kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

YKS Özel Koşul ve Açıklamalar Madde 752

YKS kılavuzunda bulunmakta olan özel koşul ve açıklamalar içindeki madde 752 nedir, bk. 752 ne anlama gelmektedir, özel koşul ve açıklamalar kısmının amacı nedir, tercih kılavuzu içinde yer alan özel koşul ve açıklamalar kaç kısımdan oluşmaktadır, var olan bu kısımların farklı noktaları nelerdir gibi soruların cevaplarına ve madde 752 ile ilgili açıklamaya yazımız ile erişebilirsiniz.

YKS
A+
A-

Üniversite tercihi yapmak YKS’ye hazırlanmış üniversite adayı birey için sınava hazırlanmak kadar yorucu bir süreçtir. Adayların talep ettikleri bölüme yerleşebilme ile ilgili soru işaretleri, tercih edilmesi düşünülen bölümün aday için uygun olup olmadığı ile ilgili meraklar, gerekli koşulları yerine getirebiliyor muyum sorusu, yerleştirmelerden önceki süreçte girilmek istenen bölümün birçok anlamda belirsiz olması gibi durumlar adayın tercihine etki ederek bireyi endişelendirebilmektedir. Bu noktada bu endişeler ile baş edebilmek için üniversite adayı bireyin YKS (yükseköğretim kurumları sınavı) ile alınan puanlardan sonra yapacağı tercih işlemleri hakkındaki bütün bilgileri, üniversite bölümlerini, sınavlar ve üniversiteler ile ilişkili ve benzer konuları bilmesi gerekmektedir.

Yukarıda bahsettiğimiz durumlar ile ilişkili olarak YKS konusunda bilgi verme niyetiyle kaleme aldığımız yazıları yayıma sokmaya devam ediyoruz. Bu bilgilendirmelerden olan özel şart ve açıklamalar hakkında yayıma soktuğumuz yazılarımız adayların tercih edeceği bölümlere dair, tercih edilmesi planlanan yükseköğretim kurumlarının ya da yükseköğretim kurulunun koyduğu kuralları içermesi açısından dikkate alınması zorunludur demek yanlış olmayacaktır.

YKS ÖZEL KOŞUL VE AÇIKLAMALAR MADDE 752 NEDİR? YKS ÖZEL KOŞUL VE AÇIKLAMALAR NEDİR?

Bahsi geçen açıklamalar, şartlar, koşullar üniversite adayı olan bireylerin tercih edeceği bölümleri tercih etmelerini sağlayabilecek özel bazı şartları ve açıklamaları kapsamaktadır. Bunlar ÖSYM tarafından yayıma sokulan YKS tercih kılavuzu içinde bulunan özel koşul ve açıklamalar bölümündeki iki ayrı kısımdır.

Birinci kısım ÖSYM’nin kendi veri tabanını kullanarak üniversite adayının kişisel bilgilerine erişerek kontrol edebildiği aday bilgileri ile ilişkili koşul ve açıklamalardan oluşurken; ikinci kısımda bulunan koşul ve açıklamalar ise üniversite adayı bireylerin kendilerinin dikkate almak zorunda kalabildiği, tercihlerini oluştururken bunlara göre hareket etmesi gereken açıklamaları kapsamaktadır.

Kılavuzda yer alan koşul ve açıklamalar özel üniversitelere ait bazı özel durumları, sıralamaların alt sınırlarını, cinsiyet ile ilgili özel durumları(sadece erkek, sadece kadın adayların başvuru yapma durumu gibi), zorunlu hazırlık sınıfı var olmasını, yaş sınırını içeren konular ile alakalıdır. Bunlara dikkat etmek için tercih döneminden önce YKS tercih kılavuzunu ve bu bölümü dikkatle incelemenizi öneririz.

Bu koşul ve açıklamalar içinde yer alan madde 752 incelenecek olursa;

Bu programı tercih edebilmek için adayların ilgili yerleştirme puanının en az 260 olması gerekmektedir.

açıklamasını içeren bir madde olarak belirlenmiştir.

*Bahsedilen bilgiler ve özel koşullar, açıklamalar ve madde 752 ile ilgili bilgi ÖSYM’nin yayımladığı YKS kılavuzu içindeki ilgili bölümden alınarak hazırlanmıştır. Yapılabilecek değişikliklerde ÖSYM’ye ait internet sitesinde ÖSYM’nin yapacağı son duyuru geçerli olacağından dolayı o siteyi takip etmeye özen göstermelisiniz. Özel koşul ve açıklamaların bulunduğu kılavuza göz atabilmek için BURADAN YÖNLENDİRİLEBİLİRSİNİZ

YKS, ÖSYM tarafından hazırlanan tüm sınavlar (YDS, ALES, DGS, KPSS vs.), üniversitelerin bölümleri, bölüm tercihleri ve tercihlerin özel koşulları gibi konular hakkında merak ettiğiniz tüm şeylerde danışabileceğiniz, bu konularda paylaşımlar okuyabileceğiniz tecrübe sahibi yöneticilerin bulunduğu TERCİHİNİ YAP FORUM sayfalarımız hizmetinizdedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.