kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2020-2021 KYK Burs Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? Yurt Başvuruları Ne Zaman?

2020-2021 KYK Burs Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? Yurt Başvuruları Ne Zaman? 2020-2021 KYK Yurt Başvuruları Ne Zaman Başlayacak? KYK Başvuru İşlemleri Nasıl Yapılır? Nereden Yapılır?

A+
A-

2020-2021 eğitim öğretim dönemi başladı. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için okullarda, dershanelerde eğitim yüz yüze şeklinde ilerliyor. Ancak üniversitelerde eğitim uzaktan başladı. Bu durum eğitim kalitesini etkilese de maddi olarak pek çok öğrenci, hane, aile rahatladı. Masraflar azaldı. Ancak yine de üniversiteye devam edebilmek için öğrenciler telefon, tablet, bilgisayar, internet gibi masraflı araçlara ihtiyaç duyuyor. Bu nedenle de Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından verilen burs ve kredi hizmeti hiç olmadığı kadar önemli. Bu kapsamda son günlerde açılan KYK Burs başvuruları devam ediyor. Binlerce öğrenci 8 Kasım 2020 tarihine kadar KYK burs almak için başvuru yapabilecek. Tüm öğrenciler KYK burs sonuçlarını ve yurt başvurularının başlayacağı tarihi bekliyor. Peki 2020-2021 KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK Yurt başvuruları ne zaman başlayacak?

2020-2021 KYK Burs Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

KYK burs başvuruları 8 Kasım 2020 Pazar gün bitimine dek yapılacak. Burs almak isteyenler 8 Kasım tarihine kadar e-Devlet sistemi üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecek. Tüm başvuruların yapılmasının ardından değerlendirme süreci başlayacak ve daha sonra sonuçlar açıklanacak. kamu haber

2020-2021 KYK Yurt Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

2020-2021 eğitim öğretim dönemi için yurt başvuruları henüz başlamadı. Normal şartlarda yılın bu döneminde işlemlerin gerçekleşmesi bekleniyordu. Ancak yeni tip Koronavirüs salgını nedeniyle eğitim uzaktan yapıldığı için yurtlar da karantina süreci içerisinde değerlendirildiği için süreler ertelendi. KYK yurt başvuruları ile ilgili her türlü bilgi ve gelişmeyi takip edip sizlerle paylaşacağız.

KYK Başvuru İşlemleri Nasıl Yapılır? Nereden Yapılır?

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) ile ilgili her türlü işlem e-Devlet üzerinden yapılabilmektedir. Burs ve kredi başvuruları da yine e-Devlet üzerinden yapılır. Öğrenciler e-Devlet’e girdikten sonra okuma ve onaylama yapması gerekir. Başvurularında değişiklik yapmak isteyenler başvuru tarihleri içerisinde güncelleme yapabilir.

Adaylar başvuru sırasında ekonomik, sosyal, aile ve başarı durumları ile ilgili doğru bilgi vermelidir. Aksi takdirde teyit işlemi sırasında yalan ve yanlış beyanlar tespit edilir. Bu durumda başvurular geçersiz sayılır. Bu nedenle dürüst olmanız sizin yaranıza olacaktır. Ayrıca dürüstlük, ahlak, liyakat her bireyin kendi direnişi ve iç mücadelesidir. Bu nedenle birey önce kendi için örnek olmalıdır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.