kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

TYT Türkçe Konuları 2018

TYT türkçe konuları 2018 nelerdir, Temel Yeterlilik Testi türkçe konuları nelerden oluşmaktadır, TYT türkçe konuları hangi puan türünde kullanılmaktadır sorularının cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

YKS
A+
A-

TYT Türkçe konuları 2018 nelerdir, Temel Yeterlilik Testi Türkçe konuları nelerden oluşmaktadır, TYT Türkçe konuları hangi puan türünde kullanılmaktadır, TYT Türkçe kaç sorudan oluşmaktadır, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın TYT Türkçe konularından kimler sorumludur gibi sorulara sizin için cevaplar hazırladık.

Temel Yeterlilik Testi (TYT) üniversitelerin lisans ve ön lisans programlarına yerleşmek için kullanılacak puan türlerini almak amacıyla girilen sınavdır. TYT toplamda 4 farklı test grubundan oluşmaktadır. Bunlar Türkçe, matematik, fen bilimleri ve sosyal bilimlerdir.

TYT TÜRKÇE KAÇ SORUDAN OLUŞMAKTADIR VE HANGİ PUAN TÜRLERİNİ ETKİLEMEKTEDİR?

TYT Türkçe 120 soruluk TYT’nin 40 sorusunu kapsamaktadır. YKS sisteminde farklı puan türleri bulunmaktadır. Bunların en genel hali MF, TM, TS ve DİL puan türleridir. TYT YKS sistemindeki ilk basamağa denk geldiği için hem TYT puanlarının hesaplanmasında hem de TM, TS, MF ve DİL puan türlerinin hesaplanmasında az veya çok etki etmektedir. Bu yüzden TYT Türkçe tüm puan türlerini etkilemektedir diyebiliriz.

TYT TÜRKÇE KONULARI 2018

Yukarıda da değindiğimiz gibi TYT Türkçe bölümü 40 sorudan oluşmaktadır ve bu 40 soru Türkçeyi kullanma gücü ile ilgili sorulardır. Konu başlıkları farklı kaynaklarda farklı isimlerde geçebilir fakat birden çok kaynağı inceleyerek çıkardığımız liste temelde aşağıdaki gibidir. 2018 sistem değişikliği sebebiyle bazı belirsizliklere gebe olsa da genel olarak bu konu başlıkları size ışık tutacaktır. YKS

TYT Türkçe konuları 2018 listesinin tamamı aşağıdaki gibidir.

·        Sözcük ve Söz Öbeklerinde Anlam ve Yorum

·        Cümlede Anlam ve Yorum

·        Cümlenin Ögeleri ve Türleri

·        Deyimler – Atasözleri

·        Ses Bilgisi

·        Dil Bilgisi ( Zamir, Sıfat, Edat-Ünlem-Bağlaç, Zarf, Fiil, Ekfiil, Filimsi, İsim, Çatı )

·        Yazım Kuralları

·        Noktalama İşaretleri

·        Anlatım Bozukluğu

·        Paragrafta Yapı

·        Paragrafta Anlatım

·        Paragraf Yardımcı Düşünce

·        Paragraf Ana Düşünce

*TYT Türkçe konuları farklı kaynaklardan düzenlenmiştir ve yol gösterici olması amacıyla yayımlanmıştır. Yapılacak değişiklikler veya farklı kaynaklarda bulunan farklı konu dağılımları için MEB’in uyguladığı müfredatı incelemenizi öneririz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.