kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2021 KPSS Lisans Türkçe Konuları ve Soru Dağılımı (ÖSYM)

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM'nin gerçekleştireceği 2021 KPSS Lisans sınavı Türkçe konuları nelerdir? 2021 KPSS Lisans Türkçe soru dağılımı nasıldır? Detayları çalışmamızda inceleyebilirsiniz.

A+
A-

2021 yılında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından düzenlenmesi planlanan Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS’nin Lisans oturumunda yer alan Türkçe dersi konuları nelerdir? 2021 KPSS Türkçe dersi konuları ve soru dağılımı nasıl? 2021 KPSS Lisans Türkçe dersi konu dağılımı nasıl olacak? Detayları çalışmamızda inceleyebilirsiniz.

2021 KPSS Lisans Sınavı Nedir? Kimlerin Girmesi Gerekiyor?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından her sene düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS’nin Lisans oturumu katılacak olan adayların girmek istedikleri kamu kurumu kadrolarının niteliğine göre yıl itibariyle farklılaşmaktadır. Kamu kurumlarında yer alan öğretmenlik kadroları ile A Grubu kariyer meslek kadrolarına girmek isteyen adaylar KPSS Lisans oturumuna her yıl girebilirler. Ancak kamu kurum ve kuruluşlarında yer alan B Grubu memurluk kadrolarına girmek isteyen adayların karşısına Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin tek yıl – çift yıl uygulaması çıkmaktadır. ÖSYM’nin tek yıl çift yıl uygulamasına göre merkezi atamalar ile ya da kurumların açıktan düz memur alımlarına başvuru yoluyla kamu kurum ve kuruluşlarına girmek isteyen adayların KPSS Lisans oturumuna sadece çift yıllarda katılması durumunda bu imkanları olacaktır.

ÖSYM’nin KPSS için uygulayageldiği tek yıl – çift yıl hususunda daha detaylı bilgilere aşağıda yer alan yönlendirme ile ulaşabileceğiniz çalışmamızda göz atabilirsiniz;

2021 KPSS Lisans Sınavı bu durumda öğretmen adayları ile KPSS A Grubu adaylarının katılabileceği bir sınav olacaktır.

2021 KPSS Lisans Sınavı Konuları Nelerdir? 

2021 yılında ÖSYM’nin düzenlemesi beklenen Kamu Personeli Seçme Sınavı Lisans oturumu iki ana testten ve toplam 5 alt başlıktan oluşmaktadır. Bu alt başlıklar da kendi içlerinde konulara ayrılacaktır. 2021 KPSS Lisans oturumu Genel Yetenek testi ve 2021 KPSS Lisans Genel Kültür testi tek oturumda adaylara uygulanacaktır. Her iki testten de adaylara toplam 60’ar soru yöneltilecektir. 2021 KPSS Lisans oturumu soru sayılarını ve sınav konularını bir arada incelemek için aşağıda yer alan yönlendirmeden faydalanabilir ve ilgili çalışmamıza ulaşabilirsiniz;

2021 KPSS Lisans oturumu Genel Yetenek testi altında yer alan Türkçe dersinden ise adaylara toplam 30 adet soru yöneltilmektedir. Bu 30 adet sorunun 4 tanesi sözel mantık sorularını kapsarken kalan sorular Türkçe dersinin konularından olacaktır.

2021 KPSS Lisans Türkçe Konuları ve Soru Dağılımı

Anlam Soruları başlığında adaylara ortama 4 – 5 soru yöneltilmektedir.
-Cümlede anlam konusu
-Kelimede anlam konusu

Dil Bilgisi (Gramer) başlığında adaylara 7 – 8 soru yöneltilmektedir.
-Kelime yapısı ve ekleri konusu
-Kelime Türleri
-Cümle Türleri
-Cümlenin Ögeleri
-İmlâ Kuralları
-Ses olayları ve Ses bilgisi konuları
-Noktalama İşaretleri

Paragraf başlığında adaylara 14 – 16 soru yöneltilmektedir.

Sözel Mantık başlığında adaylara ortalama 4 adet soru yöneltilmektedir.

2021 KPSS Lisans oturumu Genel Yetenek testi altında yer alan Türkçe testinde adaylara yukarıda yer alan konulardan yöneltilecek olan sorular çoktan seçmeli – test usulünde olacaktır. Adayların soruları yanıtlarken süre kısıtını da dikkate alarak hareket etmeleri elbette faydalarına olacaktır. Çünkü toplam 120 adet soru yöneltilecek olan 2021 KPSS Lisans oturumunda adaylara tanınan süre 130 dakikadır. Bu 130 dakikayı ekonomik kullanmama durumunda adayların son kısma bıraktıkları testlerdeki soruları yetiştirememe riski söz konusu olacaktır.

2021 KPSS lisans oturumu Türkçe testi için adayların gramer konularındaki eksiklerini en kısa sürede gidermeleri yanlış yapma ihtimallerini azaltacaktır. Bununla birlikte sınavın neredeyse yarısını kapsayan paragraf sorularını da daha süratli ve isabetli çözebilmeleri için adayların dönem içerisinde kitap okuma sayılarını arttırmaları ve bol bol paragraf sorusu çözerek pratiklerini arttırmaları faydalarına olacaktır.

2021 KPSS Lisans Puanları Kaç Yıl Geçerli Olacak?

2021 KPSS Lisans oturumuna katılacak olan adayların puanları lisans oturumu ile alınabilen puan türleri olan KPSS P1, P2 ve P3 için farklı, öğretmenlik puan türleri için farklı, A Grubu puan türleri içinse farklı olacaktır. 2021 KPSS Puanlarının geçerlilik sürelerine dair detaylı bilgileri incelemek için aşağıda yönlendirmesine yer verdiğimiz çalışmamızı inceleyebilir ve daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz;

2021 KPSS Lisans oturumuna hazırlık yürütecek olan diğer adaylarla etkileşimde olmak ve aklınıza takılan hususlarda sorularınızı sormak için FORUM sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.