kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Halkbank Uzman Yardımcılığı Maaşı 2023 Ne Kadar?

Halkbank Uzman Yardımcılığı nedir? Nasıl Halkbank Uzman Yardımcısı olunur? Halkbank Uzman Yardımcılığı 2023 maaşı ne kadar? Halkbank Uzmanlığı 2023 maaşı ne kadar? Detayları çalışmamızda bulabilirsiniz.

A+
A-

Halkbank Uzman Yardımcılığı nedir? Halkbank Uzman Yardımcısı ne iş yapar? Nasıl Halkbank Uzman Yardımcısı olunur? Halkbank Uzman Yardımcılığı sınavı nasıldır? Halkbank Uzman Yardımcılığı ve Halkbank Uzmanlığı 2023 maaşı ne kadar? Detayları çalışmamızda bulabilirsiniz. 

Rekabet Kurumu Uzman Yardımcılığı Maaşı Ne Kadar?

Halkbank Uzman Yardımcılığı Nedir?

Halkbank Uzman Yardımcılığı mesleği bankanın personel rejiminde kariyer meslek grubu olarak değerlendirilen ve genel müdürlükte ya da şubelerde görevlendirilen meslektir. Halkbank Uzman Yardımcılığı mesleğine girebilmek için adayların Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS yolundan geçmesi gerekmemektedir. Hemen hemen her banka gibi Halkbank da kendi yazılı ve sözlü sınavlarını yaparak personel istihdamını gerçekleştirmektedir. 

Halkbank Uzman Yardımcılığı mesleğine mensup olanların ne iş yaptıklarına dair detaylı bilgilere Halkbank Uzman Yardımcılığı meslek tanıtımı yazımızda detaylı bir şekilde göz atabilmek için aşağıda yer alan yönlendirmeden faydalanabilirsiniz;

Halkbank Uzman Yardımcısı Nasıl Olunur?

Halkbank Uzman Yardımcılığı mesleğine girmek isteyen adayların Halkbank tarafından alım ilanı yayımlandığı zaman şartları taşıyorlarsa başvuru yapmaları ve Banka tarafından düzenlenecek olan yazılı sınav ve sözlü mülakat aşamalarında başarılı olmaları gerekmektedir. Halkbank Uzman Yardımcılığı alımlarında adaylardan herhangi bir KPSS puanı ya da Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı YDS puanı talep edilmemektedir. Ancak banka yazılı sınavında gerek KPSS A Grubu müfredatına ait alan bilgisi konularından gerekse yabancı dil konularından sorular yöneltmektedir. Halkbank Uzman Yardımcılığı sınavında adaylara aşağıda yer alan konulardan sorular yöneltilmektedir;

halk synav konu 1Adaylara sorulan sorular çoktan seçmeli usulde olmaktadır ve toplam 200 adet soru yöneltilmektedir. Adayların bu 200 soruluk yazılı sınavda başarılı olabilmeleri için her alandan en az yarı yarıya doğru yanıt vermeleri, aritmetik ortalamalarının ise en az 60 puan olması gerekmektedir. Yazılı sınavda puan olarak başarılı olan adaylardan mesleğe alınması planlanan personel sayısının dört katı kadarı Banka tarafından düzenlenecek olan sözlü mülakatlara katılmayı hak ederler. 

Halkbank Uzman Yardımcılığı Görev Yeri Neresidir?

Halkbank Uzman Yardımcılığı mesleğine alınacak olan adaylar İstanbul’da yer alan genel müdürlükte görevlendirilebilecekleri gibi illerde yer alan şubelerde de görevlendirilebilmektedirler. İhtiyaca göre bu durum ilanda belirtilmektedir. Alım aşamasında adayların genel müdürlükte ya da illerde yer alan şubelerde görev yapacağı belirtilerek ilan verilmektedir. 

Halkbank Uzman Yardımcılığı ve Halkbank Uzmanlığı 2023 Maaşı Ne Kadar?

Halkbank Uzman Yardımcılığı mesleğine yazılı ve sözlü mülakatlarda başarılı olarak girmeye hak kazanan ve Halkbank Uzman Yardımcısı olarak istihdam edilen kariyer meslek mensupları aylık olarak 16000 TL maaş almaktadırlar. Meslek mensupları üç ayda bir olmak üzere çift maaş alırlar. Bu çift maaşların da hesaba katılmasıyla ortaya çıkan ortalama rakam 16000 TL’dir. İstanbul’da yer alan Halkbank Genel Müdürlüğü’nde görev yapan Halkbank uzman yardımcıları içinse bu rakam ortalama olarak 15500 TL dolaylarındadır.

*Halkbank Uzman Yardımcılığı meslek mensuplarının maaş bilgisi ortalama tutarlar baz alınarak belirtilmiştir. Bu tutar vergi dilimine girilmesi ve kişiden kişiye değişebilen ek ödemeler dikkate alınmadan sunulmuştur.

Halkbank Uzman Yardımcılığı mesleğine dair aklınıza takılan hususları sormak ve alım süreçlerini takip edebilmek için FORUM sayfamızı ziyaret etmeyi Unutmayın!

Uzmanların Emekli Maaşları ve İkramiyeleri Ne Kadar?

Halk Bankası resmi mi özel mi?

 23 Mayıs 1938’de faaliyete geçen bir kamu bankasıdır.

Yorumlar

  1. Osman Turan Avatar Osman Turan dedi ki:

    2022 maaşları ne kadar acaba?