kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Başvuru ve Sınav Tarihleri 2019

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Başvuru ve Sınav Tarihleri 2019 ne zaman? Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) öğrenci alımı 2019 ne zaman? MSÜ öğrenci alımı, sınav ve başvuru tarihleri ile ilgili her soruyu cevapladık…

A+
A-

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) personel, subay veya asker ihtiyacını karşılamak amacıyla faaliyet gösteren Milli Savunma Üniversitesi her yıl binlerce öğrenci alımı yapmaktadır. Milli Savunma Üniversitesi bünyesinde eğitim alan öğrenciler eğitimlerini tamamladıktan sonra TSK bünyesinde çalışmaktadır. TSK bünyesinde çalışmak isteyen binlerce kişi MSÜ’ye girerek eğitim almak istemektedir. Peki MSÜ başvuruları nasıl yapılır? MSÜ başvuru tarihleri 2019 ne zaman? MSÜ sınav tarihi ne zaman? İşte MSÜ başvuru ve sınav tarihleri 2019… Kamu Haber

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Nedir?

Mili Savunma Üniversitesi 31 Temmuz 2016 tarihinde kurulmuştur. Milli Savuna Bakanlığı bünyesinde kurulan MSÜ askeri yükseköğretim kurumu olarak faaliyet gösterir. Milli Savunma Üniversitesinin rektörlüğü İstanbul’da bulunmaktadır. 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan darbe girişimi sonrasında kurulan üniversite Harp Akademilerinin devamı olarak gösterilebilir. Milli Saunma Üniversitesi bünyesinde, Kara Harp Okulu, Deniz Harp Okulu, Hava Harp Okulu, Kara Astsubay Meslek Yüksek Okulu, Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu, Hava Astsubay Meslek Yüksek Okulu, Bando Astsubay Meslek Yüksek Okulu eğitim öğretim faaliyeti yürütmektedir.

MSÜ İletişim Bilgileri

Milli Savunma Üniversitesi Rektörülüğü İstanbul’da bulunmaktadır. MSB bünyesindeki MSÜ’nün adresi 34334 Yenilevent/Beşiktaş/İstanbul olarak belirtilmiştir. Ayrıca üniversitenin iletişim numarası 0212 398 01 00 olarak belirtilmiştir. Milli Savunma Üniversitesi öğrenci işleri telefon numarası ise 0212 398 01 60 olarak belirtilmiştir.

MSÜ Öğrenci Alımı 2019

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavlarının başvuru tarihleri belli oldu. 2019 yılında MSÜ sınav başvuruları 16 Ocak 2019 tarihinde başlamıştı. Başvurular bir süre daha devam edecek. Ardından da başvurularını yapan adaylar sınavlara girecek. Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) bünyesine her yıl binlerce öğrenci alımı yapılmaktadır. Askeri öğrenciler eğitimlerini tamamladıktan sonra TSK bünyesinde göreve başlamaktadır. 2019 yılında da MSÜ binlerce öğrenci alımı gerçekleştirecektir.

MSÜ Sınavı 2019 Ne Zaman?

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) askeri öğrenci aday belirleme sınavı 2016 yılından itibaren uygulanmaktadır. Yapılan sınav aracılığı ile Türk Silahlı Kuvvetlerinin personel ihtiyacı karşılanmaktadır. “MSÜ sınavı 2019 ne zaman?” sorusu sık sık sorulmaktadır. Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınav tarihi 2019 7 Nisan 2019 olarak belirlenmiştir. Binlerce askeri öğrenci adayı 7 Nisan tarihinde sınavda ter dökecektir.

MSÜ Başvuruları 2019 Ne Zaman?

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) 2019 başvuru tarihleri ile ilgili pek çok kişi araştırma yapmaktadır. MSÜ sınav başvuruları 16 Ocak 2019 tarihinde başladı. Başvurular 27 Şubat 2019 tarihinde sona erecek. 27 Şubat tarihinden sonra ise başvuruları kaçıran adaylar ne yazık ki sınava giremeyecek.

2019 MSÜ Başvuru Nasıl Yapılır?

Türkiye’de binlerce kişi Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde asker olmak istemektedir. Bu nedenle Milli Savunma Üniversitesinde eğtiim almak için çaba göstermektedir. Bu yüzden binlerce kişi MSÜ sınav başvurularının nasıl yapılacağını araştırmaktadır. MSÜ öğrenci adaylarının başvurularını elektronik ortamda yapmaları gerekmektedir. ÖSYM’nin resmi internet sitesi olan ais.osym.gov.tr adresi üzerinden başvuru işlemleri gerçekleştirilebilir.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.