kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2021 Ramazan Pidesi Fiyatları Ne Kadar Oldu?

Ramazan pidesi fiyatları 2021 yılında ne kadar oldu? Ramazan pidesine ne kadar zam gelecek? İstanbul, Ankara ve İzmir’de ramazan pidesi 2021 fiyatı kaç TL olacak?

A+
A-

11 ayın sultanı, bereketin ve huzurun ayı mübarek ramazan 13 Nisan 2021 Salı Günü başlayacak. Bu mübarek ayın gelmesi ile birlikte halkımız da ramazan ve oruç ile ilgili merak ettiği konularda sorularına cevaplar arıyor. Her sene en merak edilen şeylerden birisi olan ramazan pidesi fiyatları 2021 yılında da merak konusu ve halkımız bu konuda bilgi almak istiyor. İşte illere göre ramazan pidesi fiyatları 2021…

RAMAZAN PİDESİ FİYATLARI 2021

Ramazan ayı denince güllaçtan hoşafa, hurmadan ramazan şerbetine kadar pek çok yiyecek ve içecek türü gözümüzde canlanmaktadır. Özellikle ramazan ayının en vazgeçilmezi, sofralarımızda ekmeğin yerini alan ramazan pidesi sanıyoruz ki ramazan deyince yenebilecek şeylerin başında geliyor.

ramazan pidesi fiyatlari 2021

Anadolu’da bulunan şehirlerin bir kısmında her zaman üretilse de genellikle çoğu şehrimizde ve özellikle büyükşehirlerde senede 1 ay üretilen ramazan pidesi severek yenen, lezzetli bir ekmek türü. Peki bu sene ramazan pidesi fiyatları ne kadar olacak?

İlk açıklanan illerden biri olan İstanbul’da fırıncıların aldığı karara göre 365 gram olarak satılacak olan ramazan pidesi 4 Türk Lirasından satışa sunulacak. Bu rakam sade ramazan pidesi için geçerli olurken yumurtalı ve susamlı ramazan pidesinin fiyatı ise yine İstanbul’da 5 TL olarak duyuruldu.

Ankara’da bulunan fırıncılar 275 gram ramazan pidesini 3 TL’den satışa sunacaklarını duyururken İzmir fırıncıları ise 250 gramlık ramazan pidesini 3 Liraya satacaklarını belirtti.

Edirne’de 350 gram ramazan pide 4 TL, Sakarya ve Kocaeli’nde 370 gramlık ramazan pidesi 4 TL ve Trabzon’da ise 500 gram ramazan pidesi 5 TL’den satışa sunulacak. Antalya’da geçen yıl 300 gram olarak satılan ve fiyatı 3 Lira olan ramazan pidesinin ise fiyatı aynı kılarak gramajını 250 grama düşürme kararı alındı. Bursa’da ise yine 300 gramlık ramazan pidesi bu sene 3.5 TL’den satılacak.

Genellikle şehirler bulundukları bölgeye göre fiyat belirlerken Akdeniz ve Ege bölgesindeki Mersin, Muğla, Adana, Aydın gibi illerde Antalya’daki veya İzmir’deki gibi 250 veya 300 gramlık pideler 3 veya 3.5 TL’den halka sunulacak. Tokat, Amasya, Kırıkkale, Aksaray gibi Anadolu şehirlerinde ise Ankara’daki gibi 275 veya 250 gram pideler yine 3 TL’den satışa sunulacak.

Genel olarak bakıldığında ülke genelinde 250-300 gramlık ramazan pidelerinin 3 ila 3.5 Lira, 350-400 gram pidelerin ise 4 ila 4.5 Lira’dan satışa konulacağı görülüyor. Tabi ki pideler yumurtalı olduğunda bu rakamlara 1’er TL civarında ekleneceğini de belirtmek gerek.

BELEDİYELERİN HALK EKMEK BAYİLERİNDE RAMAZAN PİDESİ FİYATLARI 2021

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada Halk Ekmek bayilerinde 365 gramlık ramazan pidesinin 1.5 TL’ye satılacağı belirtildi. Ankara’da da 275 gramlık ramazan pidesinin bu fiyattan satışa sunulması bekleniyor. Genellikle belediyeler piyasadaki fiyatların yarısından ramazan pidesi satıyorlar.

Ayrıca Ankara Büyükşehir Belediyesi de yaptığı duyuruda ramazan ayı boyunca Halk Ekmek bayilerinde normal ekmeğin 1 TL olacağını açıkladı.

<div></div>

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.