kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Fahri Trafik Müfettişi

Fahri Trafik Müfettişi Maaş Alır Mı? Ne Kadar Ücret Alır? Fahri Trafik Müfettişi Nedir? Kimdir? Fahri Trafik Müfettişi Ne İş Yapar? Fahri Trafik Müfettişi Nasıl Olunur?

A+
A-

Fahri Trafik Müfettişi

Fahri Trafik Müfettişi, karayolunda denetim yapan kişidir.  Sizlere fahri trafik müfettişi hakkında daha ayrıntılı bilgiler sunduğumuz yazımızda, fahri trafik müfettişinin tam olarak ne iş yaptığını daha açık belirttik.

Türkiye’de son yıllarda trafik kurallarına büyük önem verilmektedir. Trafik kazalarını azaltmak, trafik yoğunluğunu en az seviyeye indirmek ve sürücülerin kurallara uymasını sağlamak için denetimler artırılmıştır. Türkiye’nin 81 ilinde trafik denetimleri iki katına çıkmıştır.

Trafik denetimlerinde en büyük rollerden birini de fahri trafik müfettişleri oynar. Bu müfettişler tıpkı trafik polisleri gibi kural ihlali yapan sürücüleri tespit edip tutanak tutar ve gerekli ceza işleminin yapılmasını sağlar. Bu nedenle bu kişilerin maaş alıp almadığı, alıyorsa ne kadar para kazandığı merak edilir. Peki fahri trafik müfettişi nedir? Fahri trafik müfettişi maaşı 2021 ne kadar?

Fahri Trafik Müfettişi Kimdir?

Trafik kurallarına uyulmaması çok sayıda trafik kazasının yaşanmasına neden olmaktadır. Bu nedenle her yıl yüzlerce kişi hayatını kaybetmektedir. Binlerce kişi de yaralanmaktadır. Her sene trafik kazalarında can ve mal kaybı yaşanmaktadır.

Bunların önüne geçmek için kurallara uyulması gerekmekte ve bu kurallara yönelik denetimler yapılmalıdır. Bu kapsamda trafik polislerinin yanı sıra İçişleri Bakanlığı fahri trafik müfettişlerini de devreye sokmuştur. Bu müfettişler tıpkı trafik polisleri gibi trafik kurallarını uymayan sürücüleri tespit eder. Tuttukları tutanaklarla birlikte kural ihlali yapan sürücülere ceza kesilmesini sağlarlar. Bu kişiler gönüllü trafik denetçileri olarak bilinirler.

Fahri Trafik Müfettişi Ne İş Yapar?

Tamamen gönüllülük esasına göre çalışırlar.
Kuralları ihlal eden sürücüler hakkında tutanak tutarlar.
Elden veya elektronik ortamda tutanakları Emniyet’e teslim ederler.
Tutanak teslimi 7 gün içinde yapılır.
Yer ve zaman kısıtlaması olmadan tutanak tutabilirler.
Trafik güvenliği için görüş verebilirler.
Müfettişler araç durdurmaz, belge soramaz.
Yalnızca kurar ihlalini tespit edip tutanak tutarlar.
Tutulan tutanaklar kuralları ihlal edenlere ceza kesilmesini sağlar.

Fahri Trafik Müfettişi Nasıl Olunur?

Fahri Trafik Müfettişi olmak için öncelikle gereken belgeleri toplamanız gerekmektedir. Belgeleri temin ettikten sonra İl Valiliklerine başvuru yapabilirsiniz. İhtiyacınız olan belgeleri Emniyet Genel Müdürlüğünün resmi internet sitesi olan egm.gov.tr’den edinebilirsiniz.
Fahri Trafik Müfettişi başvuru için gereken belgelere buradan ulaşabilirsiniz.

Fahri Trafik Müfettişi Maaş Alır Mı? Ne Kadar Para Kazanır?

Fahri trafik müfettişleri Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı olarak görev yapan gönüllülerdir. Bu kapsamda görevlendirilen kişilere kimlik ve belge verilir. Türkiye’de 200 binden fazla fahri trafik müfettişi olduğu bilinmektedir. Ancak buradaki temel nokta gönüllülük olduğu için bu kişilere hiçbir ücret ödenmez. Yani fahri trafik müfettişlerine maaş, para, ücret ödemesi yapılmaz. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.