kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı MHUY Alımı ve Sınavı Ne Zaman?

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı MHUY Alımı ve Sınavı Ne Zaman? MHUY sınavı ne zaman olacak?

Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı MHUY alımı ve sınavı ne zaman diye araştırma yapan kişiler için yazdığımız bu yazımızda sınavın konularından özlük haklarına kadar bir çok bilgi verdik.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı sınavı ne zaman?  Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı alımı olacak mı? Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı MHUY Alımı ne zaman yapılacak? Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı sınav konuları neler? Hangi puan türüyle Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı alımına başvuruda bulunulur? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı MHUY Sınavı Nasıl Yapılıyor? MHUY Sınavının Konuları Neler?

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından alım süreci yürütülen ancak yalnızca Hazine ve Maliye Bakanlığı teşkilatında değil, diğer Kurum ve kuruluşların merkez teşkilatlarında görev alan kariyer meslek grubu olan Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı için toplam üç aşamalı bir süreç söz konusu olmaktadır. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanacak alım ilanında belirtilecek başvuru şartlarını taşıyan adaylardan en yüksek KPSS puanına sahip olan yirmi kat aday Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından gerçekleştirilen yazılı sınava katılma hakkı kazanmaktadır. Bu yazılı yarışma sınavı çoktan seçmeli usulde gerçekleştirilmektedir. Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı yazılı yarışma sınavında başarıl olan adaylar Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan sözlü mülakatlara katılma hakkı elde etmektedirler. Bu ikinci aşamada adayların alan bilgisi konularına ve Kurum ile genel kültür hususlarına hakimiyetleri ölçülmektedir. Son aşamada ise adaylar Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı kadrosu açılmış olan Kurumlar arasında tercih yapmaktadırlar. Yapılan tercihlere göre gerçekleştirilecek olan atamalara göre adaylar Mali Hizmetler Uzman Yardımcısı olarak mesleğe başlama hakkı elde etmiş olmaktadırlar.

Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı alımının birinci aşaması olan ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından gerçekleştirilen yazılı sınava mesleğe alınacak aday sayısının yirmi katı kadar aday katılmaktadır. Bu sınavda adaylara İktisat, Maliye, Muhasebe ve Hukuk alan derslerinden test soruları yöneltilmektedir. Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı yazılı sınavında adaylara sorulan soruların ayrıntılı konu dağılımlarına dair bilgilere aşağıda yer alan bağlantı ile ulaşabileceğiniz çalışmamızda göz atabilirsiniz;

Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı yazılı sınavında adayların başarılı olabilmeleri için en az 70 puan almaları şarttır. Bu şekilde başarılı olmuş olan adayların meslek için belirlenmiş kadro sayısının dört katı kadarı Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı sözlü mülakatlarına katılma hakkı elde etmektedirler.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı sözlü mülakatlarından da başarılı olan adaylar, MHUY yazılı sınavında almış oldukları puan ile elde edilen aritmetik ortalamaya göre sıralanırlar. Adaylar sıralamalarına uygun bir biçimde Mali Hizmetler Uzman Yardımcısı ataması yapılacak olan kamu kurum ve kuruluşları arasında tercih yaparlar. Tercihleri alma ve adayların atanacakları Kurum ve kuruluşları belirleme görevi de yine sınavın yazılı aşamasını yerine getiren Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM’dedir.

hazine ve mal 1

Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Hizmetler Uzman Yardımcılarının Görev Yerleri Neresidir?

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın alım ve atama süreçlerini üstlendiği Mali Hizmetler Uzman Yardımcıları yalnızca bu bakanlık bünyesinde görev almamaktadırlar. Ülkemizdeki hemen hemen tüm kamu kurum ve kuruluşlarında yer alan Strateji Geliştirme Birimlerinde görev yapmaktadırlar. Bu bağlamda illerde yer alan Belediyeler, Üniversiteler için merkez birimler kurulu oldukları illerde olduğundan buralarda da görev yapmaları söz konusudur.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Hizmetler Uzman Yardımcılarının Özlük Hakları Nasıldır?

Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı meslek mensupları meslekte 2200 ek göstergeye kadar ulaşabilmektedirler. Bu ek gösterge tutarı A Grubu kariyer meslekler içerisinde taşra kadroları için geçerli olan bir tutardır. Mali Hizmetler Uzman Yardımcıları ise Kurumların merkez birimlerinde görev yapmaktadırlar. Bununla birlikte meslek mensuplarının yeterlik şartları da merkez kadro menuplarınınkine denktir. Bu yönden bir nebze arada kalmış bir meslek olarak değerlendirilebilir.

Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı MHUY Alımı ve Sınavı Ne Zaman?

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından uzun süredir alım yapılmayan kariyer meslek gruplarından olan Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı mesleği için adaylar özellikle bugüne dek oldukça umutlu bir bekleyiş içerisindeydiler. Ancak bu umutlu bekleyiş iki senedir yapılan hazırlıklara rağmen yerini hüsrana bıraktı.

2021 dönemi içinse yine Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı alımı için Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından bir hazırlık söz konusu. Bakanlık ilgili birimleri tarafından Sayın Bakana sunulmak üzere 500 kişilik bir Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı kadro talebinin iletildiği bize gelen bilgiler arasında. Özellikle doğrudan Bakanlık yetkilileri ile temas kuran forum kullanıcılarımızın da teyit ettiği bilgiler bu 500 kişilik kadro talebinin yapıldığı konusunu netleştiriyor. Ancak bu talebin ne kadarının kabul göreceği ise henüz netlik kazanmış değil.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı alımına dair gelişmeleri haberimizi güncelleyerek size aktarmaya devam edeceğiz.

İlk döneminden bugüne kadar yapılmış olan Tüm Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı alımlarının sayılarını, kaç kişinin sınavına katıldığını ve alımın taban puanlarını bir arada inceleyebileceğiniz çalışmamıza aşağıda yer alan yönlendirme yardımıyla erişebilirsiniz;

Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı Maaşı Ne Kadar?

Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı mesleğine yeni girecek bir Mali Hizmetler Uzman Yardımcısının ve meslekte yeterlik süreçlerini tamamlamış olan bir Mali Hizmetler Uzmanının maaşı 6.500- 8.000 TL civarındadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.