kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi 2019 Taban Puanları ve Başarı Sıralaması

Uluslararası ticaret ve lojistik yönetimi taban puanları 2019 nasıldır, uluslararası ticaret ve lojistik yönetimi başarı sıralamaları 2019 kaç binlere gelmiştir gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

Uluslararası ticaret ve lojistik yönetimi taban puanları 2019 nasıldır, uluslararası ticaret ve lojistik yönetimi bölümüne girmek için YKS’nin hangi puan türü kullanılır, uluslararası ticaret ve lojistik yönetimi başarı sıralamaları 2019 kaç binlere gelmiştir, uluslararası ticaret ve lojistik yönetimi sıralama sayıları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak, uluslararası ticaret ve lojistik yönetimi puanları içinde yer alan en küçük ve en büyük puanlar kaçtır ve hangi üniversitelere aittir gibi soruların cevaplarını sizin için derlemeye çalıştık.

Ortaöğretim kurumu mezunları üniversiteye yerleşebilmek için bir sınava girerler ve bu sınavın adı Yükseköğretim Kurumları Sınavı’dır (YKS). YKS’yi ÖSYM yani ölçme, seçme ve yerleştirme merkezi hazırlamaktadır ve adayların bu sınav aracılığıyla aldıkları puanlar sonucu yaptıkları tercihlerden sonra yerleştirmelerini de yine ÖSYM yapmaktadır.

Adayların hedefledikleri bölüme yerleşebilmeleri için dediğimiz gibi belli bir puan almaları gerekmektedir, bu puanlar kesin değildir fakat her yıl yapılan yerleştirmelerden sonra ortaya çıkan taban puanlar ilgili bölümlerin bir sonraki yıl tercihlerinde fikir vermesi amacıyla tercih kılavuzlarını konulur. Bizler de bu şekilde 2019 yılında kılavuzlara konulacak olan, 2018 yerleştirmeleri sonrasında ortaya çıkan taban puanları ve başarı sıralaması listelerini tüm bölümler için hazırlamaya devam ediyoruz.

ULUSLARARASI TİCARET VE LOJİSTİK YÖNETİMİ TABAN PUANLARI VE BAŞARI SIRALAMALARI 2019

ÖSYM üzerinden tercih yapılabilecek uluslararası ticaret ve lojistik yönetimi kontenjanları 2018 yılında 2993 olarak karşımıza çıkmıştı. 2019 uluslararası ticaret ve lojistik yönetimi kontenjanları da artan kontenjan sayıları, açılan yeni üniversiteler göz önünde bulundurulduğunda bundan daha aşağıda olmayacaktır diyebiliriz.

2018 yılında açılan bu kontenjanlara yerleştirmeler sonucu oluşan uluslararası ticaret ve lojistik yönetimi puanları içindeki en küçük ve en büyük taban puanlara baktığımızda, bilinen en küçük puan ile yerleştirmenin Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’ne (İkinci Öğretim) olduğunu görüyoruz. Bu puan 197,75584 olarak karşımıza çıkmaktadır. En büyük taban puan ile yerleştirmenin ise Maltepe Üniversitesi’ne (İngilizce) (Burslu) olduğu görülmektedir. Bu puan da 323,4562 olarak karşımıza çıkmaktadır. Adaylar YKS puan türlerinden EA yani eşit ağırlık puan türünden bu iki puan arasında bir puan alarak uluslararası ticaret ve lojistik yönetimi bölümüne bir üniversitede yerleşmeye hak kazanabilir demek yanlış olmayacaktır.

Yukarıdaki paragraftan da anlayabileceğimiz gibi uluslararası ticaret ve lojistik yönetimi bölümüne yerleşebilmek için eşit ağırlık puan türünden yeterli puanı almak gerekmektedir.

Uluslararası ticaret ve lojistik yönetimi başarı sıralamaları verilerine geldiğimizde ise bugün için şöyle bir problem ile karşılaşmaktayız. Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) bağlı YÖK Atlas ve ÖSYM henüz sıralama verilerini girmediği için uluslararası ticaret ve lojistik yönetimi sıralama sayılarını henüz yazımıza ekleyemedik. Bu kurumlar önümüzdeki birkaç ay içinde sistemlerine yükledikleri anda uluslararası ticaret ve lojistik yönetimi başarı sıralaması verilerine yine bu yazımız içinden ulaşabileceksiniz.

Uluslararası ticaret ve lojistik yönetimi 2019 taban puanları listesine dair görsellerimiz yazımızın alt kısmında yer almaktadır.

Üniversite bölümleri, üniversite tercihleri, taban puanlar, sınavlar gibi üniversiteyi ilgilendiren her konuda destek alabileceğiniz, merak ettiklerinizi sorabileceğiniz TERCİHİNİ YAP FORUM sayfaları deneyim sahibi üyeleri ile sizleri bekliyor.

*Yazımızda geçen bilgiler ve uluslararası ticaret ve lojistik yönetimi taban puanları verileri ÖSYM’nin resmi internet sitesi ile kılavuzlarından derlenmiştir. Yapılacak bir değişiklikte ÖSYM’nin yapacağı son duyuru esas olacağı için ÖSYM resmi web sitesindeki duyuruları düzenli olarak takip etmek sizin yararınıza olacaktır.

5624 1 82b4f7c4578549e914612f662da2063b

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.