kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Cerrah Asistan Maaşları Ne Kadar?

Cerrah Asistan Maaşları Ne Kadar? Cerrah Asistanı Nedir? Ne Demek? Cerrah Asistanı Ne İş Yapar? Görevi Nedir? Cerrah Asistanı Nasıl Olunur? Cerrah Asistanların maaşları düşük mü, yüksek mi?

A+
A-

Her yıl sağlık koşullarının iyileşmesiyle birlikte sağlık alanındaki mesleklere de yönelim sayısı artmıştır. Bu yazımızda sizlere popüler olan ve dikkat çeken cerrah asistan maaşları ne kadar sorusuna cevap verdik.

İnsanlık tarihinin başlangıcından beri sağlık her zaman en önemli konu olagelmiştir. Hastalıklar, sorunlar, kazalar, savaşlar, yaralanmalar nedeniyle tıbbi müdahale ihtiyacı asla bitmez. Bu nedenle sağlık sektöründe çalışanlar, tıp bilimi, ilaçlar ve ilgili konular her zaman önemsenmiştir. Bu kapsamda en kritik konulardan biri de ameliyat yani cerrahi müdahaledir. Bu alanda çalışan her meslekte son derece kutsaldır. Bu alanda çalışan mesleklerden biri de cerrah asistanlığıdır. Pek çok kişi bu meslek hakkında bilgi sahibi değildir. Peki cerrahi asistanlık nedir? Cerrah asistanlığı nedir? Ne demek? Cerrah asistanı ne iş yapar? Cerrah asistanı maaşları ne kadar? Maaşlar düşük mü, yüksek mi?

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ-CERRAHPAŞA Lisans

Cerrah Asistanı Nedir? Ne Demek?

Cerrah Arapça kökenli bir sözcüktür. Ameliyata giren, ameliyat yapan uzman hekim, operatör, doktor anlamına gelir. Asistan ise Fransızca kökenlidir ve yardımcı anlamına gelmektedir. Cerrah asistanı da cerrahlara yardımcı olan kişiler için kullanılır. Ameliyathanelerde operasyonlar bir ekip tarafından yapılır. Her ekibin başında uzman bir cerrah bulunur. Onunla beraber asistanlar, teknikerler ve diğer ilgili personeller görev alır. Cerrah asistanları ameliyatlarda başlarındaki uzmana yardım etmekle görevli olan kişilerdir.

Cerrah Asistanı Ne İş Yapar? Görevi Nedir?

Top görevlilerinin yaptıkları işleri, sorumlulukları saymakla bitmez. Özellikle de insan hayatına doğrudan etki eden cerrah asistanlarının ne iş yaptıkları çok merak edilir. Peki cerrah asistanı ne iş yapar? Görev tanımı nedir?

  • Tıp bilgilerini pekiştirir.
  • Kendini geliştirir.
  • Öğretim üyeleri ile uzman cerrahlara karşı sorumludur.
  • Araştırma tezi hazırlar.
  • Gece nöbeti tutabilir.
  • Doktorlarla, ekip arkadaşları ile işbirliği yapar.
  • Hastaların giriş-çıkış işlemini tutabilir.
  • Temizlik, düzen ve planlama işlerini yapabilir.
  • İlaç ve malzeme stok kontrolü yapar.
  • Uzman doktorlar, cerrahlar tarafından verilen talimatları izler.

Cerrah Asistanı Nasıl Olunur?

Öncelikle üniversitelerin 6 yıl tıp eğitimi veren bölümlerinden mezun olmaları gerekir. Eğitim süreci sayısal ağırlıklıdır. 6 yıl süren eğitim sonucunda cerrahi asistanlığa yönelmeleri gerekir. Gereken puanı aldıktan sonra 3-6 yıl arasında uzmanlık eğitimi alınır. 

Cerrah Asistan Maaşları Ne Kadar?

Cerrah Asistan Maaşları Ne Kadar?

Tıp dünyası ile ilgili en çok konuşulan konuların başında maaş bilgisi gelmektedir. Doktorların, cerrahların, asistanların ne kadar maaş aldığı sık sık sorulur. Ancak cerrah asistanlarının maaşları prim, diğer ödenekler, asgari geçim indirimi, aile ve eğitim durumu gibi unsurlara göre değişebilir. En düşük cerrah asistanı maaşı 12-15 bin TL seviyesindedir. En yüksek cerrah asistanı maaşı ise 17-22  bin TL seviyesindedir.

Cerrahi asistan hangi bölüm?

Cerrahi asistanlık; üniversitelerin tıp fakültelerinden mezun olan ancak cerrahi alanda uzmanlık eğitimi almadan kariyerine devam eden kişilerin üstlendiği meslektir. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.