kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2020 Yılında En Çok Hangi Marka Araçlar Satılmıştır? Ülkemizde En Çok Satılan Araç Hangisi Olmuştur?

Ülkemizde ekonomik kriz dönemlerinde dahi piyasası en az daralan sektör otomotiv sektörü olmuştur. Trafiğe kayıtlı araç sayısının 20 milyonu aştığı ülkemizde sıfır ve ikinci el otomobil satışı neredeyse hiç durmamıştır. Sektörün durmasını engelleyen bazı marka araçlar bu alanda ciddi şekilde ön plana çıkmıştır. Peki, bu araçlar hangileridir? 2020 yılında en çok hangi marka araçlar satılmıştır? İşte detaylar…

A+
A-

Ülkemizin en hareketli sektörlerinden biri inşaat sektörü iken; diğeri de otomotiv sektörüdür. Otomotiv sektörü çok ciddi ekonomik kriz dönemlerinde dahi daralmamıştır. Trafiğe kayıtlı araç sayısının 20 milyonu aştığı ülkemizde, sıfır ve ikinci el otomobil alım satımı hiç durmamıştır. 2020 yılında ikinci el araç fiyatları yılın başındaki fiyatlara göre %50’den fazla artış göstermesine rağmen; araç alım satımları dolu dizgin devam etmiştir. 2020 yılı başında 70 bin TL civarında olan bir araç 110 bin TL’ye, 140 bin TL civarında olan bir araç 230 bin TL’ye çıkmıştır. Fiyatlardaki bu artış sektörü daraltmak yerine daha fazla güçlendirmiştir.

2020 yılında çok büyük otomotiv şirketleri ellerinde sıfır araç kalmayacak kadar ciddi bir satış gerçekleşmiştir. Özellikle bankaların kredi faiz oranlarının ciddi şekilde düşmesi sıfır araç satışlarını olumlu etkilemiştir. Taşıt kredisi ve ihtiyaç kredisi faiz oranlarının ciddi şekilde düşmesi sonrası bir çok kişinin aracını yenileme isteğini arttırmıştır. Bütün bu süreçte çok ciddi rakamlara ulaşan satış hasılatı önemli bir istatistiğin oluşmasını da beraberinde getirmiştir. Bu istatistik en fazla satışı yapılan otomobil markaları konusunda tutulmuştur. Ülkemizde 2020 yılında en çok hangi marka araçlar satılmıştır? 7 aylık dönemde satılan araç markaları hangileridir?

Ülkemizde temmuz ayı sonu itibariyle en fazla satılan otomobil markası Renault olmuştur. En çok satılan hafif ticari araç markası ise Ford olmuştur. Türkiye’de temmuz ayı itibariyle 2020 Ocak-Temmuz dönemi geçen yıla kıyasla %60,3 artmıştır. Toplam araç satışı 341 bin 469 olarak gerçekleşmiştir. Otomobil ve hafif ticari araç pazarı, 10 yıllık temmuz ayı ortalama satışlarına göre %42,5 artmıştır. Yalnızca otomobil satışlarına bakıldığında bu yılın 7 aylık döneminde geçen yılın aynı dönemine göre %58,9 yükselmiştir. Hafif ticari araç pazarında da %65,8 oranında bir artış yaşanmıştır.

2020 Ocak-Temmuz Döneminde En Fazla Otomobil Satışı Yapan Markalar

  • Bu dönemde en fazla satış yapılan marka Renault olmuştur. Renault marka satılan araç sayısı 47 bin 494 olarak gerçekleşmiştir.
  • Renault markasını Fiat takip etmiştir. Fiat marka araç satışı 23 bin 474 olarak gerçekleşmiştir.
  • Renault ve Fiat marka araç satışından sonra en fazla satışı yapılan marka Volkswagen markası olmuştur. Volkswagen (VW) markasında toplam satış 23 bin 474 olarak gerçekleşmiştir.
  • Peugeot markası bu dönemde 18 bin 173 adetle dördüncü sırada yer almıştır.
  • Opel marka araç ise 16 bin 8 araç satışıyla beşinci sırada yer almıştır.
  • Toyota marka araç ise 14 bin 796 araç satışı ise altıncı sırada yer almıştır.

2020 Ocak-Temmuz Döneminde En Fazla Hafif Ticari Araç Satışı Yapan Markalar

  • Hafif ticari araç segmentine baktığımızda ise 2020 Ocak-Temmuz döneminde en fazla satılan araç Ford olmuştur. Ford markasıyla 25 bin 607 araç satışı yapılmıştır.
  • Ford markasını 19 bin 32 araçla Fiat marka araç izlemiştir.
  • Bu iki markayı da 7 bin 22 adetle Volkswagen marka araç almıştır.
  • Dördüncü sırada yer alan marka ise 2 bin 644 araçla Peugeot markası olmuştur.
  • Mercedes-Benz markası ise 2 bin 500 araçla listeye beşinci sıradan girmiştir.
  • Mitsubishi markası da 2 bin 227 araç satışıyla altıncı sırada yer almıştır.

2020 yılının Ocak-Temmuz döneminde binek ve hafif ticari toplam otomotiv satışlarında ise Fiat 56 bin 507 adetle ilk sırada yer almıştır.

Fiat marka 48 bin 904 adetle otomobil pazarının lideri Renault ve 36 bin 48 adetle de hafif ticari araç pazarının lideri Ford sıralanmıştır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.