kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2020 Kaymakamlık Sürecinde Forumda Yazılanlar, Konuşulanlar, Paylaşılanlar

Tercihiniyap ekibi olarak yeni bir içerik serisi üretmek istedik. Bu içerikte 2020 Kaymakamlık sürecinde forumda yazılanlar, konuşulanlar ve paylaşılanlar içerisinde en önemli olanları görebilirsiniz.

A+
A-

Tercihiniyap ekibi olarak hafızamızı korumak ve herhangi bir sınav sürecinde yaşanan anıları diri tutmak için yeni bir haber içeriği üretmek istedik. Bu içerikler içerisinde forum sayfamızda aktif şekilde ileti alan bir sınavla ilgili sınav sürecindeki ilerlemelerin nasıl geliştiğini de gözler önüne sermiş olacağız. Bu sayede bir sonraki yıl aynı sınava hazırlanmayı düşünen arkadaşlarımız için de süreci aktarmış olacağız. Bunun yanı sıra TY forumda bir sınavla ilgili yazılanları, konuşulanları ve paylaşımları da aktararak anılarımızı korumuş olacağız. Bu başlık altında 2020 Kaymakamlık sürecinde forumda yazılanları, konuşulanları ve paylaşılanları görebilirsiniz…

https://tercihiniyap.net/topic/5964/2020-kaymakaml%C4%B1k-s%C4%B1nav%C4%B1

2020 Kaymakamlık Sürecinde Tercihiniyap Forumda Yaşanan Gelişmeler

k-33  15 Kas 2019 14:14

Bismillah diyerek başlayalım şimdiden Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

NeedForYou 4 Ara 2019 01:58

Başlık çok erken açılmış. Ama hayırlı olsun  yerimiz yurdumuz belli. İçimde bir burukluk var neden diyeceksiniz. 70 le kazanamadım. 6 puan fark olması biraz teselli gibi ama… geçen sene başlık açıldığında tanıdık simalar vardı. Bu sene onlar ya vazgeçti ya da mülakata kaldılar. Tanıdık sima görmemek biraz burukluk oluşturdu. Aslan reyiz bir daha girmeyeceğini söyledi mesela. Canmavi ile amirim daha yazmadı umarım yazarlar. Onların bana kattığı motivasyonu ben kendime katamıyordum yalan söylemeyeyim. Ve daha ismini yazmadığım bir kaç üyede gözükmüyor. Hayırlısı diyeceğiz. Nasipten öte köy yok tabi de bu senenin sloganı belli: Bu böyle yarım kalmayacak.

keskin34 6 Ara 2019 20:37

@Su28A edindiğim naçizane tecrübem şudur ki bu ve buna benzer kariyer sınavları elinde bir işin yoksa ikinci hatta 3. planda olmalı . Bu sene önemli ve KPSS de çift sene . B den öncelikle yüksek bir puan almak için uğraşılmalı . Daha sonra A grubu ve tabi ki Kaymakamlık Sayıştay bu tarz sınavlar düşünebilir. Tabi ki durumunu bilemem bir kaç sene buraya odaklanabilir ve süreçte boş gezmek sıkıntı değil dersen orası senin bilebileceğin bir şey. ama şöyle düşün çok az sayı alınıyor bu tarz kadrolarda ve atanamadığında elinde hiçbir şey yok .bu kesinlikle moral bozmak için yazılmış bir şey değil ilk heyecanla insan çalışıyor ama bu sınava 4. 5. Girip mülakatlardan elenmiş kişilerle yarışınca ilk daha garantiye oynamak daha akıllı gibime geliyor dediğim gibi bu süreçlerden geçmiş biri olarak sadece tavsiyemdir size.

mülki 25 Ara 2019 00:05

Hayırlı akşamlar dostlar. Geçtiğimiz iki yılda da mülakatı sınırda puanlarla kaçırıp, yeni sınav başlığı açılır açılmaz da başlığın müdavimi olmuştum. Bu sene bazı özel sebeplerle çok umudum olmasa da çok şükür sınavı kazandım, umarım mülakatı da geçer ve bu başlıkta gerek not, kaynak vs. temininde, gerekse de başka konularda yardımcı olmak için aranızda olurum. Mülakatı geçemezsem zaten yerimiz belli, yaş haddinden sınava alınmayana kadar devam Benim bu sene kurtarıcım iktisat oldu. Eğer sınava çalışmaya erkenden başlamayı düşünen dostlar varsa, naçizane tavsiyem şimdilik mevzuat vs. hiç uğraşmayıp özellikle iktisat ve Türkiye ekonomisi kısmını halletmeleri hatta hatmetmeleri yönünde. İktisat için Analiz ve Türkiye Ekonomisi için Yasin Çoban yeterli oldu benim için, insan hakları için Reşit Gürbüz ve İnsan Hakları Atlası keza yetti. Türkçe için ALES çıkmış soruları çözdüm, tarih için ise Tarihin Pusulası. Bence mevzuata bütün bunlar bitince başlamak ve bu mevzuat harici kısmı da sürekli tekrar ederek mevzuata çalışmak lazım. Direk mevzuat metninden kopyala yapıştır tarzı sorular gelebiliyor, bu sebeple Kaim makam, MAS vs. tarzında soruları kanunlara ve kararnamelere göre tasnif etmiş bir soru bankası kesinlikle gerekli. Bunun dışında KAS gibi soruları konulara göre ayırmış bir kitap da alınırsa bence mevzuat için gerekli soru bankası temin edilmiş olur. Mevzuat için konu çalışma işini ise bence direk mevzuat okuyarak ve bunlardan özet çıkararak yapmakta fayda var. Biraz uzun yazdım kusura bakmayın, eğer sorusu olan dostlar varsa özelden yazabilir.

Willsmithh 12 Nis 2020 13:18

Geçen sene maalesef 1 puanla kaybettiğim sınav. yaklaşık 45 gün hazırlamıştım yukarıda hocamın dediği gibi öncelikle Türkçe insan hakları Türkiye ekonomisi çalışılmalı ki fark oradan çıkıyor ben Türkçeden 7 yanlış yaparak kaybettim sınavı küçümsemeyin sakın , 45 50 günde gece gündüz mevzuat anayasa idare çalışıp bir şekilde hallediliyor. Geçen yıl anayasa idare insan hakları hepsini themis yayınları kullandım soru da Status çözdüm bu alanlarda güzel bir başarı elde ettim. Bu yıl içinde aynı kaynaklar ile devam edeceğim naçizane önerim sorudan çok bol bol konu çalışmak çok soru çözmek ezber soru kalıplarına alıştırıyor ve ÖSYM bunu bildiği için bizim atlamamız için çeşitli soru taktikler geliştiriyor hepinize iyi çalışmalar.

ceterisparibusss 13 Nis 2020 15:34

Programlı ve sıkı bir çalışmayla rahat kazanılacak bir sınav bana göre kaymakamlık sınavı. Önerim sık tekrarların devamında düzgün kaynaklardan soru çözülmesi. Son 2 yıl bu şekilde çalışmayla mülakatı görebildim. Çalıştığım kaynakları soran arkadaşlar vardı.
Anayasa: tek kaynak anayasanın kendisi en ince ayrıntısına kadar çizerek, küçük notlar alarak çalışmanızı öneririm.
İdare hukuku: herhangi bir idare hukuku kitabı yeterli olur bence. Ben bu dersi a kadro kaymakamlık kitabından halletmiştim.
İdari yapı: cb kararnamelerini notlar alarak çok iyi okumak gerekiyor. Okunması gereken kararname numaraları 1,3,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,23,34.
Mahalli idareler: il idare k, il özel idare k., belediye k, büyükşehir belediye k, köy k. bunları da mevzuat.gov.tr den doğrudan kanunu notlar alarak çalışmak ve sürekli tekrar etmek en doğrusu.

Anayasa, idare h, idari yapı ve mahalli idareler için soru kitabı olarak Yiğit yılmaz, statüs ve nohutçu çıkmış sorular kitaplarını kullandım. Konu çalışıp, bu 3 kitaptan soru çözerek 54/52 yapmıştım son sınavda.

İnkılap tarihi için tek kaynak olarak Tarihin pusulasını öneririm ösym sınavları için en iyi kaynak.

Tr ekonomisi: Yasin çoban’ı bitirdikten sonra Berkay cihan’ın YouTube videolarını öneririm. Sınava 10 gün kala da TÜİK, TOBB ve Strateji ve bütçe başkanlığının açıkladığı verilere bakmakta fayda oluyor.
İktisat: her zaman söylüyorum kamu yönetimi mezunu birisi olarak iktisatı kıt birisiyim. Yüksel bilgili’ nin mikro ve makro konu anlatımı kitapları çok faydalı oldu bana. Soru olarak da Tufan Samet Özdurak’ ın sorularını çözmüştüm.
İnsan hakları: dipsiz kuyu bir ders bence. 3 ulusal, 3 uluslararası konulardan soru geliyor. Uluslararası bölüm için Ahmet Nohutçu’ nun kitabı iyi bence. Ulusal bölüm içinse Bilgi edinme, kamu denetçiliği, tihek, kvkk, kamu görevlileri etik kurulu, bireysel başvuru ve dilekçe kanunlarını doğrudan mevzuattan okumak gerekiyor.

Şu an için yazabileceklerim bunlar. Aklıma farklı bir şey gelirse de güncelleyeceğim inşallah. 109 yolunda tekrar düştüğümüz bu yolda başarılar hepimize.

108.Dönem 14 May 2020 14:17  @Korumaamiri

Çok güzel söylüyorsun canım kardeşim ancak var mı ÖSYM den bir dayanağınız. ÖSYM ile görüşme yapıldığını biliyor musunuz. ÖSYM ile bakanlığın 2 kere görüştüğünü biliyor musunuz. 2 tarih teklifinde bulunduğunu biliyor musunuz. Birisi 5 Aralık diğeri 12 Aralık, bunu biliyor musunuz. Asla ve asla emin ve kesin bir bilgi olmadan yazmayacağımı biliyor musunuz. 106 ve 107’lerin dil eğitimleri muamma, 108’lerin mesleğe intikal, 106 ve 107 lerin dil eğitimlerinin netleşmesine bağlı iken bakanlık bu sene yeni alım yapmamayı bile planlıyordu. Sayın Bakana, personel yapmama planı sundu toplantıda alımın Mart-Mayıs 2021 yapalım denildi. Bakan bey tekliflere sıcak bakmadı. 80 kişilik bir planlama var, Eylül ayının sonunda 20 kişilik ek kadro isteyecek bakanlık. Ekim ortası gibi ilana çıkıp, Aralık başı sınav yapacak. ÖSYM ile 2.gorusmede 5 Aralık üzerinde anlaşıldı. Resmi protokol için ek kadro izni bekleniyor.
Ama şuan anladım ki buraya yazmak ile hata yapıyorum. Çünkü ben bakanlık içinden aldığım, toplantılardan aldığım, bakanlık da personel üstü abilerimden aldığım bilgileri, resmi planlamaları paylaşıyorum ancak görüyorum ki hiç bir dayanağı olmayan insanlar “bence-sence” muhabbetine giriyor. Beni azıcık tanıyan insanlar çok iyi bilir ki mesajlara çok içten ve samimi cevap veriyorum, çünkü ben süreci çok iyi biliyorum. Ama gerçekten insanların biraz nankör olduğunu unutuyorum. Net bilgi ve kesin bilgi olmadan paylaşım asla yapmam bunu bilin (zaten artık paylaşım da yapmayacağım, foruma da bir daha girme planım yok siz bence-sence denemeye devam ediniz). İnsanları inandırmak için daha ne yapmalıyım bilemiyorum. Mülakat süreci bana bilgileri verildi ve nokta atışı söylediklerim çıktı çünkü ben bir şeyleri kafadan uydurmuyorum, kesin ve net olmadan da yazmıyorum. Geçen hafta Adalet Bakanlığında üst düzey bir abimle görüştüğümde idari yargı alımının Aralık sonu planlandığını ancak netlik olmadığı söylendi. Bunu hiç yazdım mı ben, yazmadım. Çünkü net değil. Kimsenin duyguları veya emeği ile oynamayı istemem ki bu bana yakışmıyor. Zaten de artık girmeyeceğim foruma bu son mesajım olacak. Çünkü insanların bu tavrı benim hiç hoşuma gitmiyor. Herkese sağlıklı, azimli bir hazırlık süreci diliyorum. Sınav 5 Aralık 2020 Cumartesi günü yapılacak. Aksini düşünen ona göre çalışsın. Ekim gibi ilan gelince biraz daha fazla çalışacak vaktiniz olur. Kendinize iyi bakın. 2020 Kaymakamlık süreci herkes için hayırlı olur ve makama şeref katacak vatan evlatları o makama oturur. İyi günler dilerim herkese. Allah’a emanet olun.

kamikaze 17 May 2020 01:32

Yeniden Başla…
Kendini Yorgun Hissetsen Bile
Başarı Senden Kaçsa Bile
Bir Hata Sana Zarar Verse Bile
Hatta İhanet Sana Acı Verse Bile
Bir Hayal Yok Olsa Bile
Gözyaşları gözlerini yaksa bile
Kimse gayretini farketmese bile
Nankörlük ödülün olsa bile
Anlayışsızlık seni gülmekten alıkoysa bile
Ve hatta HERŞEY HİÇBİR ŞEY OLSA bile, VAZGEÇME
YENİDEN BAŞLA…5. Sezon başlıyor :)))

amirim 12 Ağu 2020 11:41

Sınav ‘ı , duyumu, tarihi bir kenara bırakın önce samimi olmalı insan talip olduğu makamın değerini, adaletli yöneticinin Peygamberimize komşu olacağını bilmeli …

108.Dönem 16 Ağu 2020 19:44

VAZİYET ALIN !!!
Bu hafta ilan geliyor. Sınav 18 Ekim 2020 Pazar günü, saat 10.15’de.

Herkese başarılar dilerim.

can.mavi 23 Ağu 2020 14:32

21 ağustos cuma günü protokol ÖSYM’den bakanlığa gönderilmiş durumda.. geçen hafta % 80 dediğim ihtimal artık %100… Allah’tan bir şey olmazsa 18 ekim için ilanı beklemeye devam, ilan da inanıyorum ki hafta içi gelecektir…

Aslan Reyiz 24 Ağu 2020 21:25

Hep kendini çektin naza
Yok bahara yahut yaza
Bıktım gayrı yaza yaza
Gelsen de bir gelmesen de

merasim34 25 Ağu 2020 15:03

Çok şükür ilan geldi hayırlı olsun.
Birde şimdiden söyleyeyim AÖF mezunu almıyorlar.
Daha sonra burayı ağlama duvarına çevirmeyin.
Bunu bilin

Pisagor 15 gün önce

Arkadaşlar geriden başlayarak yorumları okumaya başladım bi kaç kelam etmek istiyorum. Ciddi anlamda bazı hoca gibi davrananlardan rahatsızım bakin hoca demiyorum çünkü hoca olacak kapasitede değiller. ve bunlara hoca denmesine de karşıyım, bakin piyasada bir kaç hoca var gerçekten tecrübe bilgi birikim korkuyorlar bu hocaları tenzi ediyorum.. ama facebook’ta grup kurup bir kaç soru paylaşıp soru bankası kitap çıkarıp saçma sapan sorular sorup kitabini öven hoca tiplemeleri pek fazla türedi, ben buradaki çoğu arkadaşın bırakın soru bankası hazırlayıp satmasını kaymakamlık konu anlatım kitabi hazırlayacak kapasitede olduklarını düşünüyorum, bazı hocalar örnek verilip burada tahminlerini fikirlerinin dikkate alınması bile beni üzüyor. emin olun sınava soksak sadece anayasa ve idare kısmından bile buradaki çoğu kişiden düşük alacak insanlar, lütfen burada bunlara prim kazandıracak yorumlardan kaçınalım, Kanunları açıp soru bankası hazırlamaktan başka bu hayatta hiç bir başarısı yok bu insanların, o yüzden onların tahminleri onların düşüncesi piyasada konuşuluyor, bence beş para etmeyecek fikirleri daha kötüsü eskaza dedikleri netler tutarsa o zaman ayvayı yedik tahmin tutturdular diye de piyasa çıkıp daha da prim yapılacaklar ya içim içimi yiyor, sizden ricam bunlara prim vermeyelim , reklamın iyisi kötüsü olmaz, o yüzden isimleri konuşuldukça daha fazla kesime ulaşıyorlar. umarım derdimi anlatabilmişimdir. Hayırlı Kandiller…

safiTÜRK69 18 gün önce

Selamun Aleyküm arkadaşlar. Bilen bilir şöyle 3-4 senedir kaymakamlık hayaliyle buralarda dolaşıp durduk. Son 3 sınavı hep 1 veya 2 soruyla kazanamadım. Kendimce sınavı hafife alıp çok fazla emek vermediğimden kazanamadığımı düşünürdüm. Bu sefer ki sınava çok emek verip kesin almam gerektiğini düşünüyordum. Neyse yıllık iznimi aldım Ankara ya geldim. Milli kütüphaneye kapanıp bu sefer şansa bırakmadan kazanmak istiyordum. Taşradan Ankara’ya geldim. Geldiğim gün babamla otururken hafif grip olduğunu anladım. Ne olur ne olmaz yarın gidelim bir test yapsınlar dedik. Ertesi gün test oldu geldi bir baktık pozitif. Biraz öksürük vs artmaya başladı. Bizi karantinaya aldılar. Benim evde ders çalışma gibi bir alışkanlığım yok. Olsa zaten taşrada tek kalıyorum orada çalışırım. Neyse babam iyi olsun da Sınav falan Aklımda olmamaya başladı. 2 gün sonra babamın öksürüğü vs biraz daha arttı. Dedik ki hastaneye götürelim orada daha iyi bakarlar daha rahat iyileşirsin. Neyse çıktı yürüyerek gitti hastaneye. Biz iyi olup geleceğini beklerken 2 gün sonra ölüm haberi geldi. Ellerimle toprağa verdim. Ne hayallerle gelip ne durumda geri döneceğim. Gerçekten İnsanoğlu için ölüm en büyük nasihat. Rabbim hastane köşelerinde şifa bekleyen kardeşlerimize yardım etsin. Bu acıyı da kimseye vermesin. Alışılacak gibi dayanılacak gibi bir acı değil. Babamın vefatından 1 hafta sonra evdekilerin baskısı bide Denizli valisi dönerci muhabbetini izledikten sonra Sınav akşamı sınava girmeye karar verdim. Sınav bana çok ağır gelmedi pek önemsemedim rahat girdim belki de ondandır. 71 net saydım. Belki de çok çalışsam da bu kadar yapacaktım. Nasibimizde bu meslek yokmuş. Herkes için hayırlısı olsun. Sevdiklerinize sahip çıkın. Selametle.

mia6619 5 gün önce  @alpkaim

Merhaba..
Burayı 2 yıldır takip etmeme rağmen ilk defa üye oldum. Bu yıl öyle garip bir sınav oldu ki şu süreçte beklemek haddinden fazla zor. İnsan belki kendileri gibi düşünen kitleyi bulmak belki geçmeyen zamanda oyalanmak için girip okuyor burada yazılanları.
Bazı yorumlar ise insanı gerçekten hayrete düşürüyor. Böyle bir mesleğe talip olan insanlardan doğal olarak saygılı ve nazik konuşmalar beklerken birileri alaycı ve trol sözlerle kendince eğleniyor. sanıyor musunuz ki takma isimle diye kimse sizin yazdıklarınızdan haberdar olmayacak artık dijital mecrada hiçbir şekilde kimlik gizleme diye bir durum kalmadı. Bu mesleğe talip oluyorsanız bunun bilinciyle davranmanızda fayda var öte yandan bu yıl çok fazla soru tartışılmasına rağmen %100 yanlış denecek bir soru olmadığı için iptal olma ihtimali görünmüyor ama barajı tahmin etmekte güç. öte yandan eğer ben bile sosyal meydan bu kadar uzak olmama rağmen burayı takip ediyorsam sınava girip de etmeyen yoktur bu nedenle buradaki baraj analizinin başarılı olacağını da düşünüyorum. umarım her mecrada saygılı üsluplu ve nazik olabilen kişilerden oluşan bir liste olur:)

dlkaptan 4 gün önce

Bu tahmin işlerini Örümcek Ağı Teoremine benzetiyorum. 2018 sınavında 400 dolmadığı için 2019 yılındaki tahminler 2018 endeksli yapıldı (ben de dahil) sonuç hüsran oldu. Şimdi baz alınan 2019 sınavı oluyor ve haliyle tahminler yüksekten yapılıyor. Bir yıl gecikmeli yapılan 2020 sınavındaki tahminler de inşallah olumlu yönde hüsran olur

Daywalkerss 3 gün önce

1- 71-73
2- 23 binden az kişi 18 bin civarı olması lazım
3- 18 kasımda açıklanacak
4- iptali öğrenemedim ama en son yoktu
5- mayısta sınav olayı şu anlık yok
6-referans arayın

Antimülakat 3 gün önce 

Yıllar öncesinden bir anı ile olayı noktalayayım. Daha Facebook Grubu olarak İİBF ve SBF ailesini bir araya getirmek için çabalarken GUY sınavı geldi. Bir çok güzel il var. Antalya, Bursa, Ankara, İstanbul, İzmir falan… Harika bir sınav herkes harıl harıl hangi ili yazsam diye çırpınıyor. Çünkü tek bir il tercihi yapma hakkın var. Özelden yazan yazana. En az 50 kişiye cevap vermişimdir. Hanım söylenip duruyor telefon elinden düşmüyor vs. Dedim bu iş böyle olmayacak. Herkes dedim göndersin puanlarını anket yapacağım. Serde 10 senelik matematik öğretmenliğimiz var yaparız dedik bu işi. Demez olaydık…

Neyse tam 2.000 kişiden puan ve yazacakları il’in verisini topladım. Orandı orantıydı. Denklemde fonksiyondu. Üstel fonksiyonun belirli integraliydi aklına gelebilecek bütün kombinasyon permütasyon hepsini uyguladım. Ulan ne bileyim milletin olayı manipüle edeceğini en azından o kadar etmezler diye düşündüm.

Meğer bana gelen puanların yarıdan fazlası uçurma puanlarmış. Adam Bursa 84 puanım var demiş meğer puanı 76 gibi gibi. Neyse benim ankette Bursa ve İstanbul yüksek kapatır çıktı. Abi anketin önemine binaen puanı düşük olanlardan bazıları Bursa ve İstanbul u yazmaktan imtina ettiler. Daha sonra puanlar bir açıklandı. İstanbul tamam ama Bursa en düşük kapatan il oldu.

Olduk mu olayın papazı. Anlat anlatabilirsen derdini… Arkadaşlar yapmayın etmeyin art niyetimiz yok dediysek de dinletemedik. Şunu diyen bile oldu: Bunun eşi girecek sınava o yüzden Bursa’yı manipüle etti. Bir tanesi de hiç unutmam sen bu anketi dedi “Tuvallette yapmışsın.”

O gün bugündür değil yoğurdu suyu bile üfleyerek içerim…

KAMUCU 1 22 saat önce  @discotheque

Dostlar ben bugün aldığım bir duyumu sizlerle paylaşmak isterim , burada ki 3,4 arkadaşla paylaştım ancak foruma söylemem gerektiği konusunda beni ikaz ettiler. Adı üzerinde DUYUM ama güvendiğim kaynaklardan aldığım bir duyum.
Sizin gibi sınırda bekleyen bir kardeşiniz olduğum için , insanların beklentileriyle heyecanlarıyla ümitleriyle oynamanın ne kadar habis bir şey olduğunun bilincinde olduğumu bilmenizi isterim. GÜNDEM

Duyum size garip gelebilir düşük gelebilir 

Sınavımız 70 bandı kapattı , Sınavda soru iptaline gerek görülmedi. Duyumumuz inşallah gerçektir, inşallah herkes beklediği sonucu alır.

Not : Niyet hayır , akıbet Hayır olsun

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.