kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği 2017 2018 Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

Yiyecek ve içecek işletmeciliği bölümü 2017 2018 taban puanları nasıldır, yiyecek ve içecek işletmeciliği bölümüne yerleşmek için kaç bininci olmak gerekir sorularının cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

Yiyecek ve içecek işletmeciliği bölümü 2017 2018 taban puanları nasıldır, yiyecek ve içecek işletmeciliği bölümüne yerleşmek için kaç bininci olmak gerekir, 2017 yiyecek ve içecek işletmeciliği başarı sıralamaları nasıldır, yiyecek ve içecek işletmeciliği bölümü en düşük taban puan kaç ile kapatmıştır, yiyecek ve içecek işletmeciliği en yüksek taban puan kaçtır, yiyecek ve içecek işletmeciliği genel kontenjan sayısı kaçtır gibi soruların cevaplarını sizin için derlemeye çalıştık.

Üniversite sınavlarına girerek 2 yıllık ve 4 yıllık bölümlere girmede kullanılan puanları alan adaylar için oldukça önemli olan bir diğer konu da tercihlerdir. Üniversite tercihi sınavın kendisinden daha zorlu ve daha önemli bir konudur çünkü üniversite tercihi sonrasında okunacak bölüm bireylerin hayatlarının geri kalanında nasıl bir kariyer planlayacaklarını belirler. Sınavdan önce veya sonrasında kazanılmak istenen bölümlere girmek için kaç puan almak veya kaç bininci olmak gerektiğine dair fikir edinilmesi açısından sizin için bu taban puan ve başarı sıralamaları listelerini hazırlıyoruz.

YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ 2017 2018 TABAN PUANLARI VE BAŞARI SIRALAMALARI

Yiyecek ve içecek işletmeciliği bölümüne girmek için alınması gereken en düşük puan Sinop Üniversitesi’ne (İkinci Öğretim) ait olup 198,37813 olarak belirlenmiştir. Bölüme yerleşmede kullanılan en yüksek taban puan 240,74303 ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne aittir.

Yiyecek ve içecek işletmeciliği başarı sıralamaları konusuna gelecek olursak ortalama bir üniversitede bu bölümü okumak için sınava giren adayların 390 ile 400 bin arasında bir sıralama yapması gerekmektedir.

Tabi ki bu sıralama bilgileri YGS ve LYS’nin var olduğu dönem ile ilişkilidir. Bu sistemde yiyecek ve içecek işletmeciliği bölümü TM puan türlerinden biri ile almaktaydı fakat yeni sistemde 3 puan türünden oluşan TM için artık sadece bir puan türü olacak. Bu da tabi ki sıralamaların oynamasına neden olacak.

Türkiye genelindeki bütün yiyecek ve içecek işletmeciliği bölümlerinin taban puanları 2017 2018 yiyecek ve içecek işletmeciliği taban puanları listesi olarak aşağıdaki gibidir. Taban Puanları

Üniversite Adı Bölüm Adı Puan Türü En Düşük Puan
MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği (İÖ) TM 240,74303
SİNOP ÜNİVERSİTESİ Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği TM 233,47019
ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ (AYDIN) Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği TM 205,88166
GAZİOSMAN PAŞA ÜNİVERSİTESİ (TOKAT) Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği TM 204,91120
ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ (AYDIN) Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği (İÖ) TM 202,82795
MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği TM 199,66956
SİNOP ÜNİVERSİTESİ Yiyecek ve İçecek İşletmeciliği (İÖ) TM 198,37813

*Yukarıdaki veriler Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) sitesinden alınmıştır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.