kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2020 KPSS Türkçe Öğretmenliği ÖABT Konuları ve Soru Dağılımı (ÖSYM)

2020 yılında gerçekleştirilecek olan 2020 KSPS ÖABT Türkçe Öğretmenliği sınav konuları neler? Soru dağılımı nasıl? ÖABT puanları kaç yıl geçerli? Detaylar yazımızda.

A+
A-

ÖSYM tarafından 9 Ağustos 2020 tarihinde devlet okullarına öğretmen olarak atanmak isteyen adaylardan bazıları için gerçekleştirilecek olan 2020 KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi oturumunun 2020 KPSS ÖABT Türkçe Öğretmenliği kısmının konuları nelerdir? Soru dağılımları nasıl? Türkçe Öğretmenliği adayları için hangi puan türü hesaplanıyor? Bu puan türü kaç yıl geçerli? Detayları yazımızda bulabilirsiniz.

2020 KPSS ÖABT Sınavı Nedir ve Hangi Alanlar İçin Gerçekleştirilecektir?

ÖSYM’nin 2020 yılında öğretmen adaylarından bazıları için gerçekleştireceği alan sınavı olan 2020 KPSS ÖABT, bu öğretmenlik alanı adaylarının KPSS Lisans ve KPSS Eğitim Bilimleri oturumlarına ilave olarak katılacağı ve atanmalarına esas puanın hesaplanmasında etkili sınavdır. 2020 KPSS ÖABT’ye katılması gereken adaylardan bir tanesi de Türkçe Öğretmenliği adaylarıdır.

2020 KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine katılması gereken Türkçe Öğretmenliğinden başka alanları görmek ve ÖABT sınavına dair daha detaylı bilgiler almak için aşağıda yönlendirmesine yer verdiğimiz yazımızı inceleyebilirsiniz;

2020 KPSS ÖABT Türkçe Öğretmenliği Sınavı’nda Hangi Puan Türü Hesaplanır ve Kaç Yıl Geçerli Olur?

2020 yılında Türkçe Öğretmeni olmak isteyen adayların katılacağı 2020 KPSS ÖABT Türkçe Öğretmenliği sınavı neticesinde adayların KPSS P121 puanları hesaplanacaktır. Bu puan türünün hesaplanmasında adayların KPSS Lisans oturumu ve KPSS Eğitim Bilimleri oturumu netleri de belirli oranda etkili olacaktır.

Türkçe Öğretmenliği adaylarının atanmalarına esas teşkil edecek olan KPSS P121 puan türünün hesaplanmasında adayların katılacakları testlerin ağırlıkları şu şekildedir;

2020 KPSS Lisans dersleri; %30

2020 KPSS Eğitim Bilimleri oturumu; %20

2020 KPSS ÖABT Türkçe Öğretmenliği; %50

2020 yılı için gerçekleştirilecek olan 2020 KPSS ÖABT Türkçe Öğretmenliği alan sınavı neticesinde adayların hesaplanacak olan puan türü KPSS P121 2020 KPSS ÖABT itibariyle bir yıl geçerli olacaktır. Geçtiğimiz dönemde yapılan düzenleme ile KPSS P121’in geçerlilik süresi iki yıla çıkarılmıştı. Ancak itirazlar üzerine düzenleme eski haline getirildi ve geçerlilik süresi yeniden bir seneye indirildi.

osym binasy

2019 KPSS ÖABT Türkçe Öğretmenliği Sınavına Kaç Aday Katıldı? Sınav İstatistikleri Nasıl?

Soru Sayıları Standart Sapmalar Ortalama Net Katılan Aday
75 10,196 48,424 16548

2019 yılında gerçekleştirilen KPSS ÖABT Türkçe Öğretmenliği oturumuna katılım sayısı, adaylara yöneltilen soru sayıları, bu sorulara verilen yanıtlar neticesinde ortaya çıkan standart sapma ve Türkçe Öğretmenliği net ortalamasına yukarıdaki tabloda yer verdik. Merak eden adaylar inceleyebilirler.

2020 KPSS ÖABT Türkçe Öğretmenliği Sınavı Konuları Nelerdir? Türkçe Öğretmenliği Alan Soru Dağılımı Nasıl?

2020 yılında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilecek olan 2020 KSPS ÖABT Türkçe Öğretmenliği alan sınavında adaylara toplam 75 adet soru yöneltilecektir. Bu 75 sorunun 60 soruluk kısmı Türkçe Öğretmenliği alan bilgisi konularından, 15 soruluk kısmı ise Türkçe Öğretmenliği alan eğitimi konularından oluşacaktır.

Oturumun %80’lik kısmına tekabül eden 2020 KPSS ÖABT Türkçe Öğretmenliği alan bilgisi soruları aşağıdaki derslerden meydana gelecektir;

-Anlama ve Anlama Teknikleri dersi; 20 ilâ 21 soru soru
-Dil Bilgisi ve Dil Bilimi dersi; 15 soru
-Edebiyat Bilgi ve Kuramları dersi; 5 soru
-Türk Halk Edebiyatı dersi; 5 soru
-Eski Türk Edebiyatı dersi; 5 soru
-Yeni Türk Edebiyatı dersi; 5 soru
-Çocuk Edebiyatı dersi; 4 soru

*2020 KPSS ÖABT Türkçe Öğretmenliği sınavına dair hazırlamış olduğumuz yazımızda kullandığımız bilgiler mevcut ve geçerli ÖSYM kılavuzlarına ve yönergelerine göredir. Bu bilgilerde resmi bir değişiklik olması durumunda, yazımız bu düzenlemeler baz alınarak güncellenecektir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.