kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2021 KPSS Sonrası Beklenen A Grubu ve B grubu Memur Personel Alımları

2021 KPSS sonrasında gerçekleşmesi beklenen A Grubu ve B Grubu kamu personel alımları nelerdir? Haberler, duyumlar, gelişmeler çalışmamızda.

A+
A-

2021 yılında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı oturumları sonrasında adayların en çok merak ettiği konular arasında, bu yıl sınavından almış oldukları puanları kullanabilecekleri kamu personel alımlarının neler olduğu bulunmaktadır. Bu çalışmamızda 2021 KPSS sonrası alım yapmasını beklediğimiz, duyumlarımıza, aldığımız haberlere ve güncel gelişmelere göre alım yapılacağını düşündüğümüz meslekleri bir araya getirdik. 

2021 KPSS Nedir? Kimler 2021 KPSS Oturumlarına Katıldılar?

2021 yılının bir tek yıl olması hasebiyle KPSS kapsamının dar olduğu bir sene olmuştur. Kamu kurum ve kuruluşlarında bulunan B grubu kadrolara girmek isteyen adayların kullanabilecekleri puanları alamaması anlamına gelen tek yıl kavramı gereği 2021 KPSS oturumları yalnızca A Grubu kariyer meslek adayları ile öğretmen adaylarını kapsayacak nitelikte gerçekleştirilmiştir.

2021 KPSS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

2021 yılında gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı oturumlarında adayların yapmış oldukları netlerden elde etmiş oldukları puanların ve sıralamaların açıklanacağı sınav sonuçlarının ÖSYM’nin kendi ilan ettiği takvim uyarınca 16 Eylül 2021 tarihinde açıklanması beklenmektedir.

2021 KPSS Puan Türleri Nelerdir? Nasıl Hesaplanmaktadırlar?

2021 KPSS oturumlarına katılan adayların, alanlarına göre katılmış oldukları oturumlardaki testlerde elde etmiş oldukları netlere göre hesaplanan puan türlerinin, bu testlerin farklı ağırlıklarındırıması ile farklı hesaplanma biçimleri bulunmaktadır. Tüm bu puan türlerini ve hangi testi ne kadar içeriklerini bir arada incelemek için aşağıda yer alan yönlendirme ile erişebileceğiniz çalışmamızı okuyabilirsiniz;

osym dosya

2021 KPSS Sonrası Alım Yapılmasını Beklediğimiz A Grubu ve B Grubu Meslekler Nelerdir? Hangi Kurumlar Alım Yapabilir?

2021 KPSS sonrasında 2022 KPSS dönemine kadar alım yapmasını beklediğimi kurumları, alım yapabilecekleri muhtemel unvanları, muhtemel alım sayılarını, kaç katı adayın sınavlara katılabileceğini ve sınav şekillerini aşağıda yer alan tablolarımızda inceleyebileceksiniz. 

Ancak öncesinde tablolarımızın genel kompozisyonu hakkında bilgiler vermek isteriz. Öncelikle bu tablolarda yer alan alımlar bizlerin farklı insanlarla istişareler ederek, alım yapılacağına dair haber ve duyumları derleyerek bir araya getirmiş olduğumuz alımlardır. Dolayısıyla her an her şeyin süratle değişebildiği bugünlerde elbette kesinlik taşımamaktadır. Ancak alımları haber ve duyumların kuvvet derecesine göre renklendirerek bir araya getirdik.

Bu bağlamda;

  • Mavi renkli tablo en kuvvetli, en fazla teyit alınan alımları içermektedir.
  • Yeşil renkli tablo nispeten daha zayıf ama yine de en azından bir önemli kaynak içeren duyumlara sahip alımları içermektedir.
  • Gri renkli tablo ise en az teyit alan, genel itibariyle bir kaynağa dayalı alımları içermektedir.
  • Bunlarla birikte tablonun ardından tabloda yer vermemiş olduğumuz ama kulağımıza gelen kurumları ve alımları anlatacağız.

Önce tablolara yer verelim. Sonrasında tabloların açıklamalarını yapacağız.

1 1 1

2 1

3 1

*Tablo güncelleme açıklaması: Tablomuzun ilk haline ek olarak Gelir Uzman Yardımcılığı alımı teyitlere bağlı olarak 1500’e sabitlenmiştir. Daha evvel tablo dışı tuttuğumuz Eğitim Müfettiş Yardımcılığı ve Savunma Sanayii Uzman Yardımcılığı alımları teyit ve gelişmeler neticesinde tablolarak eklenmiştir. Ayrıca EPDK Enerji Uzman Yardımcılığı alımı da yeni gelen bilgilerle tabloda kendisine yer bulmuştur.

2021 KPSS sonrası dönemde alım yapmasını beklediğimiz Kurumlar ve alım yapmalarını beklediğimiz unvanlar yukarıda yer alan tablolardaki gibidir. Bu alımlar A Grubu kariyer meslek unvanlarını içermektedir. Buna ek olarak daha zayıf haberlere sahip olduğumuz ancak alım yapacağı bize söylenen, fakat teyit edememiş olduğumuz bazı alımlar da bulunmaktadır. Bunlar; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Uzman Yardımcılığı/Müfettiş Yardımcılığı alımları, TKDK Uzman, Denetçi vb. çok sayıda unvan için gerçekleştirilecek olan alımlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Uzman Yardımcılığı alımı, İçişleri Bakanlığı Uzman Yardımcılığı alımı, Dışişleri Bakanlığı Aday İhtisas Memurluğu, Aday Konsolosuk ve Uzman Yardımcılığı alımlarıdır.

B Grubu Alımları

Yukarıda yer verdiğimiz A Grubu alımlarla birlikte B grubu için Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bir sonraki merkezi atamada 740 kişilik kadroyu kullanacağı duyumlarımız arasında yer almaktadır. Bu 740 kişilik kadronun 640 kişilik kısmı B grubu memurluklara, 50 kişilik kısmı Avukat alımına ayrılması planlanmaktadır. PTT’nin de uzun süredir gerçekleştiremediği alımı 2021 – 2022 döneminde gerçekleştirmesini bekliyoruz. Bunun yanında Hazine ve Maliye Bakanlığı başta olmak üzere Bakanlıkların taşra teşkilatında görevlendirmek üzere memur/vhki alımı yapmaya hazırlandığı bize iletilen haberler arasında. 

Mavi Tablo

Yukarıdaki tablolardan mavi tabloda yer alan alımlar ile alakalı almış olduğumuz duyumların ve haberlerin kuvvetli nitelikte olduğunu dile getirmiştik. Bu bağlamda söz konusu tabloda yer alan alımlardan en fazla merak edilenleri olan Gelir Uzman Yardımcılığı ile Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı alımlarına ayrı bir parantez açmakta fayda var. Gelir Uzman Yardımcılığı 2021 yılı alımı için kaynaklarımız doğrudan bu alımın karar noktasında yer almaktadır. Bu sebeple bu alımın kuvvetle muhtemel 2021 yılında gerçekleştirilmesini bekliyoruz. Kurumun şu aşamada beklediği unsurun mevcut alım sürecinin atamalarının bir nebze ilerlemesi olduğunu düşünüyoruz. Sene bitmeden hedeflendiği gibi alımın gerçekleştirilmesi için söz konusu süreçlerin belirli bir safhaya gelmesiyle birlikte adım atılmasını bekliyoruz. 

Aynı tabloda yer alan Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı ile alakalı olarak da 300 kişilik kadro ihdasının doğrudan bu kadroya yönelik olduğunu öğrenmiş bulunuyoruz. Tabii buna dair ihdasın bir kısıta tabi olmaması bunun için kullanılmamasının önünü açmakta. Ancak tüm kurumların Mali Hizmetler Uzman Yardımcısı ihtiyacı göz önüne alınarak oluşturulan talebin 6 senelik bekleyişten sonra bu sene karşılanacağını düşünüyoruz.

Yeşil Tablo ve Gri Tablo

Bu iki tablodan yeşil tabloda yer alan alımların kaynakları ve teyitleri mavi tabloya kıyasla daha zayıf olmakla birlikte yine de olma ihtimali olmama ihtimalinden daha fazla olan alımlardır. Gri tablodakiler ise genel olarak tek kaynağa dayalı ve net teyide muhtaç alımlardır. Bu alımlar içerisinde muhakkak en çok merak edilen alımlar İl Göç Uzman Yardımcılığı ve Kaymakam Adaylığı alımlarıdır. Bu alımlardan Kaymakam Adaylığı alımı için bir planlama çok net. Ancak burada şüpheyi oluşturan en önemli unsur sayı unsuru. Bizim ilk ve net olarak teyit ettiğimiz sayı 60. Ancak artırılmasının gündemde olduğuna dair de çeşitli haberler bize ulaştı. Ancak artırıldığı yönünde bir bilgi teyidi yapamadığımz için 60 sayısını telaffuz etmeyi daha sağlıklı buluyoruz. Artırılması düşünülen sayı ise 100. Buna dair haberler aldıkça sizlerle paylaşacağız.

İl Göç Uzman Yardımcılığı içinse 2021 döneminde bir alım planlandığı konusunda çok ciddi haberlerimiz olmakla birlikte sayı konusu halen bizim açımızdan teyide muhtaç. Bizim ilk edinmiş olduğumuz sayı en az 100 idi. Ancak aksi yönde haberler de söz konusu olduğundan net bir şerh düşemiyoruz. Şu aşamada kendi duyumumuzu koruyarak 100 sayısına tabloda yer verdik. Farklı haberlr olması durumunda sizlerle paylaşacağız. 

Daha detaylı bilgiler edinmek, sorularınızı sormak ve bilgiler almak için, güncel gelişmeleri takip etmek adına FORUM sayfamızı ziyaret etmeyi Unutmayın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.