kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Ulaştırma ve Haberleşme Uzman Yardımcılığı Sonuçları Açıklandı 2018

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yayımlanan 13 kişilik Ulaştırma ve Haberleşme uzman yardımcılığı sınavı sonuçları açıklandı. Atama yapılacak aday sayısının ilgili puan türüne göre dört katı mülakat sınavına davet edilmiş ancak her bölümden dört katı kadar aday mülakata girmeye hak kazanamamıştı. Sonuçlara göre 8 aday sınavı kazanmayı başardı.

A+
A-

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı sınav ilanına göre 13 Ulaştırma ve Haberleşme uzman yardımcısı alacağını açıklamıştı. İlana metnine göre, Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği KPSS P3, Hukuk bölümü mezunları KPSS P4 puan türünden en az 85 puan almış olmak ve her üç bölüm içinde YDS’den en az C seviye puan almış olmak şartı yer almaktaydı. İlan metninde mühendislik bölümlerinden 3’er aday, hukuk bölümünden de 7 aday alınacağı duyurulmuştu.

Mülakat Sınavına Katılmaya Hak Kazanan Adaylar

Mülakat sınavına her bölüm için 4 katı kadar adayın katılabileceği ilan edilmişti. 22 Ocak 2018 tarihinde yapılan sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylar ve taban puanları aşağıdaki şekilde gerçekleşti:

  • Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünden 12. sırada mülakata katılmaya hak kazanan adayın puanı 85,94643.
  • Bilgisayar Mühendisliği bölümünden 5. sırada mülakata katılmaya hak kazanan adayın puanı 85,01143. Sınava 12 aday başvuru yapabilecekken sadece 5 kişi yapabilmiştir.
  • Hukuk bölümünden 3. sırada mülakata katılmaya hak kazanan adayın puanı 87,01141. Sınava 28 aday başvuru yapabilecekken başvurusu kabul edilen sadece 3 aday olmuştur.

Ulaştırma ve Haberleşme Uzman Yardımcılığı Sınav Sonuçlarına İlişkin Analiz

26 Ocak 2018 tarihinde açıklanan sınav sonuçlarına göre 8 aday sınavı asil olarak kazanırken, 3 aday sınavı yedek olarak kazanmıştır. Hukuk bölümü mezunları içerisinden sınava 2 kişi katılmış ve ikisi de asil olarak sınavı kazanmıştır. Bilgisayar Mühendisliği bölümü mezunlarından da sınava 4 kişi katılmış, 3 kişi sınavı asil olarak kazanırken, 1 kişi de sınavı yedek olarak kazanmıştır. Eleme yapılan tek bölüm Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümü olmuştur. Kamu Haber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.