerde yalnızca ibadet etmeyen aynı zamanda bir sosyal çevre sahibi de olan yaşlı insanların bu süreçte maruz kaldığı olumsuz etkiler üzerine çalışarak bu yönde oluşan etkileri azaltmaya yönelik tedbirleri belirleyecek.

Koronavirüs Kovid 19’a Karşı Alınan Tedbirler Neler? Hangi Maskeler Etkili?

Son günlerde Koronavirüs Kovid 19’dan korunmak ve salgının yayılmasına mani olmak adına hayata geçirilen bir dizi uygulama söz konusu. Bu uygulamalardan birisi de belirli yerlerde insanların maske takmalarının zorunlu hale getirilmesi uygulamasıdır. Ancak hangi maske sizi koronavirüs kovid 19’dan daha iyi korur? Siyah maskeler korumada etkili mi? Detayları aşağıda yönlendirmesine yer verdiğimiz haberlerimizde sizin için değerlendirdik;

Su Bilimleri Mühendisi Maaşları Ne Kadar?

Bilim Kurulu nereye bağlı?

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü bünyesinde, yeni tip koronavirüs salgınına karşı oluşturulan Operasyon Merkezi’nin Başkanı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.