kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2021 KPSS Ortaöğretim Sınavı Ne Zaman? 2021'de Sınav Olacak Mı? (ÖSYM)

ÖSYM'nin lise mezunu olan adayların kamu kurum ve kuruluşlarına atanabilmeleri için düzenlediği KPSS Ortaöğretim (Lise) Sınavı 2021 yılında var mı? 2021 KPSS Ortaöğretim sınavı olacak mı? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

A+
A-

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından lise mezunu adayların kamu kurumlarında yer alan kadrolara yerleşebilmeleri için gerçekleştirilen merkezi sınav olan Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS Ortaöğretim (Lise) 2021 yılında olacak mı? 2021 KPSS Ortaöğretim (Lise) yapılacak mı? KPSS Ortaöğretim (Lise) kaç yılda bir yapılır? KPSS Ortaöğretim (Lise) sınavı hakkında merak ettiğiniz hususlar ve 2021 yılında sınav olup olmayacağına dair detaylara çalışmamızda ulaşabilirsiniz.

Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS Ortaöğretim (Lise) Sınavı Nedir? Kimler KPSS Ortaöğretim (Lise) Sınavına Katılmalıdır?

Kamu kurum ve kuruluşlarında yer alan ve lise mezunu düzeyinde adaylar için ayrılan kadrolara girmek isteyen adayların Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından gerçekleştirilen KPSS Ortaöğretim (Lise) sınavına katılmaları ve bu sınavda yaptıkları netlerle elde edecekleri puana sahip olmaları gerekmektedir. KPSS Ortaöğretim (Lise) oturumuna katılan adaylar bu sınavdan almış oldukları puan ile yine sınavı gerçekleştiren Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM’nin gerçekleştireceği merkezi atamalara başvuruda bulunarak atanabilir ya da kamu kurum ve kuruluşların ilan ettikleri açıktan atamalara başvuruda bulunarak iş sahibi olabilirler.

KPSS Ortaöğretim (Lise) Sınavı Puan Türü Nedir? KPSS Lise Puanı Nasıl Hesaplanır?

Lise mezunu adayların kamu kurumlarında yer alan kadrolara atanabilmeleri için KPSS Ortaöğretim (Lise) oturumuna katılmaları gerekmektedir. Bu oturuma katılan adayların sınavda çözecekleri Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin eşit bir biçimde dikkate alındığı KPSS P94 puanları hesaplanmaktadır. KPSS P94 puan türünün hesaplanmasında %50 Genel Kültür ağırlığı, %50 ise Genel Yetenek ağırlığı bulunmaktadır.

KPSS Ortaöğretim (Lise) sınavına katılacak olan adayların hesaplanacak KPSS P94 puan türünün hesaplanışına dair detaylara ve Kamu Personeli Seçme Sınavı oturumlarında yer alan puan türlerine dair ayrıntılara aşağıda yer alan yönlendirme yardımıyla ilgili çalışmamızda ulaşabilirsiniz;

osym bina 4

KPSS Ortaöğretim (Lise) Sınavı Kaç Yılda Bir Yapılıyor? KPSS Ortaöğretim (Lise) Puanları Kaç Sene Geçerli Olacak?

Kamu Personeli Seçme Sınavının kamu kurumlarında bulunan lise düzeyinde mezun adaylar için ayrılmış kadrolarına atanmak için adayların katılmaları gereken KPSS Ortaöğretim (Lise) sınavı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından her yıl düzenlenmemektedir. ÖSYM tarafından B Grubu kadrolar olarak nitelendirilen ve Lisans, Ön Lisans ve Lise düzeyinde adaylar için düzenlenen KPSS Ortaöğretim (Lise) dahil tüm KPSS oturumları iki senede bir defa düzenlenmektedir. İki senede bir defa ve çift yıllarda düzenlenen bu sınavlarda alınan puanların geçerlilik süreleri de iki sınav arası süre kadardır, yani iki senedir. Çift yıldan kasıt yılların birinci basamaklarında yer alan rakamın tek ya da çift olmasıdır. Yani 2020 yılı B grubu adayları ve dolayısıyla lise mezunu adaylar için KPSS yılı iken 2019 yılında bu adaylar için sınav gerçekleştirilmemiştir.

2021 KPSS Ortaöğretim (Lise) Sınavı Ne Zaman? 2021 KPSS Ortaöğretim (Lise) Sınavı Var Mı?

Kamu kurumlarında yer alan kendilerine uygun kadrolara yerleşmek isteyen lise düzeyinde mezun olan adayların girebilecekleri kadrolar B grubu kadrolar olarak nitelendirilmektedir ve bu kadrolara giriş için düzenlenen KPSS Ortaöğretim (Lise) sınavları iki yılda bir defa ve çift yıllarda gerçekleştirilmektedir. Bu bağlamda 2020 yılında bu adaylar için düzenlenen sınav 2021 yılında yapılmayacaktır. İzleyen çift yıl olan 2022 yılında ise 2022 KPSS Ortaöğretim (Lise) sınavının düzenlenmesi planlanmaktadır. Lise düzeyinde mezun olup kamu kurumlarına girmek isteyen adayların çalışma ve hazırlık planlamalarını buna göre yapmalarında fayda olacaktır.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM’nin bazı KPSS oturumlarını her yıl bazılarını ise yılları tek – çift olarak ayırmak suretiyle iki yılda bir defa gerçekleştirmesine dair daha detaylı bilgilere aşağıda yer alan yönlendirme ile ulaşabileceğiniz çalışmamızda inceleyebilirsiniz;

Bizlere sorularınızı sormak ve gelişmelerden anlık olarak haberdar olmak için Instagram ve Twitter hesaplarımız ile Telegram kanalımıza simgelere dokunarak ulaşabilir, takip edebilirsiniz!

2022 KPSS Ortaöğretim (Lise) Sınavına hazırlık sürecine dair rehberlik almak, diğer adaylara sorularınızı sormak ve sınava dair detaylı bilgileri edinebilmek için FORUM sayfamızı takip etmeyi Unutmayın!

Yorumlar

  1. Kübra Sevinç Avatar Kübra Sevinç dedi ki:

    2021 kkpss ortaöğretim sınavı olacak mı