kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2021 KPSS Eğitim Bilimleri Konuları ve Soru Dağılımı (ÖSYM)

2021 KPSS Eğitim Bilimleri konu dağılımı nasıldır? 2021 Eğitim Bilimleri soruları hangi konulardan çıkıyor? Soru dağılımı nasıl? 2021 KPSS Öğretmenlik sınav konuları nelerdir? Detayları çalışmamızda bulabilirsiniz.

A+
A-

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM’nin kamu kurum ve kuruluşlarında yer alan kadrolara atanmak isteyen adaylar için düzenlediği Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS’nin öğretmen adaylarını kapsayan oturumu olan ve 2021 yılında da gerçekleştirilmesi planlanan 2021 KPSS Eğitim Bilimleri oturumu ne zaman? 2021 KPSS Eğitim Bilimleri oturumu kaç soru kaç dakika? 2021 KPSS Eğitim Bilimleri konuları nelerdir? 2021 KPSS Eğitim Bilimleri soru dağılımı nasıldır? Detayları çalışmamızda bulabilirsiniz.

KPSS Eğitim Bilimleri Nedir? 2021 KPSS Eğitim Bilimleri Sınavına Kimler Katılacak?

Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS ÖSYM tarafından kamu kurumlarında çalışmak isteyen tüm adaylar için farklı oturumlar halinde düzenlenmektedir. Bu oturumlardan bir tanesi olan KPSS Eğitim Bilimleri oturumu da kamu okullarında öğretmen olarak görev yapmak isteyen on binlerce aday için gerçekleştirilen sınavdır. KPSS Eğitim Bilimleri oturumunda adaylara fakültelerinde ya da formasyon eğitimlerinde almış oldukları temel eğitim ile alakalı konulardan sorular yöneltilmektedir. 2021 yılında da yine öğretmen adaylarını kapsayacak şekilde gerçekleştirilecek olan 2021 KPSS Eğitim Bilimleri oturumuna istisnasız tüm öğretmen adaylarının katılması gerekecek. 2021 KPSS Eğitim Bilimleri oturumuna katılacak olan öğretmen adaylarının puanlarının hesaplanması için aynı zamanda 2021 KPSS Lisans oturumuna da katılmaları gerekecektir.

Öğretmen Adaylarının 2021 KPSS ÖABT Öğretmenlik Alan Bilgisi Oturumuna Katılmaları Şart Mı?

Öğretmen adaylarının tamamının 2021 KPSS Lisans oturumuna ve buna ek olarak 2021 KPSS Eğitim Bilimleri oturumuna katılmaları zorunludur. Ancak adayların sadece ÖSYM tarafından belirlenmiş bir kısmının 2021 KPSS ÖABT oturumuna katılmaları şart koşulmuştur. Yalnızca bu adaylar için hesaplanacak olan KPSS puan türleri diğer adaylardan farklı olarak hesaplanacaktır.

2021 KPSS Eğitim Bilimleri oturumuna ek olarak 2021 KPSS ÖABT Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine de katılması gereken adaylara dair detaylı bilgileri aşağıda yönlendirmesine yer verdiğimiz çalışmamızda bulabilirsiniz;

2021 KPSS Eğitim Bilimleri Puan Türü Nedir? 

2021 yılında Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS Eğitim Bilimleri oturumuna katılacak olan adayların hesaplanacak olan puan türleri KPSS P10 puan türü olacaktır. KPSS P10 puan türü adayların katılacakları 2021 KPSS Lisans ve 2021 KPSS Eğitim Bilimleri oturumları ağırlıklandırılarak hesaplanmaktadır. 2021 KPSS P10 puan türüne dair daha detaylı bilgileri, nasıl hesaplandığına dair ayrıntıları aşağıda yönlendirmesine yer verdiğimiz çalışmamızda bulabilirsiniz;

national secondary school essay writing teacher board

2021 KPSS Eğitim Bilimleri Konuları Nelerdir? 2021 KPSS Eğitim Bilimleri Soru Dağılımı Nasıl?

2021 yılında gerçekleştirilmesi planlanan 2021 KPSS Eğitim Bilimleri oturumunda adaylara öğretmenlik öğrenimlerinde almış oldukları eğitime dayalı konulardan toplam 80 adet çoktan seçmeli – test sorusu yöneltilecektir. Bu 80 sorunun yanıtlanması için adaylara tanınan süre ise 1 saat 40 dakika olacaktır. 2021 KPSS Eğitim Bilimleri sınavı konuları ve bu konuların sorulara dağılımı ise şu şekildedir;

Öğretim İlkeleri ve Yöntemleri: Bu alan altında adaylara yöneltilen soru sayısı ortalama 21 tanedir.

Ölçme – Değerlendirme: Bu alan altında adaylara yöneltilen soru sayısı ortalama 12 tanedir.

Öğrenme Psikolojisi: Bu alan altında adaylara yöneltilen soru sayısı ortalama 12 tanedir.

Rehberlik ve Özel Eğitim: Bu alan altında adaylara yöneltilen soru sayısı ortalama 10 tanedir.

Gelişim Psikolojisi: Bu alan altında adaylara yöneltilen soru sayısı ortalama 10 tanedir.

Sınıf Yönetimi: Bu alan altında adaylara yöneltilen soru sayısı ortalama 5 tanedir.

Program Geliştirme: Bu alan altında adaylara yöneltilen soru sayısı ortalama 5 tanedir.

Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı: Bu alan altında adaylara yöneltilen soru sayısı ortalama 5 tanedir.

2021 KPSS Eğitim Bilimleri sınavına katılacak olan adayların yukarıdaki konulardan kendilerine yöneltilen sorulara verdikleri yanlış yanıtlar doğru yanıtlarını etkilemektedir. Bu etki adayların her yanlış yanıtlarının doğru yanıtlarını 0.25 eksiltmesi biçiminde uygulanmaktadır.

2021 KPSS Eğitim Bilimleri Öğretmenlik Puan Türleri Kaç Yıl Geçerli?

2021 yılında öğretmen atamaları için 2021 KPSS Lisans ve 2021 KPSS Eğitim Bilimleri oturumlarına katılacak olan adayların elde edecekleri KPSS P10 puan türlerinin geçerlilik süresi, diğer KPSS adaylarından farklı olarak değerlendirilmektedir. Öğretmen adaylarının ve diğer KPSS adaylarının 2021 yılında elde edecekleri KPSS puan türlerinin geçerlilik süresine dair detaylı bilgilere aşağıda yer alan yönlendirme ile erişebileceğiniz çalışmamızda göz atabilirsiniz;

2021 KPSS Eğitim Bilimleri sınavına hazırlık yürüten diğer adaylar ile bir araya gelmek ve sınava dair sorularınızı yöneltmek için FORUM sayfamızı ziyaret etmeyi Unutmayın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.