kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

KPSS Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi ÖABT Konuları ve Soru Dağılımı

KPSS Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği alan sınavı konuları nelerdir? KPSS Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alan sınavı soru dağılımı nasıl?

A+
A-

KPSS Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi ÖABT Konuları ve Soru Dağılımı hakkında bilgi verdiğimiz bu yazımızda aradıklarınızı bulabilirsiniz.

ÖSYM Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilecek olan KPSS Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği ÖABT oturumu alan sınavı konuları nelerdir? KPSS Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği ÖABT oturumu soru dağılımı nasıl olacak? KPSS Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği ÖABT soru sayısı kaçtır? KPSS ÖABT oturumu hangi alanlar için gerçekleştirilecek? KPSS Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği ÖABT konularına ve soru dağılımına detayları haberimizde inceleyebilirsiniz.

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi ÖABT Oturumu Nedir? Kimlerin Katılması Gerekmektedir?

ÖSYM tarafından gerçekleştirilmesi planlanan ve kamu kurumlarında öğretmen olarak görev yapmayı hedefleyen adayların katılım göstereceği KPSS ÖABT Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi, diğer öğretmenlik oturumu olan KPSS Eğitim Bilimleri oturumundan farklı olarak daha dar bir katılım ile gerçekleştirilecektir.

Bu noktada öğretmen adaylarının tamamının hem KPSS Lisans oturumuna hem de KPSS Eğitim Bilimleri oturumuna katılmaları gerekirken, öğretmen adaylarının yalnızca belirli bir kısmı gerçekleştirilecek olan KPSS ÖABT oturumlarına, kendilerine has alanlardan katılım göstereceklerdir.

Dolayısıyla yalnızca KPSS Lisans ile KPSS Eğitim Bilimleri oturumlarına katılan adayların hesaplanacak olan KPSS puan türleri ile alan sınavına da katılması gereken adayların hesaplanacak olan puan türleri de farklılık arz etmektedir.

Hangi öğretmen adaylarının KPSS Lisans ile KPSS Eğitim Bilimleri oturumlarına ilave olarak KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi oturumlarına katılması gerektiğine dair detaylı açıklamalara aşağıda yer verdiğimiz bağlantı aracılığı ile erişebilirsiniz;

KPSS Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği ÖABT Oturumu Puan Türü Nedir ve Nasıl Hesaplanmaktadır?

KPSS Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği ÖABT oturumuna katılan adayların öncesinde katılacakları KPSS Lisans ve KPSS Eğitim Bilimleri oturumlarında da elde etmiş oldukları netler dikkate alınarak hesaplanacak olan puan türleri KPSS P121 puan türüdür. Bu puanın hesaplanışında KPSS Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği ÖABT oturumunun etkisi yüzde elli, KPSS Lisans oturumunun etkisi %30, KPSS Eğitim Bilimlerinin etkisi ise %20’dir.

osym binasy

KPSS Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği ÖABT Oturumuna Kaç Kişi Katıldı? KPSS Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği ÖABT Ortalama Net ve Standart Sapma Miktarı Ne Kadar Oldu?

KPSS ÖABT’nin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği oturumuna katılan aday sayısına, adayların yapmış oldukları netlerin ortalama miktarına ve standart sapma tutarına aşağıda yer alan tablomuzda göz atabilirsiniz;

Sınava Katılan Aday Sayısı Net Ortalaması Standart Sapma
48.369 42.851 11.709

KPSS Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi ÖABT Konuları ve Soru Dağılımı

KPSS Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği ÖABT oturumuna katılacak olan adayların sınavda sorumlu oldukları konulardan karşı karşıya kalacakları soru sayısı toplam yetmiş beş tanedir. Bu 75 adet sorunun KPSS Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği ÖABT oturumu içerisindeki dağılımı 60 tanesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği alan bilgisi konularını, 15 tanesi ise Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği alan eğitimi konularını kapsayacak biçimdedir.

KPSS Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği ÖABT oturumu konuları ve bu konuların sorular üzerindeki dağılımı aşağıdaki şekildedir;

KPSS Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği ÖABT oturumunun 15 soruluk kısmı alan eğitimi konularından oluşmaktadır.

KPSS Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği ÖABT oturumunun 60 soruluk kısmını oluşturan alan bilgisi konularının alt derslere dağılımı aşağıdaki şekildedir;

image 145

*KPSS Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği ÖABT oturumunun konuları ile soru dağılımlarına yönelik olarak hazırlamış olduğumuz çalışmamızda yer alan bilgiler için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin dökümanlarından faydalanılmıştır. Bu bilgilerde herhangi bir düzenleme olması durumunda çalışmamız güncellenecek ve doğru bilgiler yer almaya devam edecektir.

Yorumlar

  1. Saniye Avatar Saniye dedi ki:

    Ben 9eylul ilahiyat fakültesi lisans tamamlama ilitam 3.sınıf öğrencisim.Formasyon dersleride alıyorum.Mezun olduğumda din kültürü öğretmeni olmak için kpss nin hangi sınavlarına girmem gerekiyor

    1. Zehra Avatar Zehra dedi ki:

      İlitam da formasyon dersleri yok diye biliyorum eğer varsa din kültürü alan sınavına girmeniz gerekiyor yoksa formasyon alıp o şekilde gireceksiniz gkgy eğitim dikab alan