kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2020 Ceza ve Tevkifevleri İdare Memurluğu Başvurusu Nasıl Yapılacak?

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri İdare Memurluğu başvuruları nasıl yapılacak? CTE İdare Memurluğu başvuruları nereye yapılacak? Postayla başvuru oluyor mu? Detayları haberimizde inceleyebilirsiniz.

A+
A-

Adalet Bakanlığı’na bağlı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından alım süreci gerçekleştirilen Ceza ve Tevkifevleri İdare Memurluğu nedir? 2020 yılında gerçekleştirilecek olan 2020 Ceza ve Tevkifevleri İdare Memurluğu Alımı nereye yapılacak? 2020 Ceza ve Tevkifevleri İdare Memurluğu Alımına internetten başvuru mümkün mü? 2020 Ceza ve Tevkifevleri İdare Memurluğu Alımına posta yoluyla başvuru yapılır mı? 2020 Ceza ve Tevkifevleri İdare Memurluğu Alımına başvurular nasıl yapılacak? Detayları 2020 Ceza ve Tevkifevleri İdare Memurluğu Alımı başvuru yönergemizde inceleyebilirisniz.

2020 Ceza ve Tevkifevleri İdare Memurluğu Alımı Kaç Kişilik Olacak? 

12 Kasım 2020 tarihi itibariyle Adalet Bakanlığı tarafından yayınlanan ilana göre 2020 Ceza ve Tevkifevleri İdare Memurluğu Alımı 300’ü erkek, 100 tanesi ise kadın olmak üzere toplam 400 adayın mesleğe alınması için gerçekleştirilecek.

2020 Ceza ve Tevkifevleri İdare Memurluğu Sınavı Başvuru Koşulları Nelerdir?

2020 Ceza ve Tevkifevleri İdare Memurluğu Alımına başvuruda bulunmak isteyen adayların başvuru dönemi itibariyle on sekiz yaşlarını tamamlamış, sınava başvuru yapılacak KPSS puanını almaları gereken 2020 KPSS Lisans dönemi itibariyle de otuz beş yaşlarını tamamlamamış olmaları gerekmektedir. Bununla birlikte memurluk genel şartlarını taşıyor olmaları ve dört sene öğrenim veren lisans programlarının herhangi birisinden mezun olmuş olmaları gerekmektedir.

Adayların 2020 Ceza ve Tevkifevleri İdare Memurluğu Alımına başvuru yapabilmeleri için başvuru koşullarını taşıyor olmalarının yanında 2020 senesinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından düzenlenen 2020 KPSS Lisans sınavında KPSS P3 puan türünden asgari 70 puan sahibi olmaları da şarttır.

2020 Ceza ve Tevkifevleri İdare Memurluğu Alımı Başvuruları Hangi Tarihler Arasında Gerçekleştirilecek?

2020 Ceza ve Tevkifevleri İdare Memurluğu Alımına başvuruda bulunmak isteyen ve genel başvuru koşulları ile KPSS puan koşullarını sağlayan adaylar başvurularını 27 Kasım 2020 tarihinden 11 Aralık 2020 tarihine kadar gerçekleştirebilirler. Adaylar 11 Aralık 2020 tarihi mesai bitimine kadar başvurularını tamamlamalıdırlar. Aksi halde başvurularını daha sonra gerçekleştirme imkanları bulunmayacaktır.

2020 Ceza ve Tevkifevleri İdare Memurluğu Sınavına Kaç Kişi Katılabilecek?

2020 Ceza ve Tevkifevleri İdare Memurluğu Alımına başvuruda bulunan adaylar, başvuruda bulundukları KPSS P3 puan türlerine göre yüksek puandan başlanmak üzere sıralanacak ve bu sıralama neticesinde mesleğe alınacak aday sayısının beş katı kadar aday sayısı içerisinde kalan adaylar 2020 Ceza ve Tevkifevleri İdare Memurluğu sınavına katılmaya hak kazanacak. Bu sayıları ve alım sayılarını aşağıda yer alan tablomuzda inceleyebilirsiniz;

Alım Yapılacak Kadro Alım Yapılacak Sayı CTE İdare Memuru Sınavına Katılacak Aday Sayısı
CTE İdare Memuru (Erkek) 300 kişi 1500 kişi
CTE İdare Memuru (Kadın) 100 kişi 500 kişi
TOPLAM 400 kişi 2000 kişi

2020 Ceza ve Tevkifevleri İdare Memurluğu Alımına Başvurular Nasıl ve Nereye Yapılacak?

2020 Ceza ve Tevkifevleri İdare Memurluğu Alımına başvuruda bulunmak isteyen adaylar başvurularını yaşadıkları yerde bulunan veya ulaşabilecekleri en yakın Ağır Ceza Cumhuriyet Başsavcılıkları’nın bağlı birimleri olan;

  • Bilgi işlem şube müdürlüklerine,
  • Bilgi işlem şefliklerine
  • Bilgi işlem bürolarına

bizzat kendileri yapacaklardır.

Adayların elektronik ortamdan, elektronik posta ile ya da normal posta kanalıyla 2020 Ceza ve Tevkifevleri İdare Memurluğu Alımına yapacakları başvurular hiçbir biçimde kabul edilmeyecektir. Adayların başvurularını bizzat kendilerinin yapmaları zorunludur.

2020 Ceza ve Tevkifevleri İdare Memurluğu Alımı Başvurularında Adaylar Hangi Belgeleri Teslim Edecekler?

2020 Ceza ve Tevkifevleri İdare Memurluğu Alımına başvurularını yukarıda belirtmiş olduğumuz başvuru noktasına kendilerinden istenen başvuru belgelerini ulaştırarak yapacaklardır.

2020 Ceza ve Tevkifevleri İdare Memurluğu Alımına başvuruda bulunacak olan adayların ibraz etmeleri gereken belgeler şu şekildedir;

  1. 2020 Ceza ve Tevkifevleri İdare Memurluğu Ek – 1 Başvuru Formu (fotoğraflı olacak)
  2. Nüfus Cüzdanı ya da T.C. Kimlik Kartı fotokopisi
  3. Adayların öğrenim durumlarını gösterir nitelikte belgenin aslı, noter tarafından onaylanmış sureti veya e-Devlet sistemi üzerinden alınmış mezuniyet belgesi
  4. Adayların 2020 KPSS Lisans oturumunda elde etmiş oldukları KPSS P3 puan türünü gösteren sınav sonuç belgesinin çıktısı

2020 Ceza ve Tevkifevleri İdare Memurluğu Alımına başvuruda bulunacak olan adayların bu belgeleri başvuru süresi içerisinde başvuru noktalarına ulaştırarak başvurularını yapmaları gerekmektedir.

Birinci maddede belirtmiş olduğumuz Ek – 1 Başvuru formu örneği şu şekildedir;

image 82

2020 Ceza ve Tevkifevleri İdare Memurluğu Alımı Ek – 1 Başvuru formunu PDF formatında edinmek için Tıklayınız!

2019 Ceza ve Tevkifevleri İdare Memurluğu Alımı Kaç Puanla Kapatmıştı? Taban Puanı Kaç İdi?

2019 yılında gerçekleştirilen Ceza ve Tevkifevleri İdare Memuru Alımı toplam 300 aday için yapılmış ve sınava 1500 aday katılma hakkı elde etmişti. Bu alıma dair detaylı bilgilere ve taban puan bilgisi ile sınava katılma hakkı kazanan adayların listesine aşağıda yönlendirmesine yer verdiğimiz haberimizde ulaşabilrisiniz;

Ceza ve Tevkifevleri İdare Memurluğu Öğrencilik sürecine, meslek mensuplarının ne iş yaptığına, maaşına, mali imkanlarına, kariyer olanaklarına dair tüm ayrıntıları aşağıda yönlendirmesine yer verdiğimiz MESLEK TANITIM çalışmamızda ulaşabilirsiniz;

Bizlere sorularınızı sormak ve gelişmelerden anlık olarak haberdar olmak için Instagram ve Twitter hesaplarımız ile Telegram kanalımıza simgelere dokunarak ulaşabilir, takip edebilirsiniz!

pareto instagram

pareto twitter

tercihini yap instagram 1

tercihini yap twitter

tercihini yap telegram

2020 Ceza ve Tevkifevleri İdare Memurluğu Alımı sürecini takip etmek, alıma başvurmayı planlayan diğer adaylarla etkileşim halinde bulunmak için FORUM sayfamızı takip etmeyi Unutmayın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.