kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Simitçi Ne Kadar Para Kazanır?

Simitçi Ne Kadar Para Kazanır? Simit Nedir? Simitçi Nedir? Simitçi Dükkanı, Tezgahı Nasıl Açılır? Simitçiler Ne Kadar Para Kazanır?

A+
A-

Sofraların baş tacı olan simit bizler için vazgeçilmezdir. Bu vazgeçilmezin bir de iş yönünü düşününce insanın aklına gelen ilk soru simitçi ne kadar para kazanır?  Bu yazımızda simitçinin aldığı ücretten yaptığı işe kadar birçok bilgiyi sizler için derledik. Sizlere fikir verebilmek amacıyla yazdığımız bu yazıda aklınıza takılan diğer soruların cevabını da bulabilirsiniz.

Sivil Polis Maaşları

Başta Türkiye olmak üzere Orta Doğu coğrafyasında kahvaltı kültürü çok gelişmiştir. Kahvaltı geleneği gelişen bu ülkelerde sabahın ilk sofralarına büyük önem verilir. O sofraların baştacı, vazgeçilmezi olan ürünler vardır. Menemen, yumurta, patates kızartması, tost, gözleme gibi ürünlere büyük önem verilir. Ancak en klasik en önemli ürünlerin başında simit gelir. İzmirlilerin gevrek olarak adlandırdığı bu ürün fırınlarda pişer ve genellikle bol susamlıdır. Bu güzel ürün aynı zamanda büyük bir iş hacmi de oluşturur. Çünkü bu ürünü üreten fırınların yanı sıra simit satan simitçiler de vardır. Peki simitçi nedir? Simitçiler ne kadar para kazanır? İşte merak edilenler…

Simit Nedir? Simitçi Nedir?

Arapça kökenli simir kelimesinin orijinal hali “semid” şeklindedir. Halka biçiminde üzerinde susam serpilen ve bu şekilde pişirilen çörek olarak tanımlanır. İzmirliler bu yiyeceği gevrek olarak tanımlamaktadır. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi, çayların yanında aranan en önemli yiyeceklerin başında gelmektedir. Simitçi ise bu yiyecekleri tezgahlarda, dükkanlarda satan kişilerdir. İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de, Antalya’da ve diğer her şehirde şehir meydanlarında, okul yakınlarında tezgahlarla simit satılır. Ayrıca bu yiyeceğe talep arttıkça simit cafeler de yaygınlaşmıştır.

Simitçi Dükkanı, Tezgahı Nasıl Açılır?

Günümüzde işsizlik arttıkça, meslekten atılanların sayısı arttıkça alternatif iş yapmayı düşünenlerin sayısı artmaktadır. Bu noktada simitçilik güzel bir alternatif olarak düşünülür. Çünkü simitçilik iş ve dükkan açmak çok zor değildir. Öncelikle bir simit cafe mi açılacağına yoksa tezgahta mı satış yapılacağına karar verilmesi gerekir. Daha sonra belediyelere başvuru yapılmalıdır. Gerekli evraklar teslim edilir ve başvuru yapılır. Belediyeler seyyar satıcılar için genellikle bir yer belirler ve düşük ücretlerle kiralar. Simitçi dükkanlarının kiraları ise şehre ve semte göre değişir. Belediyelerden izin aldıktan sonra dükkan üzerinden veya tezgah seyyar şekilde simitçi olabilirsiniz. Kaçak simitçilik yapmak ise yasaktır ve yakalanırsanız hem ceza yer hem de tezgahınızı kaybedersiniz.

Sağlık Yöneticisi Maaşları Ne Kadar?

Simitçiler Ne Kadar Para Kazanır?

Öncelikle bu soruya cevap vermek son derece zordur. Çünkü her şehirde simit fiyatları, simite duyulan talep, nüfus, iş hacmi, dükkan kiraları, belediye kira bedelleri farklıdır. Türkiye’de artan fiyatlar sonrasında simit ücretleri de 1.5 TL ile 5 TL arasında değişebilmektedir. Ancak simitçiler genelde bir simitten 50 kuruş ile 1 TL arasında kar etmektedir. Ortalama günde 100 simit satan bir simitçi 50 TL ile 150 TL arasında kar elde edebilir. Günde 500 simit satan kişi ise 250 TL civarında para kazanmaktadır. Günde 100 simit satan bir simitçi ayda ortalama 2 bin TL civarında olmaktadır. Günde 500 simit satan bir simitçi ise 5-10 bin TL arasında gelir elde etmektedir. Bu doğrultuda düşünüldüğünde İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Konya, Bursa, Adana, Gaziantep, Trabzon, Samsun gibi büyükşehirlerde şehir meydanlarında, üniversite yakınlarında faaliyet gösteren simitçilerin daha çok para kazanacağını söylemek yanlış olmaz.

Simit kaç gün durur?

Taze simit, yaklaşık bir haftaya kadar kilerde güvenle saklanabilir. Ancak, 2 ila 3 gün sonra biraz bayatlamaya başlayacaklar. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.