kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Turizm ve Otelcilik 2019 Taban Puanları ve Başarı Sıralaması

Turizm ve otelcilik 2019 taban puanları içindeki en küçük ve en yüksek taban puanlar kaçta kalmıştır,turizm ve otelcilik bölümünü kimler tercih edebilir gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

Turizm ve otelcilik bölümünü kimler tercih edebilir, hangi puan türü ile tercih edebilirler, turizm ve otelcilik taban puanları 2019 kaç puanlardadır, turizm ve otelcilik puanları içindeki en küçük ve en yüksek taban puanlar kaçta kalmıştır, turizm ve otelcilik sıralama sayıları 2019 kaç binlere gelmiştir, turizm ve otelcilik başarı sıralamaları 2019 açıklandı mı, hangi tarihlerde açıklanacak gibi soruların cevaplarını yazımızı okuyarak bulabilirsiniz.

Türkiye genelinde üniversitelerde 4 yıllık bir bölüm okuyabilmek için aşılması gereken engeller bulunmaktadır ve bu engellerden en çok kişiyi kapsayanı ölçme, seçme ve yerleştirme merkezi (ÖSYM) tarafından yürütülen yükseköğretim kurumları sınavıdır (YKS). Bu sınav aracılığı ile herhangi bir ortaöğretim kurumundan mezun olan kişiler üniversitelerin bölümlerine girebilirler ancak istedikleri bölüme yetecek puanı da almak zorundadırlar.

Yetecek puan olarak adlandırdığımız puanlar her sene kendi içinde değişkenlik gösterebiliyorsa da adaylara tercihlerini oluşturma noktasında yardımcı olabilmesi için belli puan veya sıralama verileri gerekmektedir. Bu puan ve sıralama değerleri ÖSYM’nin yayımladığı YKS tercih kılavuzunda yer almaktadır.

Tercih kılavuzlarına konulan bu puanlar ve sıralamalar ile ilgili değerler bir önceki sene yapılan yerleştirmeler sonrasında oluşan değerler üzerinden derlenmektedir. Bizler de sizlere yol göstermek için 2018 yılı YKS yerleştirmeleri sonrasında oluşan, 2019 YKS tercih kılavuzlarına konulacak olan, üniversite bölümleri taban puanları ve başarı sıralamaları değerlerini tüm bölümler için hazırlamaya devam ediyoruz.

TURİZM VE OTELCİLİK TABAN PUANLARI VE BAŞARI SIRALAMALARI 2019

YKS’ye girerek turizm ve otelcilik bölümüne yerleşebilmek için bunu arzulayan adayın en az ortaöğretim kurumu mezunu olması ve YKS puan türleri içerisinde yer alan puanlardan biri olan eşit ağırlık (EA) puan türünden yeteri kadar puanı alması gerekmektedir.

Turizm ve otelcilik sıralama sayıları henüz ÖSYM veya YÖK Atlas tarafından herhangi bir mecrada yayımlanmadığı için turizm ve otelcilik başarı sıralamaları değerlerini yazımıza taşıyamadık. Turizm ve otelcilik başarı sıralaması verileri sanıyoruz ki önümüzdeki birkaç ay içinde bu kurumlar tarafından yayımlanacaktır ve bizler de onlar yayımladıkları anda yazılarımızın içine bu verileri yerleştireceğiz. (EKLENDİ)

2018 YKS ile tercih edilebilecek turizm ve otelcilik kontenjanları 20 olarak belirlenmişti. 2019 turizm ve otelcilik kontenjanları da tahminimize göre üç aşağı beş yukarı böyle olacaktır.

Bahsettiğimiz kontenjanlara yerleşen adaylar üzerinden oluşan turizm ve otelcilik puanları içindeki en düşük ve en yüksek taban puanlara baktığımızda karşımıza çıkan tabloya göre bilinen ve en küçük puan ile yerleştirmenin Başkent Üniversitesi’ne (%75 İndirimli) olduğunu ve bu yerleştirmenin 216,62042 puan ile yapıldığını görüyoruz. En yüksek taban puan ile yerleştirmenin de 267,74604 puan ile Başkent Üniversitesi’ne (Burslu) olduğunu görmekteyiz. Adaylar büyük bir değişiklik olmaz ise 2019 YKS’den eşit ağırlık puan türünde bu iki puan arasında bir puan alırlarsa muhtemelen turizm ve otelcilik bölümünü herhangi bir üniversitede kazanabilirler.

YKS turizm ve otelcilik taban puanları 2019 değerlerinin derlendiği listemiz yazımızın en alt kısmındaki görselde yer almaktadır.

YKS, TYT-AYT, DGS, KPSS gibi ÖSYM sınavları ve tercihler ile yerleştirmeler hakkında merak ettiklerinizi deneyimli yöneticilerimizin bulunduğu forum sayfamıza gelerek sorabilirsiniz, forum sayfamıza erişmek için TIKLAYINIZ

*YKS, yerleştirmeler, turizm ve otelcilik taban puanları ve bunlar gibi konuları işlediğimiz yazımız ÖSYM’nin resmi internet sitesi ve bu sitedeki kılavuzlardan derlenerek yayımlanmıştır. Yapılacak bir değişik ile ilgili sorumlu kurum ÖSYM olduğu için kurumun yaptığı duyuruları ÖSYM web sitesine girerek takip etmeyi ihmal etmeyiniz.

TURİZM VE OTELCİLİK BÖLÜMÜ BAŞARI SIRALAMALARI
ÜNİVERSİTE TÜR FAKÜLTE BÖLÜM BURS/DİL PUAN TÜR. SIRA TABAN PUAN
BAŞKENT ÜNİV.  VAKIF ÜNİV. Ticari Bilimler Fak. Turizm ve Otelcilik  Burslu     EA 330852 267,74604
BAŞKENT ÜNİV.  VAKIF ÜNİV. Ticari Bilimler Fak. Turizm ve Otelcilik  Ücretli     EA
BAŞKENT ÜNİV.  VAKIF ÜNİV. Ticari Bilimler Fak. Turizm ve Otelcilik  %50 İnd.     EA
BAŞKENT ÜNİV.  VAKIF ÜNİV. Ticari Bilimler Fak. Turizm ve Otelcilik  %75 İnd.     EA Dolmadı Dolmadı

5717 1 1d0c05efb81bc13db7800094882ae4b1

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.