kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2020 EKPSS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

2020 EKPSS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? EKPSS nedir? Ne demek? Kimler girebilir? EKPSS ne işe yarar? EKPSS sınav takvimi 2020 açıklandı mı? EKPSS ile ilgili merak edilen tüm detaylar…

A+
A-

Türkiye’de milyonlarca kişinin ortak hayali devlet memuru olmaktır. Bu nedenle genç yaşlı, kadın erkek, engelli, üniversiteli, farklı eğitim seviyesinden milyonlarca kişi Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) hazırlanmakta ve bu sınava girmektedir. 2018, 2020 gibi çift yıllarda KPSS B ve her yıl KPSS A sınavı düzenlenmektedir. Bu kapsamda mezun olduğu fakülteye göre adaylar sınavlarda alan veya genel kültür-genel yetenek sınavında ter dökmektedir. Örneğin lise mezunları KPSS Ortaöğretime, 2 yıllık önlisans mezunları ise KPSS Önlisans sınavına girmektedir. Engelli vatandaşların girdiği sınava da EKPSS denir. Ancak bu sınav hakkında çok az bilgi vardır. Bu nedenle binlerce kişi EKPSS hakkında sorular sormaktadır. Peki EKPSS nedir? Ne demek? Açılımı ne? 2020 EKPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?

EKPSS Nedir? Ne Demek? Açılımı Ne?

Engelli vatandaşların devlet bünyesinde memur olarak istihdam edilebilmesi için, memuriyete alınmaları için izlenen 2 yol bulunur. Bunlardan biri kura yöntemi iken diğeri de EKPSS’dir. EKPSS farklı eğitim seviyesine sahip yani lisans, önlisans, ortaöğretim mezunu engelli adaylar için yapılan sınavdır. Bu sınav sayesinde sınava katılan engelli adaylar devlet memurluğuna, kamudaki kurumlara alınır. Kısacası EKPSS engelli memur adaylarının devlette istihdamını sağlayan merkezi sınavdır. Kamu Haber

EKPSS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Devlete memur alımlarını yürüten en önemli adres olan Devlet Personel Başkanlığı tarafından her yıl Ocak ayı içerisinde EKPSS sınav ve yerleştirme takvimi açıklanır. Ocak ayı içerisinde de EKPSS sonuçlarının açıklanması beklenmekte. 2018-2019 döneminde sınav sonuçları 25 gün sonra açıklanmıştı. Bu hesap üzerinden düşünülürse EKPSS sonuçlarının 17 Ocak’ta açıklanması beklenebilir. Ancak genel hatlarıyla Ocak ayı bitmeden sınav sonuçlarının duyurulacağı düşünülüyor.

2020 EKPSS Takvimi Nedir?

2020 EKPSS 26 Nisan 2020 tarihinde düzenlenecek. EKPSS başvuruları ise 24 Ocak 2020 ve 12 Şubat 2020 tarihlerinde yapılacak. Geç başvuru tarileri de belli oldu. 2020 geç başvuru tarihleri 11-12 Mart 2020 olarak belirlendi. Kura için geç başvuru tarihi ise 3-4 Haziran 2020 olarak açıklandı. Sınav sonuçları 27 Mayıs 2020 tarihinde kamuoyu ile paylaşılacak.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

  1. bayram baygut Avatar bayram baygut dedi ki:

    iyi çalışmalar 60 yaş kartı almak için nereye başvuru yapmam