kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Matematik Mühendisi Maaşları Ne Kadar?

Matematik mühendisleri kamuda ne kadar maaş alıyor? matematik mühendisi maaşları ne kadar oldu? Özel sektör matematik mühendisi maaşları ne kadar?

A+
A-

Popüler meslek gruplarından olan mühendislik birçok dallara ayrılmaktadır. Bunlardan bir tanesi de matematik mühendisliği. Peki matematik mühendisi maaşları ne kadar, ne iş yapar ve matematik mühendisi nasıl olunur gibi soruların cevaplarını biliyor musunuz? İşte bu yazımızda bu soruların cevaplarını bulabilirsiniz.

Konu para olduğunda ülkemizde pek çok insanın o konuya dair merakı kabarmaktadır. Kim ne kadar kazanıyor, hangi işte ne kadar para var, ne işle uğraşsam çok para kazanırım gibi sorular halkımızın çokça dile getirdiği sorular.

Yine ülkemizde bir mesleğe başlamadan önce veya o mesleği yapmayı sağlayacak eğitimi almadan önce insanlar o meslek grubunun ne kadar para kazandığı ile ilgilenmektedir. Bizler bu tip merakları gidermek amacıyla sizler için mesleklerin maaş bilgilerini bulmaya ve sitemizde yayımlamaya çalışıyoruz. Bu yazımızın içinde matematik mühendisi maaşlarına dair merakınızı giderebileceksiniz.

Matematik Mühendisi Nedir? Nasıl Olunur?

MATEMATİK MÜHENDİSİ NEDİR? NE İŞ YAPAR? NASIL OLUNUR?

Matematik ile mühendisliği birleştiren, endüstri gibi bankacılık gibi sektörlerde sorunları matematik yardımı ile analiz eden, çözüm yolları arayan mühendislere matematik mühendisi denmektedir.

Matematik mühendisi olarak tanımlanan mühendislerin yaptıkları iş yani görevleri genel itibari ile şunlardır:

Ortada var olan veya gerçekleşme olasılığı bulunan problemlere dair matematiksel modelleme yapmak, matematik aracılığı ile veri elde etmek, bu modellemeleri ve verileri yorumlamak, çözümlemelerde bulunmak ve problemleri gerçekleşmeden veya gerçekleştikten sonraki en kısa sürede çözmek

Bu problem çözüm işinde yeni yöntemler, teknikler geliştirmek

Çalışılan kuruluşun ve müşteri kitlesinin taleplerine yönelik olarak proje geliştirmek, ortaya çıkan projelerin yönetim ve denetim sürecini gerçekleştirmek

Kendisine bağlı olarak çalışan alt birimlerin sorumluluğunu almak, onları koordine etmek ve denetlemek

Türkiye’de matematik mühendisi olarak meslek icra etmek isteyen bireyler matematik mühendisliği veya benzeri bir bölüm mezunu olmalıdırlar. Eğer özel sektörde bu mesleği yapmayı düşünüyorlar ise yeterli donanıma sahip olarak matematik mühendisi alımı yapan firmaların ilanlarını takip ederek başvuruda bulunabilir veya bu tip şirketlere özgeçmiş bilgilerini bırakabilirler. Kamu personeli olarak matematik mühendisi ya da mühendis olmak isteyen bireyler ise mezuniyet sonrasında KPSS’den yeterli puanı elde ederek açılan ilanlara başvuruda bulunarak veya merkezi atamalarda tercih yaparak isteklerini gerçekleştirebilirler. Fakat şunu belirtmek gerekir ki kamuya çok fazla matematik mühendisi alımı yapılmamaktadır.

Bu başlığı ve daha fazlasını incelediğimiz meslek tanıtım yazımıza da göz atabilirsiniz:

matematik muhendisi ne is yapar

KAMU PERSONELİ OLAN MATEMATİK MÜHENDİSİ MAAŞLARI NE KADAR OLDU?

Kamuya alım olmasa da alım olması halinde matematik mühendisleri kamuya mühendis pozisyonunda atanmaktadır ve kamu personeli olarak çalışan mühendislerin ortalama maaş tablosu yapılan zam sonrası şu şekilde biçimlenmiştir:

Yeni başlayan Mühendis Maaşları: 18.080 Türk Lirası

Burada verdiğimiz rakamların aralık olmasının sebebi ise çalışılan kurumdan gelebilecek ek ödeneklerin, BES, aile yardımı gibi diğer etkenlerin değişkenlik gösterebilmesidir. Bunun dışında bazı platformlarda kamudaki mühendislerin daha fazla kazandığı yazılmakta, söylenmektedir fakat mühendisler genelde elimize o kadar para geçmiyor diyerek tepki göstermektedirler. Bu konuda mühendislerin tepkileri çok da yanlış değildir çünkü çoğunlukla mühendislerin brüt maaşından bahsedilmektedir. Devlete verilen vergiler, SGK kesintileri vb. giderler düştüğü zaman matematik mühendisi maaşları tablomuzda görüldüğü gibi gerçekleşmektedir.

Matematik Sıfırdan Nasıl Öğrenilir?

ÖZEL SEKTÖR ÇALIŞANI OLAN MATEMATİK MÜHENDİSİ MAAŞLARI NE KADAR OLDU?

Kamuda çalışan matematik mühendislerinden farklı olarak özel sektörde yeni başlayan bir matematik mühendisi genellikle düşük diyebileceğimiz bir maaş ile işe başlamaktadırlar. Bu rakam genelde asgari ücret civarlarında olmaktadır. Yani 22.600 TL ve dolaylarında bir rakamdan bahsetmek yanlış olmayacaktır. Bazı firmalar daha yüksek maaşlar ile de başlama fırsatı sunabilmekte ve bazı mühendisler de donanımları sayesinde daha yüksek maaş alma şansı elde edebilmektedir. Buna ek olarak belirtmek gerekir ki kamuda çalışan matematik mühendislerinde deneyim kazanılsa da gelir belli bir oranda artmakta iken özel sektör bu konuda biraz daha iyidir, yıllar geçip deneyim ve donanım sahibi oldukça alınan maaşlar kamudakinden daha iyi bir halde olmaktadır.

Matematik Mühendisliği kaç yıl?

Matematik Mühendisliği, üniversitelerde eğitimi verilmekte olan 4 yıllık bir lisans bölümüdür

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.