kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

1 Ocak 2021 Yılbaşı Tatil Mi? Okullar, Hastaneler, Bankalar Açık Mı?

1 Ocak 2021 Tatil Mi? Okullar, Hastaneler, Bankalar Açık Mı? Kapalı Mı? 1 Ocak 2021 Yılbaşı Ne Zaman? Hangi Güne Denk Geliyor? 1 Ocak 2021 Cuma Resmi Tatil Mi? 1 Ocak 2021 Yılbaşı Tatili 3 Gün Olacak Mı? 1 Ocak 2021 Yılbaşı Bankalar Açık Mı? Kapalı Mı? 1 Ocak 2021 Cuma Okullar Açık Mı? Kapalı Mı?

A+
A-

Yangınlar, depremler, savaşlar, krizler, ekonomik bunalımlar, işsizlik, şiddet, cinayet, intiharlar ve Koronavirüs derken 2020 yılı geride kalıyor. Milyarlarca insan yeni yıla merhaba demek için bekliyor. 2021’e sayılı günler kala binlerce kişi de yılbaşı hakkında hazırlık yapmaya başladı. Bu kapsamda bazı sorular öne çıktı. Peki 1 Ocak 2020 hangi güne denk geliyor? 1 Ocak 2021 yılbaşı ne zaman? 1 Ocak 2021 yılbaşı tatil mi? Resmi tatil mi? Okullar, iş yerleri, hastaneler ve bankalar kapalı mı?

1 Ocak 2021 Yılbaşı Ne Zaman? Hangi Güne Denk Geliyor?

Yılbaşı milyonlarca kişi için yeni bir başlangıç anlamına geliyor. Miladi takvimdeki yeri bakımından da bu anlamı taşıyor diyebiliriz. Çünkü bir yılın bitimi ve bir sonraki yılın başlangıcı arasındadır. 31 Aralık bittiğinde bir yıl tamamlanır ve yeni yıl 1 Ocak günü ile başlar. 1 Ocak 2021 yılbaşı da 31 Aralık 2020 tarihinden hemen sonraki gündür. 31 Aralık 2020 Perşembe gününe denk gelirken 1 Ocak 2021 Cuma gününe denk gelmektedir. kamu haber

1 Ocak 2021 Cuma Resmi Tatil Mi?

Yeni tip Koronavirüs (COVİD-19) gölgesinde geçen 2020 zar zor geride kalmak üzere. Dünyadaki milyonlarca işi 2021’in başlamasını yani yılbaşını özlemle bekliyor. Yeni hayaller, planlar, başlangıçlar için 1 Ocak 2021 pek çok kişiye umut olacak. Bugünün başka bir anlamı da pek çok kişi için tatil anlamına gelmesi.

2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkındaki Kanun’a göre ilgili yıldaki tüm resmi tatiller, ulusal bayramlar listenmiştir. Bu listede 1 Ocak 2021 Cuma günü de resmi tatil olarak yer almaktadır. Yani 1 Ocak 2021 Cuma günü bütün çalışanlar için resmi tatildir. Tatil yapmasına izin verilmeyip çalıştırılan kişilere ise fazla mesai verilmelidir. Normal günlük ücretlerinin iki katı ücret ödemesi yapılmalıdır.

1 Ocak 2021 Yılbaşı Tatili 3 Gün Olacak Mı?

Yılbaşı bu yıl cuma gününe denk gelmektedir. Bu nedenle milyonlarca çalışanlar için 3 günlük bir tatil olanağı doğmuştur. Çalışanlar pazartesi, salı, çarşamba, perşembe olmak üzere 4 gün çalışıp cuma, cumartesi ve pazar günü olmak üzere 3 günlük tatil yapabilir. Memurlar için 3 günlük tatil olanağı daha fazla olsa da özel sektörde bu ihtimal oldukça düşüktür. Genelde işçiler, özel sektör çalışanları bugün çalıştırılır.

1 Ocak 2021 Yılbaşı Bankalar Açık Mı? Kapalı Mı?

Yılbaşı resmi tatil olduğu için devlet ve özel sektör bünyesindeki bankaların hiçbiri çalışmayacaktır. İstisna yoktur. Ziraat Bankası, Vakıfbank, Akbank, Garanti, İş Bankası, Yapı Kredi, Finans, Denizbank, ING, Odeabank vb. tüm bankalar kapalıdır. Havale, ödeme, transfer işlemleri de 2 Ocak tarihinde gerçekleştirilecek.

1 Ocak 2021 Cuma Okullar Açık Mı? Kapalı Mı?

Yılbaşından bağımsız olarak ülkedeki okulların neredeyse tamamı pandemi nedeniyle kapalı. Ama 1 Ocak resmi tatil olduğu için bugüne özel yurttaki tüm eğitim kurumları kapalı olacak. Faaliyetler 2 Ocak günü kaldığı yerden devam edecek.

1 Ocak 2021 AVM’ler Açık Mı? Kapalı Mı?

Alışveriş Merkezleri (AVM) Koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında yılbaşında faaliyet gösterebilecektir. Sınırlı saatlerde ve sınırlı sayıda müşteriye hizmet verecektir. Bu nedenle AVM’ye gitmeden önce çalışma saatlerini iyice araştırmanız önerilir.

1 Ocak 2021 Eczaneler ve Hastaneler Açık Mı? Kapalı Mı?

Eczanelerin çoğu ve hastanelerin çoğu bölümü büyük çoğunluğu yılbaşında kapalı olacaktır. Nöbetçi eczanelerin listesinden açık olan eczaneler görülebilir. Hastanelerin de acil servisleri açık olacaktır ve nöbetçi doktor ve hemşireler görev yapacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.