kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2018 Hakimlik Sınav Sonuçları Açıklandı

29 Aralık 2018 tarihinde ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Hakimlik Sınavı sonuçları 22 Ocak 2019 tarihi itibariyle açıklandı. Sınav süreci ve sonuçlara dair her şey haberimizde.

A+
A-

29 Aralık 2018 tarihinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Adli Yargı Hakimliği Mezun ve Avukatlıktan Geçiş grupları ile İdari Yargı Hakimliği mezun grubu sınav sonuçları ÖSYM’nin daha evvel duyurduğu gibi 22 Ocak 2019 tarihinde açıklandı. Peki sınav başvuru aşamasında ve sınav sürecinde neler yaşandı? Başvuru süreci ve sınav oturumlarına dair detaylar neler? 2019 Hakimlik Sınavı ne zaman? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.  Kamu Haber

2018 Hakimlik Sınavı Başvuru Süreci 

29 Aralık 2018 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilen Adli Yargı Hakimliği ve İdari Yargı Hakimliği sınavları için başvurular; 1 Kasım 2018 ilâ 8 Kasım 2018 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Adaylar başvurularını Adalet Bakanlığı tarafından duyurulan aşağıdaki kadrolar için yaptı;

Adli Yargı Hakimliği Mezun Grubu Kadrosu – 1000 kişi
Adli Yargı Hakimliği Avukatlıktan Geçiş Grubu Kadrosu – 500 Kişi

İdari Yargı Hakimliği Mezun Grubu Kadrosu – 100 kişi

Başvurular Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi’nden elektronik ortamda gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen bu başvurunun ardından bazı adayların Adalet Bakanlığı’na elden teslim etmesi veya bulunduğu ilde yer alan Cumhuriyet Savcılığı aracılığı ile posta yoluyla göndermesi gereken bir takım evrak bulunmaktaydı. Bu evrakın teslimi de yine başvuru süresinin son günü olan 8 Kasım 2018 tarihine kadar sürdü. Bu teslimler neticesinde, Adli Yargı Hakimliği Avukatlıktan Geçiş grubu ile İdari Yargı Hakimliği Mezun Grubu Sınavı’na İktisadi ve İdari Bilimler / Siyasal Bilgiler Fakülteleri mezunu olarak başvuruda bulunan adayların sınava girecek koşulları taşıyıp taşımadığı Bakanlıkça tespit edilerek, buna dair sonuçlar 7 Aralık 2018 Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü sayfasından ilan edildi.

Adayların 2018 Hakimlik Sınavına Başvuru sürecine dair diğer tüm detaylar, gönderilmesi gereken evrak, aşama aşama başvuru süreci; 2018 Hakimlik Sınavına Başvuru yazımızda!

2018 Hakimlik Sınavı

2018 Hakimlik sınavında adaylara her sınav için ayrı ayrı olmak üzere toplam; 100’er soru soruldu. Ancak bu 100 sorunun 30 soruluk Genel Kültür – Genel Yetenek testi ile 35 soruluk Ortak Alan testi ortak oturumda yöneltildi. Ortak alana katılan tüm adaylardan, Adli Yargı Mezun Grubundan sınava giren adaylar ortak alan öncesi, Adli Yargı Hakimliği Mezun oturumuna, Ortak alan sonrası oturumda İdari Yargı Hakimliği Mezun Grubundan sınava katılan adaylar İdari Yargı Hakimliği oturumuna, öğleden sonra ise Adli Yargı Hakimliği avukatlıktan geçiş sınavına katılan adaylar, Adli Yargı Hakimliği Avukatlıktan Geçiş oturumuna katıldı. Bu ayrı oturumlarda adaylara ilave 35’er soru yöneltildi.

Bu oturumların düzenini ve sınava dair diğer detayları; 2018 Hakimlik Sınavı Oturumları ve Süreleri başlıklı yazımızda etraflıca inceleyebilirsiniz.

2018 Hakimlik Sınavı’na Kaç Kişi Başvurdu, Kaç Kişi Katıldı?

2018 Hakimlik Sınavı yoğun katılım olması beklenen bir sınavdı. Özellikle üç grup için gerçekleştirilecek toplam 1600 kişilik alım bir çok aday için Hakim olma hayaline adım atmak adına önemli bir umuttu. ÖSYM’nin duyurduğu sayısal bilgilere göre işte 2018 Hakimlik Sınavına başvuran ve sınava katılan aday sayıları.

Sınav Grubu Sınava Başvuruda Bulunan Aday Sayısı Sınava Katılan Aday Sayısı Fire Sayısı
Adli Yargı Hakimliği Mezun Grubu 19.183 17.935 1248
İdari Yargı Hakimliği Mezun Grubu 15.794 14.214 1580
Adli Yargı Hakimliği Avukatlıktan Geçiş Grubu 3.962 3.405 557

Sınav sonuçlarıyla birlikte adayların cevap kağıtlarını görüntülemesi için Aday İşlemleri Sisteminde yer alan ekran erişime açıldı. 10 gün süre boyunca adaylar sonuçlarındaki doğru yanlış yanıtları görüntüleyebilecekler.

2019 Hakimlik Sınavı Ne Zaman?

2018 Hakimlik sınavı sonuçlarının duyurulmasından sonra binlerce aday 2019 yılında Hakimlik Sınavı yapılıp yapılmayacağını, yapılırsa ne zaman yapılacağını merak etmeye başladı. Özellikle Hakim Yardımcılığı sürecinin de devreye girme ihtimali ile birlikte bu süreçlerin nasıl işleyeceği tüm adaylar arasında ciddi bir merak konusu. 2019 Hakimlik Sınavı’na dair son gelişmeler ve haberler için; 2019 Hakimlik Sınavı Ne Zaman? başlıklı haberimizi inceleyebilirsiniz!

Hakimlik Sınavlarına dair tüm gelişmeleri takip etmek ve bilgi almak için Hakimlik Sınavları FORUM Sayfamızı ziyaret etmeyi Unutmayın!

Yorumlar

  1. Salak Avatar Salak dedi ki:

    Yine olmadı yine olmadı. Hakimlik sınavı yüzünden hayatım mahvoldu.

  2. Salak Avatar Salak dedi ki:

    Yine olmadı yine olmadı. Hakimlik sınavı yüzünden hayatım mahvoldu.

  3. Salak Avatar Salak dedi ki:

    Yine olmadı yine olmadı. Hakimlik sınavı yüzünden hayatım mahvoldu.