kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2019 KPSS Uluslararası İlişkiler Soru ve Cevapları

20 Temmuz 2019 tarihinde 2019 KPSS Alan Bilgisi kapsamında sabah oturumunda gerçekleştirilen Uluslararası İlişkiler testi soru ve cevapları yazımızda.

A+
A-

ÖSYM tarafından 2019 yılı için gerçekleştirilecek olan Kamu Personeli Seçme Sınavı A Grubu Alan Bilgisi oturumları 20 Temmuz 2019 – 21 Temmuz 2019 tarihleri itibariyle yapılmaktadır. Cumartesi sabah oturumunda adaylara ikinci kitapçık olarak dağıtılan Uluslararası İlişkiler testinde neler sorulmuştur? Sorulan sorulara verilen tahmini yanıtlar nelerdir? Detayları yazımızda bulabilirsiniz.

2019 KPSS A Grubu sınavının ilk oturumu olan 2019 KPSS Cumartesi sabah oturumunun ikinci kısmı olan Uluslararası İlişkiler testinde adaylara toplam 40 soru sorulmuştur. Bu 40 sorunun yanıtlanması içinse adaylara toplam 50 dakika süre tanınmıştır. 50 dakikalık sürenin sonunda ise Uluslararası İlişkiler kitapçıkları toplanarak adaylara Çalışma Ekonomisi kitapçıkları dağıtılmıştır. Üçüncü ve son test olan Çalışma Ekonomisi testi sonrası bu oturum sona ermiştir.

2019 KPSS A Grubu sınavının ilk oturumunda gerçekleştirilen Uluslararası İlişkiler testi ile adayların KPSS P34, KPSS P35, KPSS P36, KPSS P37, KPSS P38 puan türleri hesaplanmaktadır. Yapılan hesaplama ile adayların elde edecekleri puanlarda bu testin ağırlığı %25 ilâ %60 arasında değişmektedir. Uluslararası ilişkiler testini çözen adaylar, TİKA, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı gibi uluslarası alanda görev yapan kurumlarda yer alan kariyer mesleklere giriş imkanı bulabilmektedirler.

2019 KPSS Uluslararası İlişkiler testinde sorulan soru ve yanıtları adaylardan bize intikal eden bilgiler ile tahminen derlediğimiz yazımızda, kesin ve net bilgiler ÖSYM’nin soruları yayımlaması ile yer alacaktır. Bu yazıda yer alan bilgiler hatırlanan bilgiler ve tahminler ekseninde hazırlanmıştır.

2019 KPSS Uluslararası İlişkiler Soru ve Cevapları

  • Uluslararası Deniz Hukuku gereğince gemilerle alakalı olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
  • Memel bölgesi hangi ülke tarafından işgal edilmiştir? Almanya
  • 2010 yılında Türkiye ile geri kabul antlaşması: Avrupa Birliği
  • Letonya Avrupa Birliğine 2004 yılında katılmıştır.
  • BM müdahale etme kararı almıştır? Libya
  • Karadeniz İşbirliği Sekreteryası nerededir? İstanbul
  •  
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.