kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2017-2018 Etin Kilosu Ne Kadar? Güncel Et Fiyatları

2017-2018 Et Fiyatları Ne Kadar? Güncel Et Fiyatları? Kırmızı Etin Kilosu Ne Kadar? Dana Etin Kilosu Ne Kadar? Kuşbaşı Etin Kilosu Ne Kadar? Kıymanın Kilosu Ne Kadar?

A+
A-

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından yapılan ucuz et satışı ile ilgili açıklamanın ardından 1 Kasım 2017 Çarşamba günü itibarıyla 81 il’de marketlerde satış başlıyor. Et ve Süt Kurumu ESK tarafından ucuz et satışı ile ilgili çalışmaların tamamlandığı belirtildi. Kamu Haber

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Doktor Ahmet Eşref Fakıbaba, market zincirlerde et satışı uygulaması ve üreticilerin yerli hayvanlarının satın alınması konularında açıklama yaptı. Buna göre vatandaşların et ihtiyaçlarını ucuz ve uygun fiyatla karşılayabilmek için uzun süredir yoğun çalışıldığı belirtildi.

Bu çalışmaların sonuçlandırma aşamasına geldiği ve Türkiye’nin bütün illerinde satış noktası bulunan ulusal market zincirlerinde en ucuz ve en uygun fiyatla kıyma ve kuşbaşı et satışı yapılacağı belirtildi.

Güncel Et Fiyatları 2017-2018 

Kıyma etin kilosunu 29 TL ve kuşbaşı etin kilosunu 31 TL’den satmayı taahhüt eden ve Türkiye’nin bütün illerinde satış noktası bulunan zincir marketlere Et ve Süt Kurumu tarafından dana karkas et satışı yapılacağı belirtildi.

Buna göre;

Kuşbaşı etin kilosu 29 Türk Lirası

Kıyma etin kilosu 31 Türk Lirası

Kırmızı etin, dana etinin kilosu 75 Türk Lirası olacak.

Kırmızı Etin Kilosu Ne Kadar? Dana Etin Fiyatı Ne Kadar?

Bir yandan vatandaşların et ihtiyaçlarını ucuz ve uygun fiyatta karşılamaları için bu çalışmaları yaparken yerli hayvan yetiştiriciliği yapan besicilerin de korunacağı belirtildi Bu doğrultuda besicilerimizin yerli hayvanlar, Et ve Süt Kurumunda kesilmesi kaydıyla kilosunu 75 TL’den satın alınacak.

Bakanlık, hem tüketiciyi hem de üreticiyi mağdur etmeyecek bir yapı oluşturmakta Tüketicilere uygun fiyattan et temin edilmesi ve hayvan üreticilerinin de imkanlarının geliştirilmesi yönündeki çalışmalara devam edeceğini açıkladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.